Nutrilite - Biotín C Plus

biotín

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Amway

Popis Nutrilite- Biotin C Plus

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Popis výrobcu:
Doplnok výživy s biotínom, vitamínom C a kolagénom. Vitamín C a biotín udržujú zdravie pokožky. Biotín pomáha udržiavať vlasy.

• Bez pridaných aróm, farbív a umelých konzervantov.

Ďalšie informácie:

Odporúčania pre dennú spotrebu: Poznámky výrobcu:

Zložka Nutrilite - Biotín C Plus

Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:

E341 alebo fosforečnan vápenatý, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je regulátor kyslosti, emulgátor, oddeľovač, zvlhčovač a stabilizátor. Je to prírodný minerálny antioxidant. Patrí do kategórie podozrivých E. Fosforečnany vápenaté nie sú povolené v potravinách pre kojencov a malé deti.

E470b alebo horečnaté soli mastných kyselín, prísada so stredným rizikom poškodenia, ktorá má funkciu protihrudkujúcej látky. Horčíkové soli mastných kyselín sú soli prírodných mastných kyselín, hlavne rastlinného pôvodu, ale môžu sa použiť aj živočíšne tuky. Môže sa tiež extrahovať z geneticky modifikovanej sóje. Ako príznaky vyvoláva žalúdočné poruchy. Častá konzumácia sa neodporúča.

E551 alebo oxid kremičitý, nízkoriziková zložka, ktorá pôsobí ako protihrudkujúca látka. V potravinárskom priemysle sa používa na čistenie piva a ako protihrudkujúci prostriedok na instantnú kávu. Patrí do kategórie podozrivých E.

Upozornenie: Tento test nenahrádza odbornú lekársku konzultáciu, ktorú by ste mali vykonať pred konzumáciou akéhokoľvek doplnku výživy.

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: KOLAGÉN HYDROLYZÁT; HYDROLYZOVANÝ PROTEÍN ZVIERAT; HYDROLYZOVANÝ PRÁŠKOVÝ PROTEÍNOVÝ PRÁŠOK

funkcie: prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o nechty, prostriedok na starostlivosť o pokožku, antistatický, zvláčňujúci prostriedok, filmotvorný prostriedok, zvlhčovač

  • odvodené z hydrolýzy kolagénu
  • zlepšuje vzhľad vlasov, zvyšuje ich objem, pružnosť a lesk

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike.

funkcie: abrazívny, absorbent, protihrudkujúci prostriedok, plnivo, stabilizátor emulzie, viskozitný prostriedok, tekutý prostriedok

  • sa prirodzene vyskytuje v bunkových stenách rastlín

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: HYPROMELÓZA, HPMC, E464

funkcie: Ako prísada do potravín: emulgátor, zahusťovadlo, protihrudkujúca látka; emulgačný, upokojujúci a mazací prostriedok

  • lepidlo
  • Sadrové výrobky
  • Drogy
  • maľovať
  • Jedlo
  • Krása
  • Čistiace prostriedky áno
  • Očné kvapky

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: E341; ORTOPOFOSFÁT VÁPENATÝ

funkcie: regulátor kyslosti, emulgátor, oddeľovač, zvlhčovadlo a stabilizátor (zadržiavanie vody a zahusťovanie)

  • prísada do potravín
  • prírodný minerálny antioxidant.
Uvádza sa v týchto formách:
  • E 341 (i) - fosforečnan vápenatý
  • E 341 ii) - fosforečnan vápenatý
  • E 341 (iii) - fosforečnan vápenatý.
Fosforečnan vápenatý je látka používaná na umývanie automatických dávkovačov, ktoré dodávajú nápoje ako čaj, instantná káva, džús atď.
Fosforečnan vápenatý sa používa v množstve 1 g/kg na potravinový ľad
Fosforečnan trivápenatý sa pridáva v maximálnom množstve 3 g/kg do niektorých dezertov a do práškových zmesí do dezertov.

Povolená denná dávka fosforu na ľudskú spotrebu je až 70 mg/kg telesnej hmotnosti.

V Potravinovom kódexe má táto zložka číslo E341. Patrí do kategórie podozrivých E.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Príliš veľa fosfátu môže spôsobiť metabolické poruchy.
  • Fosforečnany vápenaté nie sú povolené v potravinách pre kojencov a malé deti

synonymia: E468, RETIKULOVANÁ KARBOXYMETHYLCELULÓZA SODNÁ, RETIKOVANÁ ŠTRUKTÚROVANÁ CELULÓZOVÁ guma

funkcie: Emulgátor, stabilizátor, zahusťovadlo, koagulant.

Zosieťovaná sodná soľ karboxymetylcelulózy sa používa v potravinách ako emulgátor na udržanie rovnomernej zmesi medzi dvoma alebo viacerými zložkami, napríklad zmesou oleja a vody.

Používa sa v mnohých výrobkoch, vrátane pasterizovaných výrobkov, zmrzliny, syrov, mliečnych výrobkov, masla, raňajkových cereálií a pekárenských výrobkov.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Kyselina askorbová alebo vitamín C pôsobia ako antioxidanty a neutralizujú škodlivé účinky voľných radikálov.

Podľa Codex Alimentarius môže byť kyselina askorbová použitá ako regulátor kyslosti, antioxidant a prostriedok na ošetrenie múky.

  • normálne fungovanie imunitného systému, inhibícia rastu nádorov a zabezpečenie odolnosti tela proti infekciám
  • podieľa sa na syntéze hormónov nadobličiek
  • zabraňuje opotrebovaniu buniek, spomaľuje proces starnutia, má úlohu vyvážiť telo, ktoré je nevyhnutné v metabolizme vápniku a iných minerálov
  • má úlohu pri vyrovnávaní imunitného systému

Nachádza sa v nasledujúcich produktoch:
  • 14.1.2.1 Ovocná šťava - pr
  • 14.1.2.3 Koncentrát ovocných štiav - prím
  • 14.1.3.1 Ovocný nektár - príz
  • 14.1.3.3 Koncentrát pre ovocný nektár - pr

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (vstúpi do platnosti 1. júna 2013), je možné túto prísadu používať ako prídavnú látku v potravinách pod názvom E 300 - kyselina askorbová.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, je možné kyselinu askorbovú používať ako prídavnú látku v potravinách.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Alergické reakcie
  • Problémy s trávením (kŕče, hnačky)
  • Problémy s obličkami (obličkové kamene)
  • závrat
  • Únava
  • Zmeny v DNA, ktoré môžu mať za následok rakovinu
  • Interferencia s účinkom určitých liekov
  • Problémy so zubami (erózia zubov)

Spotreba kyseliny askorbovej nie je v súčasnosti obmedzená, takže nie je potrebné dodržať žiadny denný limit. Odporúča sa však konzumácia s mierou.

Úrad pre potraviny a liečivá odporúča denný príjem vitamínu C:

synonymia: MALTODEXTRIN

funkcie: absorbent, spojivo, stabilizátor emulzie, filmotvorný prostriedok, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • polysacharid získaný hydrolýzou škrobu
  • zlepšuje vlastnosti ostatných komponentov produktu proti starnutiu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

funkcie: antioxidant, tonikum, adstringent, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • Tento malý vytrvalý ker rastie na Yucatáne, ale vyskytuje sa aj v Karibiku, Brazílii, Texase a Strednej Amerike.
Acerola patrí k ovocným odrodám s vysokým obsahom vitamínu C.

Vitamín C v Acerole je jedným z prospešných antioxidantov, ktoré môžu poskytovať ochranu pred srdcovými chorobami a rakovinou. Vitamín C môže chrániť LDL cholesterol pred oxidáciou a môže tiež blokovať tvorbu nitrozamínov, ktoré spôsobujú chemickú rakovinu.
Predstavuje dobrý zdroj ďalších živín, vrátane vitamínu B, vápnika, železa, bioflavonoidov, fosforu, kyseliny jablčnej, kyseliny pantoténovej, draslíka, horčíka.

Acerola obsahuje aj minerálne soli, o ktorých sa preukázalo, že pomáhajú remineralizovať unavenú a namáhanú pokožku. Je prospešný pre pokožku, pomáha ju zvlhčovať.

vlastné:

  • silný antioxidant
  • zabraňuje starnutiu pokožky
  • liečenie
  • stimuluje produkciu kolagénu
  • antipigmentár

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

synonymia: TRISILIKÁT horečnatý, E553A

funkcie: Protispekavý prostriedok, separačný prostriedok, antacidum, prísada do potravín

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: E 470

funkcie: emulgátor, šumivý

  • Horčíkové soli mastných kyselín sú soli prírodných mastných kyselín, hlavne rastlinného pôvodu, ale môžu sa použiť aj živočíšne tuky.
  • Kyseliny sú zmesi kyselín stearovej, olejovej, palmitovej a myristovej.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Vedľajšie účinky prídavných látok v potravinách sú potencované množstvom a pravidelnosťou, s ktorou zvyčajne konzumujeme potraviny, v ktorých sú obsiahnuté.
Medzi nebezpečenstvá, ktoré v tele číhajú po konzumácii „podozrivých“ e-mailov, patria: alergie, hormonálne poruchy, poruchy pečene, ochorenia čriev a pečene, poruchy pečene a žlčových ciest, poruchy tráviaceho traktu, nervové poruchy a vysoký cholesterol.
Patrí do kategórie „Podozrivé E“ .

Aj keď sa používajú hlavne rastlinné oleje, nemožno vylúčiť použitie živočíšneho tuku (vrátane bravčového). Niektoré skupiny, ako napríklad vegáni, moslimovia a Židia, sa týmto produktom vyhýbajú. Iba výrobca môže poskytnúť podrobné informácie o pôvode mastných kyselín.

Častá konzumácia sa neodporúča

synonymia: KYSELINA AMINOOctOVÁ; KYSELINA AMINOETHANOOVÁ; GLYCOCOLL; KYSELINA 2-AMINOOctOVÁ; ACIPORT; KYSELINA AMINOOctOVÁ

funkcie: zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o pokožku a vlasy, antistatický

  • prirodzene sa vyskytujúca aminokyselina
  • nachádza sa v bielkovinách

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky v antacidových liečivách (bez lekárskeho predpisu). Glycín sa môže za určitých podmienok použiť v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prísada do potravín pod názvom E 640 - Glycín a jeho sodná soľ.

synonymia: HROZNOVÝ OLEJ; OLEJ NA SEMENÁ VITIS VINIFERA; hroznové semiačko

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo

  • získané z hroznových semien
  • antioxidant, mierne sťahujúci
  • ľahko sa vstrebáva pokožkou
  • nekomedogénne

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

funkcie: denaturant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o vlasy, zvlhčovací prostriedok, prostriedok na starostlivosť o ústnu dutinu, prostriedok na starostlivosť o pokožku, ochranný prostriedok na pokožku, prostriedok na zníženie viskozity, rozpúšťadlo

  • alkoholová zlúčenina, ktorá sa vyskytuje prirodzene, ale môže sa vyrábať aj synteticky
  • základ pre mnoho lipidov
  • môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu
  • vyrovnáva hladinu vody v pokožke pre uľahčenie hydratácie
  • môžu byť nahradené sorbitolom

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

funkcie: Koenzým R, vitamín B7, vitamín H.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

funkcie: zasklievací prostriedok, separačný prostriedok

  • Derivát, exsudát uvoľňovaný cez póry listov brazílskej voskovej palmy (Copernica cerifera).

  • dokončovacie činidlo pre dražé
  • voskovanie ovocia
  • atramenty
  • kozmetika (poskytuje stabilitu rúžom, kontúrovacím ceruzkám a maskare)
  • v receptoch na parketový vosk, leštiace, lakovacie a krémy na obuv
  • pri výrobe mydla a sviečok
  • pri výrobe ochranných poťahov na lieky

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • U citlivých ľudí môže niekedy spôsobiť alergiu.
  • Môže to byť karcinogénne.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: OXID KREMIČITÝ

funkcie: prostriedok proti spekaniu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Oxid kremičitý nie je trávený a absorbovaný v črevnom trakte, čo znamená, že nepredstavuje riziko toxicity. Oxid kremičitý je „všeobecne uznávaný ako bezpečný“ - alebo GRAS - americkým Úradom pre potraviny a liečivá.

Aj keď sa obličkové kamene môžu tvoriť po dlhodobom konzumovaní veľkého množstva oxidu kremičitého, množstvo kremíka v potravinách, farmaceutických výrobkoch a doplnkoch nie je dostatočne významné na to, aby spôsobilo kamene alebo iné vedľajšie účinky.