Rastlinný keratín

starostlivosť vlasy

rastlinný

Je to mikroproteínová látka získaná z pšenice, zložená z aminokyselín podobných tým, ktoré sú obsiahnuté vo vlasoch. Je považovaný za prostriedok na starostlivosť o vlasy ako posilňovač a ochranca s okamžitými účinkami. Pre pokožku je to faktor starostlivosti, zlepšenia a udržania hydratácie.

Rastlinný keratín - popis, odporúčania

Čisto rastlinný roztok, ktorý v kozmetike nahrádza keratín živočíšneho pôvodu a má pozoruhodnú kompatibilitu s roztokmi nachádzajúcimi sa v ľudskom tele. Je dôležitým prínosom pre výrobky na starostlivosť o vlasy a hygienické výrobky: šampóny, kondicionéry, kondicionéry, masky, laky na vlasy. Chráni vlasy pred negatívnymi vplyvmi ako agresívny štýl, intenzívne čistenie zubov, slnečné svetlo, zmena farby, použitie permanentných riešení. Je to produkt intenzívnej starostlivosti o vlasy a pokožku.

Proteíny a ich deriváty sa používajú už desaťročia ako prísady do starostlivosti o pokožku a vlasy. V posledných rokoch je čoraz populárnejšia rastlinného pôvodu, a molekulová hmotnosť má rozhodujúci vplyv na kozmetické vlastnosti, do ktorých sú zahrnuté.

Na rozdiel od iných hydrolyzovaných proteínov je táto látka „nízkomolekulárneho“ typu (250 - 1 000 Daltonov), ktorá pozostáva z oligopeptidov s až 10 aminokyselinami. Mikroproteínové účinné látky prenikajú hlboko do vlasov, čo je nevyhnutnou podmienkou pre opravu, posilnenie a ochranu vlasov vo vnútri. Vlastnosti sú založené na testoch účinnosti.
Zaujímavé je to prienik tejto látky je menej ovplyvnený predchádzajúcim poškodením vlasov (odfarbené, ošetrené permanentným roztokom) ako koncentráciou a počtom aplikácií.
Ďalšou zaujímavou vlastnosťou je vecnosť a prienik súčasne: preniká hlboko do chĺpkov a väčšie molekuly sa pripájajú k chĺpkom.

Vlasy potrebujú hydratáciu, ale nie v prebytku! Prebytočné hydratované vlasy sú náchylné na poškodenie. Vlasy ľudí, ktorí majú viac rokov, majú nižšiu schopnosť zadržiavať vodu, vlasy sú suchšie, tenšie a zraniteľnejšie. Rastlinný keratín nie je zvlhčovač, ale regulátor hydratácie.

Zloženie: hydrolyzované pšeničné proteíny schváleným enzymatickým a konzervačným procesom pre organickú kozmetiku

Organoleptické vlastnosti: žltohnedá kvapalina, môže byť mierne zakalená, špecifického jemného zápachu


Spôsob použitia:

  • je výrobok, ktorý sa ako taký nepoužíva, iba ako prísada na prípravu kozmetiky
  • odporúčané dávkovanie: 1-7% pridané za studena do kozmetických prípravkov
  • je rozpustný vo vode, je obsiahnutý iba v kozmetických prostriedkoch, ktoré tiež obsahujú vodu
  • Je obsiahnutý v emulziách ako zložka poslednej fázy

Zložka (INCI): hydrolyzovaný pšeničný proteín, benzoan sodný *
* konzervačná látka schválená na použitie v organickej kozmetike