Eveline - maska ​​na vlasy 8v1 Argan Keratin

vlasy

Stredné riziko *
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Kozmetika Eveline

Popis Eveline - Maska na vlasy 8v1 Argan + Keratín

Maska na vlasy 8v1 Argan + Keratín

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Popis výrobcu:
Maska na vlasy 8 v 1 ARGAN + KERATÍN má za následok úplnú obnovu vlasov a ochranu farby pomocou pro-repair formula 4D ™ hair professional.

Receptúra ​​bohatá na pokročilé účinné látky, pôsobí synergicky s arganovým olejom a tekutým keratínom, chráni farbu a obnovuje pružnosť a lesk vlasov.

Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 24 zložiek, z ktorých 12 sa považuje za bezpečných, 10 zložiek má stredné riziko poškodenia a 2 zložky má vysoké riziko poškodenia.

Zloženie Eveline - maska ​​na vlasy 8v1 Argan + Keratín

Stupeň vytvoreného rizika:

Parfém alebo vôňa, prísada s vysokým rizikom poškodenia, má úlohu maskovania/zakrytia nepríjemného zápachu. Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou vône. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.

DMDM hydantoín, zložka s vysokým rizikom poškodenia, je konzervačná a antimikrobiálna látka, uvoľňuje formaldehyd. Chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením (ničí mikroorganizmy a zabraňuje ich množeniu a množeniu). Táto chemikália je spojená s alergiami, bolesťami na hrudníku, chronickou únavou, depresiou, závratmi, infekciami uší, bolesťami hlavy, kĺbov, stratou spánku a môže spôsobiť astmu. Môže oslabiť imunitný systém.

Sorbát draselný, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá má funkcie parfumu a konzervačnej zložky. Chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením (zabíja mikroorganizmy a zabraňuje ich množeniu a množeniu) a je alternatívou k parabénom. Môže spôsobiť orgánovú toxicitu. Panel odborníkov na kontrolu kozmetických prísad (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti. Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa sorbát draselný môže používať ako konzervačná látka v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti v koncentráciách až do 0,6% (príloha VI).

geraniol, zložka so stredným rizikom poškodenia, je to parfémová zložka s úlohou maskovania/prekrytia vône a tonika. Je to tiež feromón vylučovaný včelami, ktorý signalizuje polohu nektáru. Geraniol je prírodná zložka éterických olejov, ako je ružový olej, pelargónový olej, olej Palmarosa, levanduľový olej a ylang-ylang. Odporúča sa vyhnúť sa tejto zložke ľuďom alergickým na parfumy.

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: VODA, ONSEN-SUI, DEIONIZOVANÁ VODA, DESTILOVANÁ VODA, ČISTENÁ VODA, OXID DIHYDROGEN, DESTILOVANÁ VODA

funkcie: solventný

  • zložka nachádzajúca sa takmer vo všetkých kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti
  • kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti obsahujú iba vodu bez toxínov, znečisťujúcich látok a mikróbov

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Podľa Usmernení pre pokyny pre kozmetické výrobné postupy monitoruje Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) kvalitu vody (nazývanej „procesná voda“) používanej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Existujú aj ďalšie spoločnosti, ktoré vyhovujú americkým normám. Liekopis (USP) o čistote vody použitej v liekoch. Vyčistená voda podľa týchto noriem sa pripravuje z vody, ktorá podlieha predpisom USA. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) pre pitnú vodu. Neobsahuje ďalšie látky pridané zámerne.

synonymia: CETOSTEARYL ALKOHOL, CETYL/STEARYL ALKOHOL

funkcie: stabilizátor emulzie, kaliaci prostriedok, penidlo, látka zvyšujúca viskozitu, zmäkčovadlo

  • kombinácia cetylu a stearového alkoholu
  • môže pochádzať zo zeleniny alebo sa môže vyrábať synteticky
  • mastný alkohol

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako multifunkčnej priamej potravinovej prísady aj ako nepriamej potravinovej prísady (adjuvans).

Spoločnosť Cosmetic Ingredient Review (CIR) rozhodla, že používanie cetearylalkoholu v kozmetike nepredstavuje žiadne riziko.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu.

synonymia: DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM CHLORIDE

funkcie: antistatický, konzervačný prostriedok, prostriedok na starostlivosť o vlasy

  • kvartérna amónna soľ
  • žltá zlúčenina, podobná vosku

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Vedecký výbor pre bezpečnosť spotrebiteľa (SCCS) rozhodol, že hoci Behentrimonium chlorid môže spôsobovať podráždenie, najmä v kombinácii s cetrimoniumchloridom a steartrimoniumchloridom, nepredstavuje riziká v povolených koncentráciách: vo výrobkoch na oplachovanie vlasov (s umývanie), v koncentrácii až 5% a v prípravkoch na starostlivosť o vlasy, ktoré sa nechajú pôsobiť a v krémoch na tvár, v koncentrácii až 3%. Môže sa tiež použiť ako prostriedok na starostlivosť o pokožku alebo emulgátor.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka na zozname konzervačných látok povolených v kozmetike.

Existujú štúdie, ktoré tvrdia, že Behentrimonium chlorid v koncentráciách najmenej 1% môže spôsobiť poškodenie očí a podráždenie pokožky. Je tiež horľavý.

synonymia: 2-HYDROXYPROPAN, ISOPROPANOL, 1-METYLETHANOL, 2-PROPANOL

funkcie: protipeniace činidlo, zložka parfému, rozpúšťadlo, činidlo znižujúce viskozitu

  • alkohol, ktorý sa rýchlo odparuje
  • používané na rozpúšťanie iných látok vo výrobkoch
  • zápach podobný etanolu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: ETHYLÉN GLYKOL MONOFENYL ÉTER, FENOXETHOL

funkcie: zložka parfumu, konzervačná látka

  • olejovitá, mierne viskózna kvapalina s diskrétnym zápachom podobným vôni ruže
  • zabraňuje alebo oneskoruje mikrobiálny rast, čím chráni kozmetiku pred znehodnotením
  • prirodzene sa nachádza v zelenom čaji
  • alternatíva k parabénom

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako nepriamej prídavnej látky v potravinách, ktorá je súčasťou lepidiel.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie fenoxyetanolu v kozmetike.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť táto zložka použitá ako konzervačná látka v koncentráciách do 1%.

synonymia: AROMA; Parfém, parfum;

funkcie: dezodorant, maska ​​/ pachová vrstva, parfum

  • Podľa U.S. Food and Drug Regulation (FDA), termín „vôňa“ na etikete výrobku znamená „akákoľvek prírodná alebo syntetická látka (látky) používaná výlučne na vyvolanie vône kozmetického výrobku.“ V Európe: táto zložka sa volá Parfém.
  • Vyrobené z prírodných alebo syntetických zlúčenín, použiť samostatne alebo spolu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

* Pretože zložky tohto komplexu nie sú známe, nie je možné zistiť všetky podrobnosti týkajúce sa jeho rizika použitia a koncentrácie.

Zložky, ktoré sú súčasťou vône, hodnotí Medzinárodná asociácia vôní (IFRA). Samotné hodnotenie sa vykonáva vo Výskumnom ústave pre vonné látky (RIFM), vedeckom neziskovom inštitúte IFRA. Vedecké informácie, ktoré používa RIFM, pochádzajú od skupiny odborníkov (REXPAN), skupiny toxikológov, farmakológov, dermatológov a odborníkov na životné prostredie, ktorí nemajú nič spoločné s parfumérskym priemyslom. Postupom času tak Medzinárodná asociácia vôní (IFRA) obmedzila použitie určitých zložiek, ktoré sú súčasťou zložky Flagrance.

Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou Flagrance. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.

Podľa vedeckého výboru Európskej únie je znepokojujúce, že čoraz viac ľudí si zvyšuje citlivosť na vystavenie účinkom vonných prísad. Len čo sa vyvinie táto citlivosť, príslušní ľudia môžu trpieť alergiami alebo dokonca astmatickými záchvatmi zakaždým, keď sú vystavení vôni.

Existuje niekoľko 26 vonných látok, ktoré sa považujú za alergény (príloha III, smernica EÚ o kozmetike) a ktoré musia byť uvedené na štítku v závislosti od koncentrácie:

  • Amyl škoricová
  • Azylalkohol
  • Benzylalkohol
  • Benzylcinamát
  • Cinnamylalkohol
  • farnesol
  • citrónová
  • 2- (4-terc-butylbenzyl) propiónd-hyd
  • eugenol
  • linalool
  • Hydroxy-citronella
  • Benzylbenzoát
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namylalkohol
  • Hexyl cinnamaldehyd
  • Benzylsalicylát
  • d-limonén
  • Škoricová
  • Metylheptínkarbonát
  • kumarín
  • 3-metyl-4- (2,6,6-tri-metyl-2-cyklohexén-1-yl) -3-butén-2-ón
  • geraniol
  • Výťažok z dubového machu a treemossu
  • Hydroxymetylpentylcyklohexénkarboxaldehyd
  • Výťažok z Treemossu.

synonymia: TRIMETYLAMINOETHYLMETAKRYLÁT CHLORIDOVÝ POLYMÉR

funkcie: antistatické, filmotvorné, fixátor vlasov

  • polymér - kvartérna amónna soľ
  • pomáha narovnávať vlasy, umožňuje ľahké česanie a úpravu, je elastické a lesklé

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: IPM; ISOPROPYL TETRADECONOATE; 1-METYLETHYL TETRADECANOÁT

funkcie: spojivo, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, rozpúšťadlo

  • zložený z izopropylalkoholu (izopropylalkoholu) a kyseliny myristovej (kyseliny myristovej)
  • tiež sa používa v liekoch so zónovou, vonkajšou aplikáciou

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje pridanie tejto zložky priamo do potravy.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie izopropylmyristátu v kozmetike, pokiaľ sú dodržané súčasné postupy týkajúce sa jeho použitia a koncentrácie.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (5/5).

synonymia: DMDM ​​HYDANTION, DMDMH, 1,3-DIMETHYLOL-5,5-DIMETHYLHYDANTOIN; DIMETHYLOL, DIMETHYLHYDANTOIN [1,3-BIS (HYDROXYMETHYL) -5,5-DIMETHYLIMIDAZOLIDINE-2,4-DIONE]

funkcie: konzervačný prostriedok

  • antimikrobiálne činidlo uvoľňujúce formaldehyd
  • biela, kryštalická pevná látka
  • chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením (ničí mikroorganizmy a zabraňuje ich množeniu a množeniu)

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú dodržané súčasné postupy týkajúce sa jej použitia a koncentrácie.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa DMDM ​​Hydantoin môže používať ako konzervačná látka v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti v koncentráciách až do 0,6%. Ak sa v konečnom produkte/výsledku uvoľňuje formaldehyd viac ako 0,05%, musí byť označený ako „Obsahuje formaldehyd“.

synonymia: KYSELINA PANTOTÉNOVÁ; DEXPANTHENOL, PANTOTENOL, PANTOTENYLALKOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

funkcie: prostriedok na starostlivosť o vlasy, antistatický, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • preniká pokožkou vstrebávanou do buniek a spracovávanou na vitamín B5
  • môže byť rastlinného alebo živočíšneho pôvodu
  • pôsobí ako lubrikant, takže pokožka je hebká a zamatovo hebká
  • má prospech z protizápalových vlastností

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zaraďuje túto zložku do zoznamu výživných látok a/alebo doplnkov považovaných za bezpečné.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie Panthenolu v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

synonymia: BTMS; DOCOSYLTRIMETYLAMMÓNIUM SÍRAN; 1-DOCOSANAMINIUM, N, N, N-TRIMETYL-, METOSOSFÁT; BEHENYL TRIMETYL AMÓNIUMMONIUM; DOCOSYLTRIMETYLAMMÓNIUM SÍRAN; 1-DOCOSANAMÍNIUM, N, N, N-TRIMETYL-METHOSULFÁT; N, N, N-TRIMETYL-MET

funkcie: Povrchovo aktívna látka, antistatická látka na starostlivosť o vlasy

  • Odvodené z repkového oleja
  • Kvartérna amónna soľ
  • Veľmi ľahká, ale účinná zložka, známa svojimi vlastnosťami vyrovnávania a zahusťovania vlasov.
  • Pretože sa táto zložka ukladá priamo na vlasový folikul, aby zjemnila kožičky, je veľmi cenená pre svoje kondičné schopnosti.
  • Pri použití v krémoch a krémoch dodáva pokožke jemný a hebký pocit.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

synonymia: IMIDAZOLIUM QUAT

funkcie: Čistiaci prostriedok, povrchovo aktívna látka, udržuje vlasy v dobrom stave

  • Pôvod: Syntetický
  • Teplota topenia: 30 stupňov C (86 F)
  • Rozpustnosť vo vode: Dispergovateľná
  • Ph: 4-6 (10% roztok)
  • Charakteristika: viskózna, žltkastá kvapalina so slabým zápachom.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Vdýchnutie pár môže dráždiť dýchací systém.
Dráždi oči.Môže spôsobiť vážne poškodenie od rozmazaného videnia po trvalé problémy s očami.
Opakovaný alebo dlhodobý kontakt môže spôsobiť podráždenie pokožky.
Neprehĺtajte, pretože to môže spôsobiť podráždenie gastrointestinálneho traktu.

funkcie: zmäkčovadlo, prostriedok na starostlivosť o vlasy a pokožku

Odvodené z propylénglykolu a hydrogenovaného ricínového oleja

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

S touto zložkou nie sú spojené žiadne negatívne vedľajšie účinky alebo varovania.

synonymia: ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNELOVÝ OLEJ; KARELOVÝ OLEJ ARGANIA SPINOSA, SIDEROXYLONOVÝ OLEJ ARRGANIA; OLEJE, ARGÁNIA SIDEROXYLON

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo

  • olej zo semien stromov Argania spinosa (arganový olej)
  • obsahuje medzi: 45-55% kyseliny olejovej, 28-36% kyseliny linolovej, 10-15% kyseliny palmitovej a 5-7% kyseliny stearovej