Kokosový olej prospešné vlastnosti a použitie Mamaplus
Kokosový olej - prírodný produkt. Olej je vyrobený bez použitia aróm, parfumov, zahusťovadiel, farbív a iných chemikálií. Všetky užitočné vlastnosti kokosového oleja sú poskytované vo svojej podstate, takže nepotrebuje umelé prísady, ktoré sú často škodlivé.

Zázračné vlastnosti kokosového oleja poskytujú:
1. Kyselina laurová ponúka antibakteriálny účinok.
2. Kokosový olej obsahuje najmenej 50% jeho prírodného zloženia.
3. Kyselina hyalurónová - vlhké prostredie povrchu pokožky.
Olej tiež obsahuje kyselinu palmitovú, kaprylovú, kyselinu olejovú, kaprínovú, stearovú, linolovú a arachidónovú.
Kvôli tomu je kokosový olej jedným z najlepších zvlhčovacích, upokojujúcich, ochranných prostriedkov a prostriedkov na starostlivosť o pokožku.
Prečo sa vôňa zdá neobvyklá?
Vďaka tomu, že je olej nerafinovaný a prírodný, sa vôňa zvyčajne líši od vône dochucovadiel (rafinácia zmierňuje vôňu kokosu a zároveň sa stráca väčšina jeho užitočných vlastností). Krémový stav oleja navyše podporuje koncentráciu pachu (udržiavajte olej v tekutom stave a všimnite si, že vôňa sa líši). Na vnímanie pachu majú vplyv aj klimatické podmienky a osobný čuch (rovnaký typ oleja v inom podnebí alebo iná osoba ho bude vnímať odlišne).

Použitie kokosového oleja.
Pravidelná konzumácia kokosového oleja predlžuje mladosť a zdravie pokožky a vlasov.
Kokosový olej má množstvo zázračných účinkov:
- Spomaľuje tvorbu vrások;
- Zvlhčuje, vyživuje a zjemňuje pokožku;
- Znižuje stratu bielkovín počas prania;
- Chráni pokožku pred vonkajšími faktormi (škodlivými ultrafialovými lúčmi, baktériami, vírusmi, špinou, prachom atď.);
- Vyživuje a zvlhčuje pokožku po epilácii;
- Vrstva oleja na vlasoch chráni napučiavajúce vlákna a poškodenia spôsobené kefovaním a utieraním uterákom;
- Vytvára stabilnú ochrannú vrstvu, ktorá pomáha vyrovnať krásu a krásu bronzu;
- Udržuje nechty zdravé a pevné;
- Priaznivo pôsobí na náladu - eliminuje stres a psychickú únavu.
Olivový olej je možné nanášať často. Môže sa použiť na prípravu masiek na pokožku a vlasy.
Kokosový olej možno tiež použiť v kombinácii s inými zložkami a živinami pre lepšiu absorpciu živín.
V čistej forme sa môže použiť kokosový olej:
- ako alternatíva k pleťovej vode. Aplikujte na vlhkú pokožku ihneď po sprchovaní.
- ako alternatíva ku krému - na vyživenie a zvlhčenie pokožky.
- ako prostriedok na bronzovanie - robí bronz rovnomerný, pričom zabraňuje dehydratácii a vysušeniu.
- ako zmäkčujúci a upokojujúci prostriedok po epilácii, manikúre, pedikúre, holení. Robí pokožku hladkou a jemnou. Pôsobí protizápalovo.
- Ako maska na vlasy - vyživuje, zvlhčuje a obnovuje vlasy. Minimalizuje stratu bielkovín počas prania .
Použitie kokosového oleja na tvár:
Užitočné vlastnosti kokosového oleja sú dané jeho zložením, ktorého veľké percento - je hyalurónová, laurová, myristová a ďalšie nasýtené mastné kyseliny. Práve cez tieto kyseliny má olej tuhú konzistenciu a veľmi rýchlo sa vstrebáva do pokožky. Aplikácia kokosového oleja na tvár jej umožní zjemniť a vyhladiť pokožku v priebehu niekoľkých sekúnd, čo jej dodáva elegantný a hladký vzhľad.
Aplikácia kokosového oleja pomáha udržiavať zdravie a krásu všetkých typov pleti, obzvlášť sa však odporúča pre suchú, odlupovanú, drsnú a starnúcu pokožku.
Skutočnosť, že olej má mnoho vynikajúcich vlastností zmäkčujúcich, zvlhčujúcich a vyživujúcich, a po aplikácii vytvára na pokožke akúsi neviditeľnú vrstvu, ktorá má funkciu ochrany a trvale udržuje optimálnu rovnováhu vlhkosti v pokožke. Pomocou kokosového oleja Padák na tvár je možné v čo najkratšom čase odstrániť nadmerné vysušenie, odlupovanie pokožky a jej ochranu pred prasklinami.
Kokosový olej navyše pomáha výrazne vyhladiť pokožku a vzhľad povrchových vrások sa zlepšuje vďaka všeobecnému tónu a pružnosti pokožky, čo je ideálne pre už pomalú starostlivosť a starnutie pokožky.
Môžete tiež použiť kokosový olej na tvár, nanášať ho iba na problematické oblasti pokožky (píling, zápaly, podráždenie atď.).
Kokosový olej je možné nanášať v čistej forme. Môže sa z neho vyrobiť maska na pokožku, tvár a vlasy. Kokosový olej možno tiež použiť v kombinácii s inými hydrantmi a výživnými látkami pre lepšie vstrebávanie výživných látok.

Kokosový olej na úpal:
Prírodný kokosový olej, okrem iných výhod, ktorý sa používa v čistej forme, pred a po pláži.
- Prispieva k jednotnému tropickému opáleniu.
- Pokožku dlhodobo hydratuje.
- Nedovolí, aby pokožka vyschla.
- Zabraňuje predčasným vráskam.
- Rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva mastné stopy.
- Ľahká masáž a máčanie v pokožke po spálení sa pokožka zjemní, zhorší pálenie.
Kokosový olej sa môže tiež použiť ako metóda na opaľovanie, ako pred reláciou (priťahuje opálenie a nedovoľuje spálenie a vysušenie pokožky) a po skončení procedúry pokožku opäť zvlhčí.
Špeciálny krém na opaľovanie neovplyvňuje ochranu pokožky, iba urýchľuje proces opaľovania a mierne ju zvlhčuje, okrem toho obsahuje krém aj veľa škodlivých chemikálií.
Kokosový olej - je prírodný liek, preto nemá žiadne vedľajšie účinky a alergie.
Venujte osobitnú pozornosť poznámke na škatuli s krémom. Vo väčšine z nich sú obsiahnuté v ich zložení kokosový olej, ale nie vo významných množstvách.

Kokosový olej sa používa v prípade strií:
Kokosový olej nie je profesionálnym nástrojom proti striám na pokožke (pretože je úplne prírodný, bez pridania chemických prísad), ale dá sa použiť na profylaktické účely.
Kokosový olej obsahuje vitamín E, ktorý je silným antioxidantom. Vďaka svojej schopnosti chrániť bunkové membrány a zabrániť ich oxidácii. Tento vitamín nanášaný na pokožku chráni bunky pred degeneráciou, takže sa okrem iného používa aj pri liečbe strií. Vlastnosti kokosového oleja je vynikajúci zvlhčovač, ktorý má tiež pozitívny vplyv na tento problém.
Ako používať kokosový olej ako výživný a zvlhčujúci prostriedok:
1. Osprchujte sa pomocou peelingu.
2. Bez toho, aby ste opustili kúpeľ, naneste masážnymi pohybmi olej.
3. Opláchnite teplou vodou a olejom, jemne utrite uterákom. Na pokožke bude veľmi tenká vrstva kokosového oleja.
Aplikácia kokosového oleja na iné oleje a kozmetiku:
Pokiaľ vám z nejakého dôvodu kokosový olej nevyhovuje v čistej podobe, môžete ho zmiešať s inými prírodnými bylinnými olejmi alebo s hotovými kozmetickými krémami.
Ak chcete zvoliť najvhodnejšie olejové zmesi pre svoju pokožku, najskôr si prečítajte popis každej z nich. Proporcionálne zmesi môžu byť neobmedzené, ale zvyčajne sa na 2 až 3 ďalšie použité oleje použije 1 diel kokosových olejov.
Aby ste ich ale mohli zmiešať, musí sa kokosový olej najskôr rozpustiť vo vodnom kúpeli v tekutom stave a až potom pridať ďalšie oleje. Zmes by sa mala okamžite zmiešať a naliať do vopred pripravenej nádoby.
Takéto domáce olejové činidlo sa môže znova použiť ako krém na tvár na pokožku okolo očí, na masáž tváre a krku alebo jednoducho vo forme masiek, pričom sa prostriedok nanáša na tvár po dobu 20 - 30 minút.
Pokiaľ ide o pridanie kokosového oleja do už pripraveného kozmetického krému alebo napríklad do prostriedkov na čistenie pleti (mlieko, toniká), zmiešajte olej s jediným prostriedkom - na strane používateľa. Za týmto účelom si rozpustite gombík masla v prstoch, v ruke alebo len v kontakte s mazaním pokožky, naneste bodku na krém a potom ho namažte olejom.
Podobne ako pleťové vody a toniká - najskôr naneste olej na pokožku, potom zhora začnite tvár otrieť vatovým tampónom namočeným v čistiacom prostriedku.
Čo urobíme, ak olej zhustne?
Ak olej zhustne, potvrdzuje to iba jeho prirodzenosť (teplota topenia 25 stupňov Celzia). .
Ak chcete olej roztopiť, vložte nádobu pod prúd teplej vody alebo ju uschovajte na teplom mieste, napríklad v kúpeľni.
Ak je pre vás použitie zahusteného kokosového oleja jednoduchšie a príjemnejšie, potom ho nalejte do nádoby pod akýkoľvek krém. Skladujte na chladnom mieste (pod 20 stupňov) alebo v chladničke, aby ste mohli olej použiť ako zvlhčovač.