Missha - krém Perfect Cover BB Cream

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov
Spoločnosť: Missha Kórea
Popis Missha - Perfect Cover BB krém
Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.
Popis výrobcu:
Missha Perfect Cover BB Cream ponúka rovnomerné pokrytie pokožky a zároveň hydratuje ako krém. Má veľkú schopnosť zakrývať nedokonalosti a zároveň pomáha zlepšovať stav pokožky.
Obsahuje kolagén, makadamiový olej, glycerín, výťažky z kaviáru, morské riasy a bukové semená, olej z divokej ruže, jojobový olej, výťažky z rozmarínu a harmančeka.
Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 46 zložiek, z ktorých 28 je považovaných za bezpečných, 17 zložiek má stredné riziko poškodenia a 1 zložka má vysoké riziko poškodenia.
Ingrediencia Missha - krém Perfect Cover BB Cream
Môže obsahovať [+ -; Oxid titaničitý (CI 77891), oxidy železa (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]
Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:
Parfum alebo vôňa, prísada s vysokým rizikom poškodenia, má úlohu maskovania/zakrytia nepríjemného zápachu. Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou vône. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.
Etylhexylmetoxycinamát, stredne riziková zložka, ktorá má funkcie UV absorbéra a UV filtra. Je to najbežnejšie používaná zložka opaľovacích krémov. Chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred poškodením UV žiarením. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako účinnej látky v krémoch na opaľovanie (voľnopredajné) v koncentráciách do 7,5%. Ak tak neurobíte, môže to mať za následok orgánovú toxicitu, endokrinné problémy a endokrinnú toxicitu.
Oxid zinočnatý, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je prostriedok na starostlivosť o pokožku a zahusťovadlo. Odráža a šíri UV lúče. Smernica EÚ 1223/2009 neobmedzuje použitie oxidu zinočnatého. Pri topickej aplikácii sa odporúča opatrne používať oxid zinočnatý. Neodporúča sa používať túto zložku na ťažké popáleniny a rany. Varuje tiež pred nebezpečenstvom, ktorému je človek vystavený pri vdýchnutí pár oxidu zinočnatého, ktoré sú nebezpečné, aj keď táto zložka sama o sebe nie je toxická.
dimetikón, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá je zvláčňujúca látka a látka ošetrujúca pokožku. Je to najpoužívanejší silikónový polymér. Spomaľuje stratu vody z pokožky a vytvára jej bariéru. Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (1/5).
Cetyl PEG/PPG-10/1 dimetikón, prísada so stredným rizikom, je prostriedok na starostlivosť o pokožku a emulgátor. Je odvodený od dimetikónu, polyméru na báze silikónu a polyméru polyetylénglykol (PEG) - polyetylénglykol (PPG). PEG-6: Recenzie o kozmetických prísadách (CIR) vyhodnotili túto zložku a dospeli k záveru, že je bezpečná - bez rizika pokiaľ sa neaplikuje na poškodenú pokožku. Cetyl PEG/PPG-10/1 dimetikón môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).
PEG-10 dimetikón, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie prostriedku na starostlivosť o vlasy, prostriedku na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadla, povrchovo aktívnej látky. Je to derivát dimetikónu. PEG-10 dimetikón môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako je etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).
Parabény: M etylparabén, propylparabén, a prísady so stredným rizikom poškodenia. Pôsobia ako konzervačné látky a chránia kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením tým, že bránia alebo oneskorujú fermentáciu. Aj keď sa parabény považujú za bezpečné v nízkych koncentráciách, existujú štúdie, vrátane jednej v časopise Journal of Applied Toxicology, ktoré sa domnievajú, že parabény môžu spôsobiť rakovinu prsníka. Vedci vo Veľkej Británii zistili vysoké koncentrácie parabénov v nádoroch prsníka. Je to možné, pretože parabény majú schopnosť prechádzať cez kožnú bariéru a veľmi ľahko sa dostávajú do obehového systému.
Lyral (hydroxyizohexyl 3-cyklohexénkarboxaldehyd), zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkciu parfumovej zložky. Lyral je prostriedok maskujúci zápach, ktorý sa používa v mnohých výrobkoch na starostlivosť o pokožku. Je to aldehyd, ktorý ľahko preniká do pokožky, a je tak ideálny na použitie v kozmetických výrobkoch, ako sú deodoranty, krémy a výrobky na starostlivosť o pokožku. Podľa Európskej únie sa považuje za jednu z vôní v „Top 10 parfémoch“ za posledných 25 rokov a nachádza sa vo viac ako 35% všetkých kozmetických výrobkov. Smernica EÚ zakázala použitie tejto zložky v parfumových prípravkoch z dôvodu jej toxicity pre imunitný systém. Je to tiež alergén. Lyral je identifikovaný ako príčina alergických kontaktných reakcií u 2 - 3% pacientov s ekzémom identifikovaných počas testovania.
Butylfenylmetylpropión, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie: parfumová zložka a úloha maskovania/zakrývania vône. Môže spôsobiť orgánovú toxicitu a endokrinné problémy. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzil použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti rozvoja potenciálnej citlivosti.
Benzylsalicylát, zložka so stredným rizikom poškodenia, je to parfum a UV absorbujúca zložka. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako aromatickej látky na priame pridávanie do potravín. Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok.
Hydroxycitronellal, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie: parfumová zložka a úloha maskovania/zakrývania vône. Prirodzene sa vyskytuje v rastlinách, ako je levanduľa. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzil použitie hydroxycitronellalu v parfémoch, pretože môže spôsobiť potenciálnu senzibilizáciu. Spoločný výbor odborníkov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách (JECFA) schválil použitie tejto zložky ako látky určenej na aromatizáciu.
Alfa-izometylionón, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie parfumovej zložky, úlohu zakrývania/maskovania vône. Je to chemická látka bez zápachu, ktorá sa vyskytuje prirodzene alebo sa môže vyrábať synteticky. Odborný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzil použitie alfa-izometyl-ionónu v parfémoch, pretože môže spôsobiť potenciálnu senzibilizáciu.
Citronellol, prísada so stredným rizikom poškodenia, je parfumová prísada a prostriedok s úlohou maskovania/zakrývania vône. Vyzerá prirodzene a produkujú ho niektoré rastliny (ruža). Citronellol má najvyšší antioxidačný účinok (34,2%) spomedzi zložiek ružového oleja. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.
L inalool, prísada so stredným rizikom poškodenia, je aróma s úlohou maskovania/zakrývania vône. Prirodzene ho produkujú niektoré rastliny, ako je mäta, škorica, citrusové plody. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch kvôli možnosti získania potenciálnej citlivosti. Podľa štúdie predloženej na Sahlgrenskej akadémii (Švédsko) v roku 2009 môže spôsobiť ekzém.
Hexyl Cinnnamal, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie parfumovej zložky a úlohu maskovania/zakrývania vône. Odvodený z harmančekového oleja, môže spôsobovať alergie. Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) schvaľuje použitie tejto zložky v potravinách. Nemecký inštitút pre lekársku dokumentáciu a informácie (DIMDI) považuje túto zložku za alergén triedy B, ak sa používa vo vysokej koncentrácii.
Tento výrobok môže obsahovať: