Organický rakytníkový olej zo semien

starostlivosť pleť

Skutočným zdrojom aktívnych látok je olej s vynikajúcou regeneráciou, liečivými, vyživujúcimi a antioxidačnými vlastnosťami. V kozmetike sa používa v aplikáciách proti starnutiu, na opravu a ochranu pokožky pred vonkajšími faktormi a UV lúčmi.

Rakytníkový olej - popis, odporúčania

Rakytník je dobre známy pre svoje množstvo cností, existuje veľa štúdií o jeho výživových a liečivých hodnotách. Olej extrahovaný z buničiny alebo semien zŕn obsahuje veľké množstvo bioaktívnych látok, ktoré mu dodávajú silný antioxidačný, regeneračný, hojivý a výživný účinok. Rakytníkový olej, najmä ten, ktorý sa extrahuje zo semien, obsahuje bohaté esenciálne mastné kyseliny omega-3 a omega-6, karotenoidy, vitamín E, fytosteroly (stigmasterol, β-systosterol), stopové prvky.

Poznámka: nemýľte si ho s rakytníkovým olejom, ktorý sa zvyčajne nachádza v obchodoch so zdravou výživou, čo je macerácia ovocia v jednoduchom rastlinnom oleji, a preto obsahuje nižšiu koncentráciu účinných látok.!

Spôsob získania: extrakciou CO₂ zo semien rakytníka
O extrakcii CO₂: je to čistá, čistá a špičková ekologická metóda, ktorá umožňuje vyšší výťažok ako lisovanie za studena. Metóda zaručuje maximálnu čistotu extraktu, nezmenenie a nezhoršenie obsahu rastlinných zlúčenín.
Oxid uhličitý je inertný, bez zápachu, netoxický a je k dispozícii neobmedzene dlho.
Počas extrakcie CO₂ zostávajú látky citlivé na vyššie teploty nedotknuté a zlúčeniny s oxidačným potenciálom nie sú ovplyvnené vylúčením kyslíka.
Veľmi dôležitou výhodou je dlhšia trvanlivosť týchto olejov získaných extrakciou CO₂ v porovnaní s olejmi získanými lisovaním, maceráciou alebo dokonca destiláciou.

Kvalita: prírodný a organický kozmetický výrobok certifikovaný spoločnosťou Ecocert

Organoleptické vlastnosti: oranžová kvapalina s charakteristickým mierne kyslým olejovým zápachom

Na pokožke: dobre preniká do pokožky a je dosť suchá

Zloženie (INCI): extrakt zo semien hippophae rhamnoides * a extrakt z listov rosmarinus officinalis *
* 100% všetkých zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Prírodný a organický kozmetický výrobok certifikovaný spoločnosťou Ecocert Greenlife v súlade s normou ECOCERT


Vlastnosti rakytníkového oleja

  • silný antioxidant, antiradikál
  • proti starnutiu, bojuje proti známkam starnutia pokožky
  • výživné, vitaminizujúce, zvláčňujúce
  • regenerátor, podporuje obnovu kožných buniek
  • oprava, hojenie, stimuluje opravné mechanizmy poškodenej kože
  • opaľovací krém na bunkovej úrovni vďaka antioxidačným zlúčeninám
  • protizápalový, zmierňuje začervenanie, upokojuje
  • upokojujúci, zmierňuje svrbenie a nepríjemné pocity na pokožke


Odporúčania, aplikácie

  • je olej vhodný pre všetky typy pleti a pre starostlivosť o pleť všeobecne
  • starostlivosť o zrelú, starnúcu, zvráskavenú a tónovanú pokožku
  • nudná, unavená, neživá starostlivosť o pleť
  • príprava pokožky na slnečné žiarenie a starostlivosť o pokožku po pláži
  • starostlivosť o pokožku postihnutú atopickou dermatitídou, ekzémami, psoriázou
  • popáleniny, malé rezné rany, jazvy a povrchové rany, poškodenie žiarením


Ako sa používa v kozmetike

  • je výrobok, ktorý sa ako taký bežne na pokožku nepoužíva, iba sa riedi inými olejmi alebo ako prísada do kozmetiky
  • obvyklé odporúčané dávkovanie 2-10% zmiešané s rastlinným olejom alebo kombinované s rôznymi kozmetickými prísadami
  • V emulziách sa pridáva do olejovej fázy alebo do konečnej fázy
  • ako prísada do kozmetických prostriedkov na starostlivosť o pleť: séra, krémy, základy, krém BB, krém CC
  • ako prísada do kompozícií starostlivosti o pokožku tela: krémy, balzamy, masti, mlieko a telové maslo
  • ako prísada do krémov na opaľovanie spolu s minerálnymi krémami na opaľovanie a inými špecifickými prostriedkami


Skladovanie
: na suchom a chladnom mieste, mimo dosahu svetla

Bezpečnostné údaje, bezpečnostné opatrenia pri používaní: kozmetické použitie