CANDELILLA WAX

synonymia: E 902, VOSK EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA)

použitie tejto zložky

funkcie: Stabilizátor, zasklievací prostriedok

  • V kozmetickom priemysle - kvôli vlastnostiam vytvrdzovania, glazúry.
  • Je to vynikajúci filmotvorný prostriedok, ktorý podporuje sušenie kompozícií.
  • Je dôležitou zložkou vo formách ochranných rúžov ​​používaných na suché alebo popraskané pery kvôli tvrdosti a topeniu len pri veľmi vysokých teplotách.
  • Poskytuje stabilitu rúžom, lepiacim dezodorantom, kontúrovacím ceruzkám a maskare.
  • Ako prísada obsiahnutá v kozmetických prostriedkoch pomáha pokožke udržiavať vlhkosť. Pôsobí ako bariéra tvoriaca tenkú vrstvu ochrany na pokožke.
  • Uľahčuje sušenie a konzerváciu konzistencie rúžu a riasenky.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky v potravinách ako priamu prísadu a považuje sa za bezpečnú zložku - všeobecne uznávaná ako bezpečná (GRAS).
  • Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.