Yves Rocher - jas prášku a prirodzený vzhľad

yves

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Yves Rocher

Popis Yves Rocher - Jas a prirodzený vzhľad prášku

Jas prášku a prirodzený vzhľad

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Popis výrobcu:
Púder, ktorý zafixuje a rozjasní make-up bez efektu lesklého vzhľadu. Jeho veľmi jemná textúra obohatená o ryžový extrakt, skutočný stimulátor jasu a okysličenia, umožňuje pokožke dýchať, aby zvýraznila prirodzený lesk pokožky. Pokožka dýcha s prirodzeným svetlom po celý deň.

Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 11 zložiek, z ktorých 8 sa považuje za bezpečných, 2 zložky majú stredné riziko poškodenia a 1 zložka majú vysoké riziko poškodenia.

Zloženie Yves Rocher - jas prášku a prirodzený vzhľad

Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:

Parfum alebo vôňa, prísada s vysokým rizikom poškodenia, má úlohu maskovania/zakrytia nepríjemného zápachu. Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou vône. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.

Octenylsukcinát hlinitý škrob, prísada so stredným rizikom poškodenia, má funkcie protihrudkujúcej látky a kozmetického farbiva. Pôsobí ako protihrudkujúca látka, látka zvyšujúca viskozitu a absorbent. Používa sa vo výrobkoch, ako sú telové mlieka a výrobky na púdre. Môže znížiť mastný lesk spojený s určitými krémami. Ukázalo sa, že SPF zvyšuje spálenie mnohých krémov na opaľovanie. V skutočnosti môže menej ako 5% škrobu oktenylsukcinátu hlinitého zvýšiť SPF oxidu titaničitého o 40%. Môže obsahovať hliníkový prášok, ktorý je silným alergénom, toxickou a škodlivou zložkou pre nervový a dýchací systém.

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: KOZMETICKÝ TALC, AGALIT; Azbestín

funkcie: abrazívne, absorpčné, protihrudkujúce, plnivo, kalidlo, ochrana pokožky, papuče

  • prášok obsahujúci malé množstvo kremičitanu hlinitého
  • prirodzene sa vyskytujúci bielosivý minerál
  • nerozpustný vo vode
  • absorbuje maz a zanecháva pokožku matnú a hebkú
Mastenec sa tiež používa v potravinárskom priemysle pre svoju protispekavú funkciu (E553b).

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako protispekavej látky a zložky bavlny, papiera a lepenky, ktoré tvoria obaly na potraviny. Mastenec sa môže použiť ako nepriama prísada do potravín ako farbivo v polyméroch a liečivách. Môže sa tiež použiť ako neaktívna zložka vo farmaceutických výrobkoch.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa táto zložka môže používať v kozmetike, vyžaduje si však preventívne pokyny týkajúce sa rizika vdýchnutia detí do 3 rokov (príloha III).

Podľa štúdií patriacich do Národného toxikologického panelu je mastenec používaný v kozmetike, čistý, nekontaminovaný azbestom, formou kremičitanu horečnatého a môže byť toxický a karcinogénny. Existujú aj štúdie, ktoré varujú, že použitie mastenca v genitálnej oblasti môže spôsobiť rakovinu vaječníkov.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (1/5).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobudlo účinnosť 1. júna 2013), táto zložka sa môže používať ako prídavná látka v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú prijala Európska komisia 2. decembra 2011, sa táto prísada môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 553b - mastenec.

synonymia: HLINÍKOVÝ SOLNÝ ŠKROB, OCTENYLBUTANEDIOATE VODÍK; OCTENYLBUTANEDIOATE ALUMINIUM STARCH; ŠKROBNÝ HLINÍK OCTENYLSUKCINÁT; OCTENYLBUTANEDIOAT HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOAT ALUMINUM SOLI STARCH; ŠKROB, OCTENYLBUTANEDIOATE VODÍK, ALUMINICKÁ SOLI

funkcie: protihrudkujúci, farbiaci

  • Táto zložka je chemicky upravená soľ hlinitého škrobu.
  • Komplexný sacharid vyrobený z rastlín.

Pôsobí ako protihrudkujúca látka, látka zvyšujúca viskozitu a absorbent. Používa sa vo výrobkoch, ako sú telové mlieka a výrobky na púdre.

Môže znížiť mastný lesk spojený s určitými krémami. Ukázalo sa, že SPF zvyšuje spálenie mnohých krémov na opaľovanie. V skutočnosti môže menej ako 5% škrobu oktenylsukcinátu hlinitého zvýšiť SPF titándixiodu o 40%.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Spoločnosť Cosmetic Ingredient Review (CIR) vyhodnotila túto zložku. Táto prísada sa teda môže používať v kozmetike za predpokladu, že nebudú prekročené už stanovené limity pre určité koncentrácie ťažkých kovov. Aj keď sa hliník považuje za neurotoxický, štúdie preukázali, že nie je toxický pre oktenylsukcinát hlinitý škrob.

synonymia: KYSELINA OCTADECANOIC, ZINCOVÁ SOLI; ZINC OCTADECANOATE; Hyden; HyTech; MATHE; METALLAC

funkcie: protihrudkujúca látka, farbivo, látka zvyšujúca viskozitu

  • zinočnatá soľ kyseliny stearovej
  • antibakteriálne, antivírusové vlastnosti

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín (GRAS). Stearan zinočnatý sa môže použiť aj ako nepriama potravinárska prídavná látka.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť táto zložka použitá ako farbivo v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

synonymia: KYSELINA TETRADEKANOOVÁ SOĽNÁ horečnatá; TETRADECANOÁT horečnatý; KYSELINA TETRADEKANOOVÁ, SOĽ horečnatá

funkcie: Matujúci, lepiaci

Magnézium myristát prispieva k týmto pozoruhodným vlastnostiam kozmetiky: adhézia, šmyk, odolnosť proti oderu, mazanie, hladkosť povrchu, odolnosť proti vode.

Je ideálny na vytvorenie textúry kozmetiky s jemnou konzistenciou. Zložka zlepšuje priľnavosť produktu.

Tento púder je výnimočný pre všetku kozmetiku, najmä pre púdre, korektory, základy.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOKTÁN

funkcie: prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, zmáčadlo

  • antimikrobiálne, zvyšuje účinnosť kozmetických konzervantov
  • môže sa formovať prirodzene (v rastlinách) alebo synteticky

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: MAGNESIUMCARBONATE

funkcie: regulátor pH, absorbent, zmatňujúca látka

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: VITAMÍN B7

  • Mimoriadne dôležitá organická zložka pre štruktúru bunkových membrán. Podieľa sa na využívaní tukov a cholesterolu v ľudskom tele

  • zlepšenie krvného obehu
  • zníženie krvného tlaku
  • zlepšenie funkcie mozgu
  • prispieva k syntéze fosfolipidov
  • uľahčuje asimiláciu mastných kyselín
  • reguluje transport materiálu do a z buniek.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Nie sú známe žiadne prípady nedostatku inozitolu, a preto nebola stanovená žiadna odporúčaná denná dávka (RDI).

synonymia: AROMA; Parfém, parfum;

funkcie: dezodorant, maska ​​/ pachová vrstva, parfum

  • Podľa U.S. Food and Drug Regulation (FDA), termín „vôňa“ na etikete výrobku znamená „akákoľvek prírodná alebo syntetická látka (látky) používaná výlučne na vyvolanie vône kozmetického výrobku.“ V Európe: táto zložka sa volá Parfém.
  • Vyrobené z prírodných alebo syntetických zlúčenín, použiť samostatne alebo spolu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

* Pretože zložky tohto komplexu nie sú známe, nie je možné zistiť všetky podrobnosti týkajúce sa jeho rizika použitia a koncentrácie.

Zložky, ktoré sú súčasťou vône, hodnotí Medzinárodná asociácia vôní (IFRA). Samotné hodnotenie sa vykonáva vo Výskumnom ústave pre vonné látky (RIFM), vedeckom neziskovom inštitúte IFRA. Vedecké informácie, ktoré používa RIFM, pochádzajú od skupiny odborníkov (REXPAN), skupiny toxikológov, farmakológov, dermatológov a odborníkov na životné prostredie, ktorí nemajú nič spoločné s parfumérskym priemyslom. Postupom času tak Medzinárodná asociácia vôní (IFRA) obmedzila použitie určitých zložiek, ktoré sú súčasťou zložky Flagrance.

Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou Flagrance. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.

Podľa vedeckého výboru Európskej únie je znepokojujúce, že čoraz viac ľudí si zvyšuje citlivosť na vystavenie účinkom vonných prísad. Len čo sa vyvinie táto citlivosť, príslušní ľudia môžu trpieť alergiami alebo dokonca astmatickými záchvatmi zakaždým, keď sú vystavení vôni.

Existuje niekoľko 26 vonných látok, ktoré sa považujú za alergény (príloha III, smernica EÚ o kozmetike) a ktoré musia byť uvedené na štítku v závislosti od koncentrácie:

  • Amyl škoricová
  • Azylalkohol
  • Benzylalkohol
  • Benzylcinamát
  • Cinnamylalkohol
  • farnesol
  • citrónová
  • 2- (4-terc-butylbenzyl) propiónd-hyd
  • eugenol
  • linalool
  • Hydroxy-citronella
  • Benzylbenzoát
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namylalkohol
  • Hexyl cinnamaldehyd
  • Benzylsalicylát
  • d-limonén
  • Škoricová
  • Metylheptínkarbonát
  • kumarín
  • 3-metyl-4- (2,6,6-tri-metyl-2-cyklohexén-1-yl) -3-butén-2-ón
  • geraniol
  • Výťažok z dubového machu a treemossu
  • Hydroxymetylpentylcyklohexénkarboxaldehyd
  • Výťažok z Treemossu.

synonymia: OXID ŽELEZNÝ, Oxid železitý, PIGMENT ČERVENÝ 101

funkcie: farbivo

  • anorganické farbivo na báze železa (oxidy železa)

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) považuje CI 77491 za prísadu bez certifikačného farbiva. Táto zložka sa môže používať ako farbivo v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti vrátane výrobkov na starostlivosť o pery a oblasti okolo očí, pokiaľ je v súlade so špecifikáciami FDA. Táto zložka je tiež zahrnutá v zozname povolených nepriamych prídavných látok v potravinách.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť táto zložka použitá bez obmedzenia v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú splnené požiadavky na čistotu.

Spoločný výbor expertov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách odporúča maximálny denný príjem do 0,5 mg/kg (telesnej hmotnosti).
Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto prísada môže používať ako prísada do potravín pod názvom E 172, Oxidy a hydroxidy železa.

synonymia: PIGMENT ŽLTÁ 11, ŽELEZNÝ OXID ŽLTÝ, HYDRATOVANÝ OXID ŽELEZNÝ

funkcie: farbivo

  • anorganické farbivo na báze železa (oxidy železa)

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) považuje CI 77492 za prísadu bez certifikácie. Táto zložka sa môže používať ako farbivo v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti vrátane výrobkov na starostlivosť o pery a oblasti okolo očí, pokiaľ je v súlade so špecifikáciami FDA. Táto zložka je tiež zahrnutá v zozname povolených nepriamych prídavných látok v potravinách.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť táto zložka použitá bez obmedzenia v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú splnené požiadavky na čistotu.

Spoločný výbor expertov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách odporúča maximálny denný príjem do 0,5 mg/kg (telesnej hmotnosti).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto prísada môže používať ako prísada do potravín pod názvom E 172, Oxidy a hydroxidy železa.

synonymia: PIGMENT ČIERNY 11, ČIERNY OXID ŽELEZNÝ

funkcie: farbivo

  • anorganické farbivo na báze železa (oxidy železa)

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) považuje produkt CI 77499 za bezfarebné aditívne farbivo. Táto zložka sa môže používať ako farbivo v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti vrátane výrobkov na starostlivosť o pery a oblasti okolo očí, pokiaľ je v súlade so špecifikáciami FDA. Táto zložka je tiež zahrnutá v zozname povolených nepriamych prídavných látok v potravinách.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť táto zložka použitá bez obmedzenia v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú splnené požiadavky na čistotu.

Spoločný výbor expertov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách odporúča maximálny denný príjem do 0,5 mg/kg (telesnej hmotnosti).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobudlo účinnosť 1. júna 2013), táto zložka sa môže používať ako prídavná látka v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prísada do potravín pod názvom E 172, Oxidy a hydroxidy železa.