Olej z pšeničných klíčkov

pšeničných

Stimuluje regeneráciu buniek, chráni a posilňuje prirodzenú bariéru pokožky, je vynikajúcim prostriedkom na reštrukturalizáciu a opravu pokožky, zlepšuje pružnosť a tón pleti a je veľmi výživný. Je obzvlášť prospešný v prípade strií, na starostlivosť o pokožku prsníkov, zrelú a suchú pokožku.

Olej z pšeničných klíčkov - popis, odporúčania

Olej veľmi bohatý na živiny a chrániče, so zaujímavým profilom esenciálnych mastných kyselín, obsahuje veľké množstvo vitamínu E, karotenoidy, fytosteroly a polyfenoly, ktoré majú výnimočné protiradikové, antioxidačné a regeneračné účinky.
Prináša výhody pokožke všeobecne, ale je zvlášť zreteľná v aplikáciách, kde je potrebné zvýšiť pružnosť a tón, zjemniť ju, opraviť prirodzenú ochrannú bariéru pokožky alebo regenerovať kožné tkanivo.

Spôsob získania: Olej sa získava z pšeničných klíčkov špeciálnymi výrobnými a čistiacimi metódami (spracovanie za studena bez zahrievania). Nečistoty a zvyšky pesticídov sú takmer úplne odstránené špeciálnym procesom predbežnej úpravy pšeničných zŕn a výroby, čím sa získa kvalitný olej, ktorý si zachováva špecifické účinné látky.

Organoleptické vlastnosti: zlatistá olejovitá kvapalina, dosť silného zápachu charakteristického pre obilniny, strednej viskozity

Na pokožke: pomalá absorpcia, pocit dosť mastného

Zloženie (INCI): olej zo zárodkov triticum vulgare


Vlastnosti oleja z pšeničných klíčkov

  • antioxidačné a antiradikálne
  • proti starnutiu, bojuje proti prejavom starnutia
  • zvyšuje pevnosť, tón a pružnosť pokožky
  • regenerátor a regenerátor pokožky ovplyvnený rôznymi vnútornými alebo vonkajšími faktormi
  • zvláčňujúci prostriedok, bohatý na živiny, zjemňuje pokožku
  • znižuje transepidermálnu stratu vody
  • zmierňuje svrbenie, začervenanie a suchosť pokožky


Odporúčania, aplikácie

  • keďže je to bohatý a veľmi zvláčňujúci olej, je zvlášť vhodný pre normálnu, suchú alebo šupinatú pokožku
  • starostlivosť o zrelú pleť bez tónu a pružnosti
  • ochrana pokožky v chladnom období
  • starostlivosť o pokožku tela, najmä v oblastiach s veľmi suchou, šupinatou, popraskanou a poškodenou pokožkou
  • preventívne pre strie alebo liečebné pre zoslabenie vytvorených strií
  • starostlivosť o kríky, masáž a tonizácia pŕs
  • starostlivosť o ruky, nechty a vlasy
  • aromaterapeutická masáž éterickými olejmi


Ako sa používa v kozmetike

  • sa môže nanášať na pokožku ako takú, pretože sa jedná o mastný olej, ktorý sa vstrebáva pomalšie
  • je možné kombinovať s ľahšími rastlinnými olejmi, ako je jojobový olej, lieskové orechy, makadamia, kukui, uhorka, ale tiež so skvalánom, rastlinným silikónom, prchavým silikónom, zeleninou, na starostlivosť o pokožku
  • ako základ pre masáž éterickými olejmi, jednoducho alebo v kombinácii s inými rastlinnými olejmi
  • obyčajný alebo v kombinácii s iným rastlinným olejom, ako odličovač, najmä na vodeodolný make-up
  • ako prísada do zloženia krémov, sér, kondicionérov, telových olejov a tukov, krémov na ruky, balzamov na pery
  • spolu s ďalšími špecifickými prísadami pre aplikácie proti striám
  • zahrnuté ako prísada do prostriedkov na starostlivosť o krehké nechty a suché vlasy


Skladovanie
: na suchom a chladnom mieste, najlepšie pod 19 ° C, mimo dosahu priameho svetla

Bezpečnostné údaje, bezpečnostné opatrenia pri používaní: kozmetické použitie