OLEJ TANACETUM ANNUUM
- Olej z modrého tansy („harmanček“), vedecky známy ako Tanacetum annuum.
- antibakteriálne látky
- protiplesňový
- zápalové
- antihistaminiká
- antivirotiká
- insekticíd
- hormón

Olej je známy svojimi vlastnosťami pri starostlivosti o pokožku a zmierňovaním príznakov alergie. Pomáha hojiť rany a vyrážky.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Niektoré zdroje uvádzajú, že tento olej môže byť toxický, ak sa nanáša na pokožku v čistej forme.
Úrad pre potraviny a liečivá zaradil túto zložku do kategórie GRAS - zložky, ktoré sa považujú za bezpečné na použitie.
Tehotné ženy by sa mali pred použitím tohto oleja v čistej forme poradiť so svojím lekárom.
Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.