Poistky SA SB SC SD SF prehľad v T5

Stomatológovia

Najlepší člen

Tu je prehľad poistiek SA + SB + SC + SD + SF v T5.2

Najlepší člen

Všetky popisy obsahujú aj prehľad jednotlivých poistkových skriniek.

Upozorňujeme, že v sedadle vodiča v T5.2 bola pridaná nová poistková skrinka.

Prílohy

caravelle

Najlepší člen

AW: Poistky SA + SB + SC + SD + SF - prehľad v T5.2

Mám dve zásuvky 12V v priestore pre cestujúcich MV-Startline-5.2.

Jeden vpravo od C stĺpika a jeden v kufri napravo od ventilačnej jednotky.

Pre mňa sú poistky SF22 (stĺpik C) a SF24 (kmeň kufra) obsadené.

Obe zásuvky fungujú na permanentné plus.

Chcel by som znova zapojiť zásuvky v kufri (SF24) do zapaľovania plus.

Za týmto účelom by som chcel zapojiť kábel zo spínača svetiel (zapaľovanie plus) do zásuvky SF 24 (dodatočne poistený).

Podľa vášho popisu na SF24 existujú ďalší spotrebitelia jednotky ventilátora v kabíne. Jednotka ventilátora funguje, aj keď je zapnuté zapaľovanie.

Môže to byť problém? Alebo by to malo fungovať?

Webster_Blue

Najlepší člen

Podľa vášho popisu na SF24 existujú ďalší spotrebitelia jednotky ventilátora v kabíne. Jednotka ventilátora funguje, aj keď je zapnuté zapaľovanie.

Môže to byť problém? Alebo by to malo fungovať?

ďalších spotrebiteľov prostredníctvom SF24 v závislosti od výbavy vozidla.
„Štandardná“ by spočiatku bola iba zásuvka, potom 10A, ak by existovali strešné ventilátory 15A.

Takto by som nerealizoval spínanú zásuvku priamo cez vypínač svetla. Ak potom použijete silové relé, ktoré „nahradí“ poistku

caravelle

Najlepší člen

Podľa mňa sú svorky zapaľovania plus na spínači svetiel poistené 25 A a zapojené 2x2,5 mm2, takže sa nemôže nič stať.

Ale už ma napadlo vložiť medzi ne relé.

Nemám strešný ventilátor.

Napriek tomu je pre mňa SF24 poistený s 15 A, rovnako ako SF22 (pre zásuvky na C-stĺpiku na strane spolujazdca).

15A nie je normálna ochrana poistiek pre zásuvky?

ulli.bully

Najlepší člen

Pri prestavbe prídavného kúrenia na nezávislé kúrenie som sa už pýtal, kde sa vlastne nachádza poistka pre ventilátor predného kúrenia?
V predtým vytlačenom pláne je na SF (v skrinke na sedadle) č. 37 (maximálna poistka = 40 A) „Motor na riadenie ventilátora, Bitron, predný V 305“. Nie s mojou štartovacou čiarou, nemá nič spoločné s 2. battom, to mám tiež. Môže tam byť, ak má auto Climatronic?

Poistka s označením SC 56 je pre mňa umiestnená pod poistkovými otvormi SB/SC priamo na tuneli, skrytá za krytom stĺpika spínača, na (ďalšom) držiaku relé. Nepočula som, že sa takáto poistka rozbila, ale musí sa odstrániť polovica obloženia AB?
Na ilustráciu: 2. obrázok zobrazuje demontovaný nosič relé
1. obrázok je podpera pokrytá izolačným materiálom