Šípkový olej pre jasnú pleť; Všetko o matkách
Aké sú výhody šípkového oleja pre pokožku?
Keď sme čítali zoznam zložiek na našich výrobkoch na starostlivosť o pleť, často sme sa stretli s „šípkovým olejom“. Šípkový olej poskytuje semená špecifickej odrody palisandru, Rosa moschata alebo Rosa aff. rubiginosa. Pomocou extrakcie za studena sa šípkový olej oddeľuje od semien a dužiny ovocia. Potom sa uchováva na chladnom a tmavom mieste, aby sa zabránilo zákalu.

Pokiaľ ide o starostlivosť o tvár, šípkový olej ponúka vďaka svojim hlavným zložkám mnoho výhod: esenciálne mastné kyseliny, vitamín E, vitamín C a B-karotén, ale tiež formu vitamínu A.
Účinok proti starnutiu
Aplikácia šípkového oleja na pokožku má anti-age efekt, vďaka obsiahnutým antioxidantom a schopnosti tohto oleja preniknúť do hlbokých vrstiev pokožky a stimulovať produkciu kolagénu. Pomáha tiež redukovať vrásky alebo jemné linky. Šípkový olej je bezpečné riešenie na opravu povrchu pokožky, obnovenie jej pružnosti a ochranu pokožky pred slnečným žiarením a znečistením. Prenikavá sila tohto oleja je dôsledkom vitamínu A, ktorého malé molekuly môžu siahať hlbšie do pokožky, čo vedie k jej hydratácii a vyblednutiu vrások.
Zníženie procesu fotostarnutia
Je známe, že slnečné ultrafialové lúče sú faktormi fotostarnutia alebo inými slovami poškodenia kože. Medzi spôsoby, ako pokožka reaguje na slnečné žiarenie, patria vrásky a sfarbené škvrny. Vďaka vlastnostiam šípkového oleja je tento produkt ideálny na boj proti poškodeniu spôsobenému slnkom. S voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú poškodenie, bojujú antioxidanty v šípkovom oleji, ktoré spolu s vitamínom A a esenciálnymi mastnými kyselinami, ktoré obsahuje, vedú k zlepšeniu tónu pleti, textúry a pigmentácie. Dôležitú úlohu pri znižovaní hladiny kolagénu hrá dlhodobé slnečné žiarenie, ale vitamín C v šípkovom oleji tento problém rieši a pripravuje na leto žiarivú farbu. Tento druh oleja môžeme použiť aj na zníženie začervenania a podráždenia pokožky, čím môžeme ružicu eliminovať.
Liečba jaziev
Bohaté zloženie mastných kyselín zo šípkového oleja môže pomôcť pri liečbe jaziev a regenerácii pokožky. Esenciálne mastné kyseliny v šípkovom oleji pôsobia ako zmäkčovadlá, čo vedie k zlepšeniu pružnosti a priepustnosti pokožky, ako aj k jej náprave. Tieto mastné kyseliny tiež robia zázraky, keď sa šípkový olej používa na suchú pokožku hlavy, so svrbením spôsobeným stresom a chemikáliami z rôznych kozmetických a stylingových výrobkov. Vitamín A v šípkovom oleji hrá dôležitú úlohu pri liečbe zjazveného tkaniva vďaka svojej schopnosti vyrovnať tón a štruktúru pokožky.
Tipy na používanie šípkového oleja
Vďaka svojej citlivosti na žuchnutie je možné do šípkového oleja pridať čistý vitamín A, aby sa predĺžila jeho trvanlivosť. Šípkový olej je klasifikovaný ako suchý olej, ktorý sa pokožkou rýchlo vstrebáva. Môže sa nanášať priamo na tvár, dvakrát denne, ľahkými pohybmi, napríklad masážou, alebo sa môže použiť v špeciálnych receptoch na starostlivosť o pokožku.
Pozor, hoci šípkový olej dokáže predchádzať a znižovať zjazvenie a akné, nemal by sa nanášať priamo na aktívne akné.