Tajomstvá krásy z celého sveta - 8SAM

tajomstvá

Tajomstvá krásy z celého sveta

Toto leto trávime väčšinou doma, ale do kúpeľne môžeme ľahko dostať tajomstvá krásy z celého sveta.

Tajomstvá krásy z Maroka

Arganový olej je zázrak krásy z Maroka. Často sa mu hovorí aj „tekuté zlato“. Pretože olej zo semien z arganových plodov je jedným z najcennejších olejov zo všetkých. Má obzvlášť liečivý a vyživujúci účinok na pokožku a vlasy. Suché, lámavé vlasy sa stávajú hladkými, pružnými a ľahšie sa s nimi česá arganový olej: Môžete ich buď nechať pôsobiť niekoľko minút ako kúru a znova ich opláchnuť, alebo - môj tip - pridáte pár kvapiek vlasového oleja s obohateným arganovým olejom (dostupné napríklad od spoločnosti Douglas ) v tipoch, hotovo. Suché dĺžky opäť získajú lesk a okamžite vyzerajú zdravšie.

A argánový olej je hitom aj v starostlivosti o pleť. Je bohatý na antioxidanty, vitamíny a nenasýtené tuky chrániace bunky, a preto je ideálny pre starostlivosť o zrelú alebo obzvlášť suchú pokožku. Najmä pri hormonálnej dehydratácii. Keď produkcia estrogénu klesá počas menopauzy, spôsobuje to, že pokožka stráca pružnosť a udržuje menej vlhkosti. Vysoký obsah vitamínu E v arganovom oleji pomáha pokožke ukladať viac vlhkosti a vyzerať opäť sviežo a hladko.

Tajomstvá krásy z Japonska

Japonci sú známi svojimi jemnými, čistými a hladkými pokožkami. Jedným z jej tajomstiev krásy je zelený čaj. Je to silový kokteil z minerálov, vápnika, draslíka, horčíka, fluoridov a stopových prvkov. Hovorí sa o ňom, že má liečivý a omladzujúci účinok. A nielen ako nápoj. Ako extrakt v kozmetických výrobkoch má pokožku vitalizovať a napnúť a posilniť jej obranyschopnosť.

Mimochodom: vďaka čaju stimulujúcemu metabolizmus vám zelený čaj pomáha chudnúť. Sekundárne rastlinné látky pomáhajú potlačiť chute a chuť na cukor.

Môj tip: Matcha, odroda zeleného čaju. Namiesto tradičného latte macchiato si občas doprajem čaj matcha s napeneným ovseným mliekom. Chutí dobre, povzbudí vás a dodá vám silu, ale je zdravšie a lepšie pre pokožku.

Tajomstvá krásy z Havaja

Tropické ovocie nie je len chutné a zdravé občerstvenie. Sú dobré aj pre pokožku - napríklad mučenka alebo maracuja. Olej z mučenky má vysoký podiel kyseliny linolovej, ktorá pokožku intenzívne chráni. Upokojuje, stabilizuje a regeneruje vlastnú ochrannú vrstvu. Pokožka je zásobená dostatkom vlhkosti a stáva sa opäť hebkou.

Olej z mučenky je ideálny pre suchú a citlivú pokožku a vďaka aktívnym látkam regulujúcim mazu aj pre nečistú mastnú pokožku. Môžete si kúpiť krém vyrobený z marakujového oleja. Alebo použite čistý mučenkový olej: buď nanesený čistý na pokožku, alebo zmiešaný s niekoľkými kvapkami vo vašom konvenčnom kréme.

Tajomstvá krásy zo Švajčiarska

Edelweiss znamená večnú krásu a nesmrteľnosť. A horský kvet sa už dlho používa v kozmetike (napr. V 8SAM Creme Rich z listovej kultúry). Okrem antioxidačnej ochrany pokožky pôsobením kyseliny chlorogénovej má extrakt z alpaky silný antibakteriálny, antiseptický a protizápalový účinok.

Voľné radikály sú účinne viazané, starnutie pokožky a vrásky sú redukované. Triesloviny majú spevňujúci účinok. Extrakt z Edelweiss v krémoch stimuluje krvný obeh, stimuluje obnovu pokožky a zaisťuje rovnomerné, rovnomerné pleť.

Tajomstvá krásy z Talianska

Jemný olivový olej je nevyhnutnosťou v každej kuchyni a skutočným pokladom aj v kúpeľni. Talianske ženy ho nanášajú tam, kde je potrebná ďalšia dávka zdravého lesku a starostlivosti. Či už na perách, vlasoch alebo na pokožke. Olivový olej obsahuje cenné mastné kyseliny, ktoré môžu podporovať a dopĺňať prirodzenú bariéru pokožky. Chráni pred vplyvmi prostredia a obnovenou dehydratáciou. Obsahuje tiež cenné antioxidanty, ktoré zabraňujú predčasnej dehydratácii. Medzi výživné látky v oleji patrí aj vitamín E, ktorý dodáva väčšiu pružnosť a robí pokožku opäť pružnejšou.

Mimochodom: Olivový olej bohatý na účinné látky, zmiešaný s hrubozrnnou morskou soľou, vytvára vynikajúci peeling.

Tajomstvá krásy z Južnej Ameriky

Strom copaiba rastie v lesoch oblasti Amazonky. Jeho živicou je olej copaiba, ktorý už dlho používajú juhoamerické ženy pre krásnu a zdravú pokožku. Pretože má olej protizápalové a upokojujúce účinky a je obzvlášť užitočný pri akné, neurodermatitíde, podráždenej pokožke a pokožke náchylnej na škvrny.

Olej Copaiba môžete jednoducho naniesť na postihnuté miesta - buď čistý, alebo si pár kvapiek vmiešate do svojho obvyklého krému. Potrebujete len pár kvapiek, ale ich vplyv na pokožku je obrovský.