Extrakt z acmely

extrakt

acmely

Zameriava sa na stratu pevnosti pokožky a výskyt hlbokých vrások. Stimuláciou biomechanických funkcií fibroblastov pomáha reorganizovať štruktúru dermy a vyhladzuje povrch pokožky. Ideálne na krémy a séra proti vráskam, na ošetrenie proti starnutiu, na remodeláciu a na spevnenie pokožky.

Extrakt Acmella - popis, odporúčania

Acmella je rastlina pôvodom z Brazílie, dnes kvitne po celý rok v trópoch a ako liečivá rastlina sa po celé storočia používa na Madagaskare a v Réunione. Z kozmetického hľadiska je acmella zaujímavá obsahom alkylamidov.

Extrakt je koncentrovaný, všestranný a ľahko sa integruje do kompozícií. Extrakt Acmella je možné zabudovať do širokej škály kozmetických, tekutých alebo tuhých prípravkov.

.

proti starnutiu

extrakt
AKO TO FUNGUJE: Kožnému kolagénu sa dlhodobo venuje osobitná pozornosť z hľadiska ochrany, stimulácie alebo opravy. Pozornosť sa prostredníctvom tohto extraktu upriamuje na prostredie obklopujúce kolagén, pričom cieľom je posilnenie architektúry dermis. Zlepšuje sa hustota a pevnosť pokožky, redukuje sa drsnosť pokožky. Extrakt má presne stanovený účinok proti starnutiu, základným mechanizmom je vnútorné napätie.

synonymia: acmella oleracea, spilanthes acmella, paracress

Spôsob získania: extrakt z kvetov rastliny na mastnom základe (frakcionovaný kokosový olej)

Pôvod a kvalita: úplne prírodné, bez prísad, parfumov a konzervačných látok. Zemepisná oblasť pôvodu rastliny je Južná Afrika, extrakt sa vyrába vo Francúzsku

Organoleptické vlastnosti: číra, slabo nažltlá kvapalina bez zápachu
Hustota: 0,95

Zloženie (INCI): kaprylová/triglyceridová kyselina, extrakt z kvetu spilanthes acmella


Vlastnosti extraktu acmella

  • stimuluje interakcie medzi kolagénom a kožnými fibroblastmi
  • posilňuje dermu, zlepšuje hustotu pokožky
  • zvyšuje pevnosť pokožky vo vnútri
  • posilňuje architektúru dermy
  • znižuje drsnosť pokožky
  • stimuluje bunkovú dynamiku, zužuje dermálnu sieť
  • má za následok vyhladenie pokožky
  • je odolný voči oxidácii, nie je citlivý na teplo


Odporúčania, aplikácie

  • pre pokožku: ošetrenie proti starnutiu, krémy a séra proti vráskam, prípravky na kontúrovanie tváre
  • aplikácie na kontúry očí a pier
  • pre telo: reštrukturalizačné krémy, krémy na spevnenie pokožky, proti striám, prípravky po tehotenstve, diéty po chudnutí, telové krémy
  • výrobky na líčenie: podkladová báza, rúž


Ako sa používa v kozmetike

  • je kozmetická látka, ktorá sa nepoužíva na pokožku ako takú, iba ako prísada na prípravu kozmetiky
  • obvyklé odporúčané dávkovanie 2%
  • V emulziách sa môže pridávať buď do finálnej fázy, alebo do mastnej fázy
  • s extraktom acmella je možné pripraviť: pleťové a telové oleje, séra, emulgované krémy, bezvodé krémy, olejové zmesi, balzamy


Skladovanie
: na chladnom mieste, v uzavretej nádobe, mimo dosahu priameho svetla a vlhkosti

Bezpečnostné údaje, bezpečnostné opatrenia pri používaní: nepite, dodržiavajte odporúčané dávkovanie; kozmetické použitie