Oriflame - šampón na vlasy proti lupinám

Stredné riziko *
* Podľa hlasovania používateľov
Spoločnosť: Kozmetika Oriflame
Popis Oriflame - Šampón na vlasy proti lupinám
Šampón na vlasy proti lupinám
Šampón proti lupinám. Skladá sa z komplexu ClariZinc na čistenie vlasov, odstraňovanie lupín a upokojenie pokožky hlavy.
Pre všetky typy vlasov.
Zloženie Oriflame - šampón na vlasy proti lupinám
Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:
synonymia: VODA, ONSEN-SUI, DEIONIZOVANÁ VODA, DESTILOVANÁ VODA, ČISTENÁ VODA, OXID DIHYDROGEN, DESTILOVANÁ VODA
funkcie: solventný
- zložka nachádzajúca sa takmer vo všetkých kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti
- kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti obsahujú iba vodu bez toxínov, znečisťujúcich látok a mikróbov
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Podľa Usmernení pre pokyny pre kozmetické výrobné postupy monitoruje Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) kvalitu vody (nazývanej „procesná voda“) používanej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
Existujú aj ďalšie spoločnosti, ktoré vyhovujú americkým normám. Liekopis (USP) o čistote vody použitej v liekoch. Vyčistená voda podľa týchto noriem sa pripravuje z vody, ktorá podlieha predpisom USA. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) pre pitnú vodu. Neobsahuje ďalšie látky pridané zámerne.
synonymia: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE
funkcie: povrchovo aktívna látka, čistiaci prostriedok, emulgátor
- odvodené od etoxylovaného larického alkoholu
- silné iskrivé
Považuje sa za miernu a účinnú zložku a zvyčajne sa používa v kozmetike (tvárové alebo telové šampóny).
Napriek podobnému názvu nie je laurylsulfát sodný rovnaký ako lauylsulfát sodný. Prvý je miernejší čistiaci prostriedok vďaka svojej odlišnej chemickej štruktúre.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú dodržané súčasné postupy týkajúce sa jej použitia a koncentrácie a pokiaľ nedráždi.
Laureth sulfát sodný môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).
Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (3/5).
synonymia: CAPB, VNÚTORNÁ SOLI, KOKAMIDO BETAÍN, KOKAMIDOPROPYL DIMETYL GLYCÍN, KOYYLAMID PROPYLBETAÍN
funkcie: antistatický, čistiaci prostriedok, povrchovo aktívna látka, činidlo zvyšujúce viskozitu, penidlo, prostriedok na starostlivosť o vlasy a pokožku
- odvodený z kokosového oleja
- úloha čistenia pokožky a vlasov vďaka jej charakteristike zmiešania vody s mastnotou a nečistotami prítomnými na povrchu pokožky, aby sa mohli vyčistiť/odstrániť
- môže nahradiť Cocamide DEA
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v oplachovacích prostriedkoch.
Toxline a PubMed Citations hodnotia túto zložku ako kožný senzibilizačný potenciál, ktorý môže spôsobiť kontaktnú dermatitídu. U niektorých ľudí sa môže vyvinúť alergia na túto zložku.
Americká agentúra pre ochranu životného prostredia (EPA) odhadla vodnú toxicitu tejto zložky na strednú úroveň rizika.
synonymia: AKRYLÁT/AKRYLÁT KOPOLYMÉR, AKRYLÁT/AKRYLÁT KOPOLYMÉR
funkcie: lepidlo, film, fixátor, antistatikum, prostriedok používaný na umelé nechty
- pozostávajúci z kyseliny akrylovej a kyseliny metakrylovej
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako nepriamej prídavnej látky v potravinách pri balení potravinových obalov.
Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie akrylátového kopolyméru v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti, ak má zabrániť podráždeniu pokožky.
synonymia: COCOGLUCOSIDE
funkcie: povrchovo aktívna látka, čistiaci prostriedok, penotvorný prostriedok
- odvodený z reakcie medzi glukózou a kokosovým olejom
- úloha čistenia pokožky a vlasov vďaka jej charakteristike zmiešania vody s mastnotou a nečistotami prítomnými na povrchu pokožky, aby sa mohli vyčistiť/odstrániť
- nedráždivý, najmiernejší z povrchovo aktívnych látok
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
synonymia: AROMA; Parfém, parfum;
funkcie: dezodorant, maska / pachová vrstva, parfum
- Podľa U.S. Food and Drug Regulation (FDA), termín „vôňa“ na etikete výrobku znamená „akákoľvek prírodná alebo syntetická látka (látky) používaná výlučne na vyvolanie vône kozmetického výrobku.“ V Európe: táto zložka sa volá Parfém.
- Vyrobené z prírodných alebo syntetických zlúčenín, použiť samostatne alebo spolu
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
* Pretože zložky tohto komplexu nie sú známe, nie je možné zistiť všetky podrobnosti týkajúce sa jeho rizika použitia a koncentrácie.
Zložky, ktoré sú súčasťou vône, hodnotí Medzinárodná asociácia vôní (IFRA). Samotné hodnotenie sa vykonáva vo Výskumnom ústave pre vonné látky (RIFM), vedeckom neziskovom inštitúte IFRA. Vedecké informácie, ktoré používa RIFM, pochádzajú od skupiny odborníkov (REXPAN), skupiny toxikológov, farmakológov, dermatológov a odborníkov na životné prostredie, ktorí nemajú nič spoločné s parfumérskym priemyslom. Postupom času tak Medzinárodná asociácia vôní (IFRA) obmedzila použitie určitých zložiek, ktoré sú súčasťou zložky Flagrance.
Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou Flagrance. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.
Podľa vedeckého výboru Európskej únie je znepokojujúce, že čoraz viac ľudí si zvyšuje citlivosť na vystavenie účinkom vonných prísad. Len čo sa vyvinie táto citlivosť, príslušní ľudia môžu trpieť alergiami alebo dokonca astmatickými záchvatmi zakaždým, keď sú vystavení vôni.
Existuje niekoľko 26 vonných látok, ktoré sa považujú za alergény (príloha III, smernica EÚ o kozmetike) a ktoré musia byť uvedené na štítku v závislosti od koncentrácie:
- Amyl škoricová
- Azylalkohol
- Benzylalkohol
- Benzylcinamát
- Cinnamylalkohol
- farnesol
- citrónová
- 2- (4-terc-butylbenzyl) propiónd-hyd
- eugenol
- linalool
- Hydroxy-citronella
- Benzylbenzoát
- Isoeugenol
- Citronellol
- Amylcin-namylalkohol
- Hexyl cinnamaldehyd
- Benzylsalicylát
- d-limonén
- Škoricová
- Metylheptínkarbonát
- kumarín
- 3-metyl-4- (2,6,6-tri-metyl-2-cyklohexén-1-yl) -3-butén-2-ón
- geraniol
- Výťažok z dubového machu a treemossu
- Hydroxymetylpentylcyklohexénkarboxaldehyd
- Výťažok z Treemossu.
synonymia: KYSELINA HYDROVÁ CITRÓNOVÁ, ACILETTEN
funkcie: chelatačné činidlo, zložka parfému, regulátor pH, úloha zakrytia/maskovania vône, tlmič nárazov
- biely kryštalický prášok
- alfa hydroxykyselina (AHA)
- Prirodzene sa nachádza v citrusoch a citrusovej šťave (citrónová šťava obsahuje až 8% kyseliny citrónovej)
- exfoliačné, sťahujúce vlastnosti
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín.
Spoločný výbor odborníkov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách nepovažuje za potrebné obmedziť spotrebu kyseliny citrónovej.
Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobudlo účinnosť 1. júna 2013), táto zložka sa môže používať ako prídavná látka v potravinách.
Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, je možné túto prísadu používať ako prídavnú látku v potravinách pod názvom E 330 - kyselina citrónová.
synonymia: LÚH SODNÝ; ROZTOK HYDROXIDU SODNÉHO; HYDRÁT SODNÝ; HYDROXID SODNÝ, KAVORNÁ SODA; E524
funkcie: denaturant, regulátor pH, ochranný/tlmivý prostriedok; potravinárska prísada, korektor kyslosti
- vysoko reaktívna a žieravá anorganická zásada (neobsahuje atómy uhlíka)
- známa svojou úlohou pri výrobe mydla
- nazýva sa to aj lúh sodný
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako priamej prídavnej látky v potravinách. Táto zložka sa môže použiť aj ako nepriama potravinárska prísada ako protipenivý prostriedok pri výrobe papiera a lepenky používaných ako obaly na potraviny.
Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa hydroxid sodný môže používať v nasledujúcich koncentráciách a úrovniach pH (príloha III): 5% hmotnostných v kutikulárnych rozpúšťadlách, 2% hmotnostných na všeobecné žehličky na vlasy, 4,5% hmotnostných vo výrobkoch na vyrovnávanie vlasov pre profesionálne použitie, do 12,7 ph v depilačných prípravkoch, do 11 ph v iných druhoch použitia ako regulátor pH.
Rozpúšťače kutikuly a žehličky na vlasy na všeobecné použitie, ktoré obsahujú túto zložku, by mali byť označené takto: „obsahuje alkalický základ, vyhýbajte sa kontaktu s očami, môže spôsobiť slepotu, uchovávajte mimo dosahu detí.“ Žehličky na vlasy na profesionálne použitie by mali mať štítok: „Len na profesionálne použitie sa vyhýbajte kontaktu s očami, môže spôsobiť slepotu.“ Depilačné výrobky musia na štítku obsahovať: „uchovávajte mimo dosahu detí, vyhýbajte sa kontaktu s očami“.
Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.
Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 524.
Podľa štúdie vykonanej Národným ústavom pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci môže hydroxid sodný spôsobiť v závislosti na koncentrácii a úrovni pH podráždenie pokožky, očí, slizníc, zápal pľúc, vypadávanie vlasov.
Medzi nebezpečenstvá, ktoré na človeka číhajú po konzumácii „podozrivých“ E, patria:
- alergie
- hormonálne poruchy
- poruchy pečene
- črevné a pečeňové choroby
- poruchy pečene a žlčových ciest
- poruchy zažívacieho traktu
- nervové poruchy
- zvýšenie hladiny cholesterolu.
synonymia: ROCK SALT, NACL
funkcie: aróma, látka na zubnú hygienu, látka zvyšujúca viskozitu
- anorganická soľ
- známa ako kuchynská soľ
- často používaný v produktoch ústnej hygieny: dodáva dychu sviežosť, čistí zuby a ústa
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
synonymia: 1,3-PROPANEDIOL, 2-BROMO-2-NITRO-; 1,3PROPANEDIOL, 2BROMO2NITRO; 2-BROMO-2-NITRO-1,3-PROPANÉDOL; bronopol; 2-bróm-2-nitro-l, 3-propándiol; 2-bróm-2-nitropropán-1,3-diol; 2-Bronopol; BETA-bróm-beta-NITROTRIMETYLENEGLYCOL; BRONIDIOL; BRONOCOT; BR
funkcie: konzervačný prostriedok
Táto zložka je antibakteriálna a zabraňuje vývoju plesní a kvasiniek.
Používa sa ako konzervačná látka vo vzorcoch mnohých kozmetických výrobkov a výrobkov osobnej starostlivosti, najmä v šampónoch, krémoch, krémoch a krémoch na oči a očných kozmetických prípravkoch.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
synonymia: CITRÁT MONOSODNÝ, KYSELINA CITROVÁ, SOLI SODNÁ; KYSELINA 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLOVÁ, MONOSODIUM SOLI
funkcie: látka upravujúca pH, chelatačné činidlo, úloha zakrývania/maskovania zápachu
- soľ kyseliny citrónovej
- antioxidanty
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie citrátu sodného ako látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín.
Spoločný výbor odborníkov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách dospel k záveru, že obmedzenie spotreby citrátu sodného nie je potrebné.
Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.
Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, je možné túto prísadu používať ako prísadu do potravín pod názvom E 331 - citráty sodné.
synonymia: BIS [1-HYDROXY-2 (1H) -PYRIDINETHIONATO] ZINOK, PYRITION ZINK, ZINOK OMADIN
funkcie: Prostriedok na starostlivosť o pokožku, prostriedok proti lupinám, antiseboroický prostriedok, antibakteriálny prostriedok
Kontrolný prostriedok proti lupinám, seboroickej dermatitíde a psoriáze.
Pyrithion zinočnatý pomáha zlepšovať vzhľad vlasov stimuláciou ich rastu, pružnosti a lesku; zlepšením textúry vlasov, ktoré boli fyzicky poškodené, alebo chemickým ošetrením.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
synonymia: GARDOL; GARDOLR; SARCOSYL; SARKOSYL; SARKOSYL NL; SARCOSYL NL; MAPROSYL 30; KOMPOZÍCIA 105; SARKOSYL NL-30; 'SARKOSYL' NL30
funkcie: Penotvorné činidlo, povrchovo aktívna látka
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Za určitých podmienok môže lauroylsarkozinát sodný poškodiť a vytvárať karcinogénne nitrozamíny.
- Môže to byť kontaktný alergén.
synonymia: Glycerín monooleát; GLYCERIN MONOOLEATE; GLYCERÍN 1-MONOOLÁT; GLYCERIN OLEATE; GLYCEROL 1-MONOOLÁT
funkcie: zložka parfumu, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, povrchovo aktívna látka, emulgátor
- zložený z glycerínu a kyseliny olejovej (prirodzene sa vyskytujúca mastná kyselina)
- bledožltá tekutina
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako potravinovej látky pridávanej priamo do potravín.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie glyceryl-oleátu v kozmetike, pokiaľ sú dodržané súčasné postupy týkajúce sa jeho použitia a koncentrácie.
synonymia: HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE; GUAR GUM, 2-HYDROXYPROPYL 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIUM) PROPYL ETHER, CHLORIDE
funkcie: Antistatický prostriedok na starostlivosť o vlasy
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
synonymia: KYSELINA 2-NAFTALÉNSULFÓNOVÁ, SOLI SODNÝ
funkcie: Povrchovo aktívna látka, hydrotropná látka
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- bolesti hlavy
- neuralgia
- bolesť kĺbov
- bolesť svalov
- reuma
- menštruačné kŕče.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Rastlina je kontraindikovaná v:
- krvácajúci
- hemofília
- úloha
- dojčenie
- alergia na salicyláty
- alergia na vŕbu.
Povedzte nám svoj názor na
„Oriflame - šampón proti lupinám“
Povedzte nám svoj názor na
„Oriflame - šampón proti lupinám“

5 tipov na efektívne umývanie ovocia a zeleniny
Ovocie a zelenina patria medzi najpoužívanejšie potraviny. Aj keď nie ste zvyknutí ich konzumovať veľmi často, musíte ich čisteniu venovať veľkú pozornosť. [podrobnosti]

4 dôvody, prečo sa vám nechty lámu
Ak sa vám nechty ľahko lámu, musíte ich pri používaní čistiacich prostriedkov chrániť, nešúchať a zvlhčovať špeciálnym krémom. V článku sa dozviete, aké sú hlavné príčiny, ktoré vedú k lámaniu nechtov. [podrobnosti]

Najúčinnejšie diuretické jedlá
Úlohou diuretických potravín je eliminovať nepohodlie spôsobené zadržiavaním vody, pomáhať zmierňovať príznaky spôsobené PMS a čistiť telo od toxínov. [podrobnosti]

Stiahnite si ZADARMO
„Top 10 nebezpečných zložiek v rumunských potravinách“
Vyplňte e-mailovú adresu a dostanete správu zadarmo