Myrha čistý éterický olej (commiphora myrrha) 5 ml

  • Nakúpte minimálne 4 kusy a máš 3% zľavu
  • Nakúpte minimálne 8 kusov a máš 5% zľavu

Myrha éterický olej - popis, odporúčania

Odpradávna sa myrhová živica používala pre svoju arómu a pre svoje pozoruhodné vlastnosti na tele i na duchu. V starovekom svete, ktorý ako liečebný prostriedok používajú Číňania, Gréci a Egypťania, sa v Starom zákone spomína ako prostriedok používaný pri kresťanských liturgických sláveniach.

olej

Myrrh je ker pôvodom zo Somálska a Etiópie, ktorý dorastá až do výšky 5 metrov. Pri rezaní kôry strom emituje nažltlú viskóznu živicu, ktorá sa po vysušení destiluje parou, čím sa získa éterický olej.

V dnešnej dobe sa myrha používa v tradičnej čínskej medicíne, ajurvéde, unani medicíne a alopatickej medicíne.

Iné názvy: myrhový olej

Spôsob výroby: parnou destiláciou zo suchého olejového oleja

Organoleptické vlastnosti: kvapalina so strednou viskozitou, žltohnedej farby

Čuchový popis: silná, teplá a mierne sladká vôňa s drevitými a živicovými tónmi

Hlavné zlúčeniny: furanoeudesma-1,3-dién, lindestrén, curzerén

Zloženie (INCI): olej z myrhy commiphora

Vlastnosti myrhového oleja

  • liečiteľ pokožky, pleťový regenerátor
  • antiseptický, protiinfekčný
  • stimuluje regeneráciu pokožky
  • protizápalový, analgetický
  • protiinfekčný, antivírusový, paraziticídny, čistiaci
  • upokojujúci, upokojujúci, podporuje meditáciu
  • esencia so základnými tónmi pre parfumy

  • všeobecná starostlivosť o pleť s problémami
  • starostlivosť o zrelú, starnúcu pleť
  • starostlivosť o pleť s akné
  • rany, ťažké zjazvenie, popraskaná pokožka, ekzémy, vredy
  • kožné infekcie
  • výrobky na starostlivosť o mužov, voda po holení
  • gingivitída, boľavé vredy, abscesy, paradentóza, stomatitída
  • úpal, menšie popáleniny
  • úzkosti, fóbie
  • hypertyreóza, hyperaktivita

Ako sa používa v kozmetike a aromaterapii

  • je výrobok, ktorý sa ako taký nepoužíva na pokožku, iba ako prísada do kozmetických prípravkov a kompozícií pre aromaterapiu
  • obvyklé dávkovanie v kozmetických prostriedkoch 0,5 - 2%
  • ako prísada na prípravu krémov, balzamov, sér, masiek, mastí, olejových zmesí
  • ako prísada do zubnej pasty, ústnej vody, kloktacích roztokov, masáže ďasien
  • zriedený v rastlinnom oleji, nanášaný masážou pozdĺž chrbtice alebo hrudníka
  • spolu s ďalšími esenciami na výrobu parfumov
  • vysielanie vo vzduchu, pre pokojnú a upokojujúcu atmosféru

Skladovanie: na suchom a chladnom mieste, mimo dosahu priameho svetla

Bezpečnostné údaje, bezpečnostné opatrenia pri používaní:

  • spravidla je pred použitím kozmetického prípravku vhodné vykonať skúšku pokrčenia lakťa najmenej 24 hodín pred aplikáciou
  • vyhýbajte sa očnému kontaktu
  • kontraindikované v prvom trimestri tehotenstva
  • Uchovávajte mimo dosahu detí
  • vonkajšie použitie; vnútorné použitie sa odporúča pod vedením lekára alebo aromaterapeuta.

Zrieknutie sa zodpovednosti: Indikácie, vlastnosti a použitie produktov uvedených na tejto stránke sú založené na literatúre dostupnej v knihách, vedeckých publikáciách, referenčných webových stránkach vo fytoterapii a aromaterapii, v časopisoch o kozmetike a kozmetickej chémii a na dokumentácii prijatej výrobcovi alebo dodávateľovi. Informácie sú však poskytované len na informačné účely, v žiadnom prípade nepredstavujú lekárske informácie a nemôžu niesť zodpovednosť. Pri akomkoľvek lekárskom použití je potrebné vyhľadať lekára.