Tony Moly - Luminous Pure Aura CC Cream

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov
Spoločnosť: Tony Moly
Popis Tony Moly - Luminous Pure Aura CC Cream
Svietiaci krém Pure Aura CC
Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.
Neobsahuje parabény, benzofenóny, mastenec, minerálne oleje, organický pigment, sulfáty povrchovo aktívnych látok.
Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 76 zložiek, z ktorých 59 je považovaných za bezpečných, 16 zložiek má stredné riziko poškodenia a 1 zložka má vysoké riziko poškodenia.
Zloženie Tony Moly - Luminous Pure Aura CC Cream
Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:
Parfum alebo vôňa, prísada s vysokým rizikom poškodenia, ktorá má za úlohu maskovanie/zakrytie nepríjemného zápachu. Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou vône. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.
Cyklopentasiloxán, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, rozpúšťadlo. Je to tekutina pochádzajúca zo silikónu, ktorá má zvláčňujúce a mazacie vlastnosti. Medzinárodný vestník toxikológie dospel k záveru, že táto zložka nepreniká hlboko do pokožky a že za týchto podmienok ju možno všeobecne považovať za bezpečnú.
Oxid zinočnatý, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je prostriedok na starostlivosť o pokožku a zahusťovadlo. Odráža a šíri UV lúče. Smernica EÚ 1223/2009 neobmedzuje použitie oxidu zinočnatého. Pri topickej aplikácii sa odporúča opatrne používať oxid zinočnatý. Neodporúča sa používať túto zložku na ťažké popáleniny a rany. Varuje tiež pred nebezpečenstvom, ktorému je človek vystavený pri vdýchnutí pár oxidu zinočnatého, ktoré sú nebezpečné, aj keď táto zložka sama o sebe nie je toxická.
Cetyl PEG/PPG-10/1 dimetikón, stredne riziková zložka, ktorou je prostriedok na starostlivosť o pokožku a emulgátor. Je odvodený od dimetikónu, polyméru na báze silikónu a polyméru polyetylénglykol (PEG) - polyetylénglykol (PPG). PEG-6: Recenzie o kozmetických prísadách (CIR) vyhodnotili túto zložku a dospeli k záveru, že je bezpečná - bez rizika pokiaľ sa neaplikuje na poškodenú pokožku. Cetyl PEG/PPG-10/1 dimetikón môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).
Acacia Senegal Gum, prísada so stredným rizikom poškodenia, ktorá má funkcie parfumačného činidla, lepidla a filmotvorného prostriedku. Recenzia Cosmetic Ingredients Review (CIR) varuje, že táto zložka je alergén. Asociácia pracovných a environmentálnych kliník varuje, že táto zložka môže byť toxická pre ľudský a dýchací imunitný systém, ale aj pre alergény.
Hydroxid hlinitý, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá má funkcie zakaliča, ochrany pokožky a kozmetického farbiva. Má úlohu znižovať kyslosť vody a zvyšovať pH. Môže spôsobiť orgánovú toxicitu a neurotoxicitu. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako aktívnej zložky vo voľnopredajných farmaceutických výrobkoch (kyselina žalúdočná, výrobky na ochranu pokožky používané v anorektálnej oblasti). Hydroxid hlinitý sa môže použiť aj ako nepriama prísada do potravín. Podľa smernice EÚ 1223/2009 je povolené používať túto zložku ako prísadu - farbivo v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
dimetikón, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá je zvláčňujúca látka a látka ošetrujúca pokožku. Je to najpoužívanejší silikónový polymér. Spomaľuje stratu vody z pokožky a vytvára jej bariéru. Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (1/5).
Trietoxykaprylylsilán, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je emulgátor a spojivo. Je to tiež reaktívne činidlo na povrchovú úpravu, ktoré chemicky viaže pigmenty a vytvára stabilnú vrstvu aj pri podmienkach nízkeho pH. táto zložka je mierne škodlivá. Táto zložka je na báze silikónu. Silikón je schopný vstúpiť do tela (aj keď je aplikovaný lokálne, je to nepravdepodobné kvôli veľkej veľkosti molekuly), môže sa degradovať na kremík, toxickú, karcinogénnu látku, ktorá môže poškodiť imunitný systém, zabiť bunky a spôsobiť silikózu.
Hydrogenovaný lecitín, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá má funkcie povrchovo aktívnej látky a látky starostlivosti o pokožku. Hydrogenovaný lecitín (lecitín s prídavkom vodíka) má všetky dobré vlastnosti prírodného lecitínu, ale jeho stabilita je omnoho lepšia. Aj keď FDA uznal hydrogenovaný lecitín ako bezpečnú zložku (GRAS), existujú určité obavy z jeho karcinogénnych vlastností a schopnosti prenikať pokožkou. Aj keď táto schopnosť umožňuje, aby bol účinnou zložkou produktu, pri ostatných zložkách produktu sa musí používať opatrne. Má schopnosť ukladať škodlivé chemikálie pod pokožku, ak sa používa vo vysokých koncentráciách.
Propylénglykol, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je parfémová zložka, zmáčadlo, prostriedok na starostlivosť o pokožku, rozpúšťadlo, činidlo znižujúce viskozitu. Je to organický alkohol a má úlohu absorbovať vodu a udržiavať vlhkosť v kozmetike. Spoločnosť Cosmetic Ingredient Review (CIR) rozhodla, že použitie tejto zložky v kozmetike nepredstavuje riziká v koncentráciách do 50%.
Tokoferylacetát, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá je antioxidantom a prostriedkom na starostlivosť o pokožku. Je to ester pozostávajúci z kyseliny octovej a vitamínu E (tokoferol). Táto zložka môže byť potenciálne dráždivá pre pokožku a spôsobiť začervenanie, vyrážku a potenciálne alergické reakcie. Podľa Cosmetic Ingredients Review (CIR) má táto zložka antioxidačné účinky, ale súčasne spôsobila podráždenie pokožky v štúdii na zvieratách. Štúdia z roku 1991 podrobne popisuje štyri prípady kontaktnej dermatitídy spôsobenej kozmetickými krémami obsahujúcimi tokoferylacetát.
Hexylénglykol, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je povrchovo aktívna látka s nízkou molekulovou hmotnosťou. Podľa spoločnosti Sage Advice sa táto zložka považuje za komedogénnu (2/5).
Etylhexyl salicylát ktorý je zložkou parfumu, opaľovacieho krému, UV absorbéra a UV filtra. C podľa smernice EÚ 1223/2009 sa táto zložka môže používať v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti ako UV filter, v koncentráciách do 5%.
Fenoxyetanol, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá je voňavou a konzervačnou zložkou. Je alternatívou k parabénom. P vracia alebo oneskoruje mikrobiálny rast, čím chráni kozmetiku pred znehodnotením. Prirodzene sa nachádza v zelenom čaji.