Turecký holub - hľadaný plagát, obdobie rozmnožovania, jedlo, nepriatelia, obrázky, prezentácia
Morská holubica (Streptopelia decaocto) patrí do čeľade holubov. Tureckú holubicu možno vidieť takmer v celej Európe. Až v 20. storočí sa rozšírila z Ázie do Turecka a celej Európy. Biotopom tureckých holubov sú lesy, parky, mestá, dediny a záhrady. Turecká holubica je vysoká asi 32 cm ako mestská holubica.

Ako vyzerá holubica? Ukážem vám niekoľko obrázkov o vzhľade, odhodlaní a popise. Ak hľadáte iba vek, nepriateľov, váhu, obdobie rozmnožovania, veľkosť vajec/znášky, rozpätie krídel, rýchlosť a veľkosť, pozrite sa nižšie na profil pre deti.
Určenie pohlavia: U tureckých holubov vyzerajú ženy a muži rovnako. Rozdiel je v hmotnosti a veľkosti. Samec je o niečo väčší a ťažší. Ako vyzerá holubica? Horné operenie je sivohnedé a konce krídel čierne. Majú malú, ružovú, zaoblenú hlavu s tmavým zobákom a tmavými očami, ktoré sú načrtnuté bielou farbou. Majú úzky čierny golier na krku, hrudník a spodná strana sú svetloružové a nohy sú svetločervené. Mladé turecké holuby spočiatku nemajú na krku čierny golier.
Ako vyzerá mladý vták? Ukážem vám niekoľko obrázkov, na ktorých môžete vidieť, ako vyzerá mladá turecká holubica na svojom prvom operení. Mladé vtáky nemajú čierny golier.
Teraz k spôsobu života. Dvorenie tureckých holubov sa začína na jar, akonáhle sa trochu oteplí. Počas dvorenia lietajú šikmo nahor a potom klesajú s otvorenými krídlami, a to sa opakuje niekoľkokrát. Skoro ráno môžete počuť jej hlas/hovor. Je to „gu guh guk“. Počas letu začujete každú chvíľu „chäähh“. Námetové rituály možno pozorovať takmer po celý rok. Kurčatá mladých vtákov sú prvýkrát na jeseň.
Turecké holuby sa množia 2-5 v roku od marca do septembra. Kde a kedy sa chovajú holuby? Mnoho priemyselných plôch sa nachádza v priemyselných zónach na budovách. Hniezda si stavajú z tenkých konárov na stromoch, v domoch a na domoch. Výhodné sú ihličnany. Zvyčajne znášajú 2 biele vajcia. Inkubačná doba je približne 14 dní a doba hniezdenia je približne 22 dní.
Obaja rodičia poskytujú mladým jedlo. V prvých dňoch jedlo pozostáva z kaše (rastlinného mlieka) strávenej v plodine. Po opustení hniezda sa mláďatám poskytuje ďalšie krmivo asi na 3 týždne. Potravu tureckej holubice tvoria púčiky, semená, bobule, hmyz a orechy.
Turecká holubica je jedným z vtákov žijúcich v Nemecku. Mimo obdobia rozmnožovania majú turecké holuby spoločný úkryt. V zime tiež rada prichádza so svojimi druhmi na kŕmne miesta do záhrady. Viac informácií o miestach na spanie na:
- Všetko o úkrytoch pre vtáky
Je tiež dôležité mať v záhrade vždy čistý kúpeľ pre vtáky. Turecké holuby prichádzajú nielen piť, ale aj okúpať sa. Holuby sa tiež rady kúpu v spoločnosti s inými holubmi alebo dokonca špačkami.
Teraz vám ukážem niekoľko obrázkov chorých holubov. Takto to môže vyzerať, keď sa holuby nakazia chorobami na kontaminovaných kŕmnych miestach a vo vtáčích kúpeľoch. Ako spoznám chorého holuba? Zvyčajne sedí na zemi s načechraným operením a letová vzdialenosť je veľmi krátka. V pokročilom štádiu je možné vidieť vredy aj na zobáku. Ako sa má človek správať? Príroda si to reguluje sama. Tieto vtáky sú ako prvé zasiahnuté dravými vtákmi. Chcete vidieť, ako sovy lovia holuby, navštívte moju stránku s lovom sov.
Teraz k tejto téme, nepriatelia tureckej holubice. Ľudia sú jedným z najväčších nepriateľov, pretože turecká holubica podlieha zákonom o poľovníctve. Medzi dravými vtákmi je veľmi vysoký v potravinovom reťazci. Ako napríklad sokol sťahovavý, jastrab, vrabec poľný, výr skalný a havran vták. Medzi nepriateľmi sú aj kuna kamenná, kuna borovica a veverička.
Keď vrabec vrazil do holuba, zvyčajne už niet úniku. Sparrowhawk okamžite začne trhať perie bez ohľadu na to, či je holub stále nažive alebo nie. Okrem toho veľa holuby počas obdobia rozmnožovania hynú na choroby a zlé počasie. To vysvetľuje vysokú mieru straty mladých tureckých holubov v prvom roku. Turecká holubica sa môže dožiť veku osem až dvanásť rokov. V zajatí sa môžu holuby dožiť viac ako dvadsať rokov.
Teraz obrázok, na ktorom môžete zreteľne vidieť rozdiel vo veľkosti medzi ženami a mužmi.
Teraz je rozdiel, turecký holub drevený holub. Ukážem ti obrázok, na ktorom vidíš, aký malý je taký turecký holub, keď beží vedľa holuba lesného. Tu v Nemecku je iba hrdlička menšia.
Teraz k chovaniu tureckej holubice. Ste veľmi opatrní. Len čo dôjde v obytnom priestore k zmenám, okamžite reagujú. Majú tiež výnimočné spoločenské správanie. Delia sa o jedlo a jedia spolu bez stresu. Ak sa pridajú ďalšie turecké holuby, počkajú, kým sa uvoľní medzera. Často niekoľko holubov sedí na okolitých stromoch a čaká, kým niektorí dojedia. Turecké holuby sa kŕmia aj inými druhmi vtákov. Teraz niekoľko obrázkov mimoriadneho sociálneho správania tureckých holubov.
Holuby majú všeobecne veľmi zlú povesť, pretože nikto si nenájde čas, aby ich mohol poriadne sledovať. Ako môžete vidieť na obrázkoch, správanie je lepšie ako jeho povesť. Počas jedenia si dokonca vymieňajú miesta s menším vtákom (vrabcom). Väčšina druhov vtákov povoľuje iba konzumné druhy na mieste kŕmenia.
Dúfam, že by som mohol prispieť niečím, že vaše správanie je lepšie ako vaša reputácia. Pozorne si prezrite obrázky a môžete prispieť niečím, čím sa holuby nie vždy dostanú na obojok.
Ako vždy, na konci niekoľko obrázkov, ktoré som urobil počas svojich pozorovaní. Na prvom obrázku vidíte mladého tureckého holuba, ktorého biely očný krúžok a čierny golier ešte nie sú úplne vyvinuté. Druhý obrázok ukazuje typické zhromažďovanie tureckých holubov mimo obdobia rozmnožovania.
Pretože často dostávam dotazy týkajúce sa profilov, teraz je k dispozícii malý profil o tureckom holubovi a tiež meno v rôznych jazykoch, ako napríklad latinka, angličtina, španielčina, francúzština a taliančina.
Ak hľadáte profil psa, mačky alebo myši, navštívte moju stránku s profilmi zvierat.
Turecká holubica chcela plagát pre deti
Vedecký názov: Streptopelia decaocto
Anglický názov: Collared Dove
Španielsky názov: Tortola turca
Francúzsky názov: Tourterelle turque
Taliansky názov: Tortora dal collare orientale
Rodina: holuby (Columbidae)
Veľkosť: 32 cm
Hmotnosť: 240g
Rozpätie krídel: 56 cm
Rýchlosti: 80 - 120 km/h
Zobák: Pod tvarom zobáku
Odchov: 3-5 ročných odchovov
Všetko o vtáčích hniezdach
Sexuálna zrelosť: približne 6 mesiacov až 1 rok
Obdobie rozmnožovania/párenia: február až september
Doba rozmnožovania: marec až september
Počet vajec/veľkosť spojky: 2
Inkubačná doba: 14 dní
Trvanie hniezdenia: 22 dní
Strava: semená, púčiky, bobule, hmyz, orechy
Vek: očakávaná dĺžka života 12 rokov
Komunikácia: jazyk vtákov
Všetko o lovení vtákov
Päť zmyslov holubice
Zoznam nepriateľov: infekcie, počasie, paraziti, výr, sokol, jastrab, vrabec, Corvidae, straka, kuna, človek
Viac profilov a informácií o holuboch nájdete na: Všetko o holuboch a profiloch vtákov pre školu.
Často sa ma pýtajú: „Našiel som tureckého holuba, čo mám robiť?“ Odpoveď nájdete v časti Často kladené otázky, Našiel sa chorý vták - Čo robiť?
Ak sa chcete dozvedieť niečo o vedomostiach o vtákoch, navštívte moje stránky: Čo vedia vtáky a inteligentné vrany. Moja stránka je skvelá pre projekty v materskej škole, okresnej škole, strednej škole, univerzite a škole pre prednášky a eseje z biológie, zoológie, v odborných triedach, pre pracovné listy, profily druhov a pre prezentácie alebo pre eseje na hodinách biológie populárne. Nájdete tu všetko pre svoju šablónu profilu (základná škola, stredná škola, stredná škola) o vtákoch.
Pre deti v predškolskom veku a pre deti na základnej škole existujú ďalšie stránky s vtákmi, napríklad s obrázkami mláďat alebo s portrétmi vtákov. V dolnej časti stránky vždy nájdete zoznam ďalších pozorovateľov vtákov.
Bavte sa na mojich stránkach, ako je napríklad kačica chochlatá alebo sokol stromový. A teraz sa bavte na vlastnom pozorovaní vtákov, pretože pozorovanie vtákov je vždy zábava.
Naše najkrajšie pozorovania vtákov sme mali v Európe na Islande, v Škandinávii (Nórsko, Švédsko, Fínsko, Dánsko), v Holandsku, v Rakúsku, vo Francúzsku, v Taliansku, vo Švajčiarsku, v Belgicku, v Luxemburgu, v Španielsku, v Nemecko v Berlíne, v Hamburgu na Labi, v Brémach, v Severnom Porýní-Vestfálsku, v Bádensku-Württembersku, v Porýní-Falcku, v Hesensku, v Sársku, v Bavorsku, v Šlezvicku-Holštajnsku, v Meklenbursku-Predpomoransku v Lewitzi, v Durínsku, vyrobené v Brandenbursku, Sasku-Anhaltsku a Dolnom Sasku.
Postrehy, obrázky vtákov a autor: Gerhard Brodowski Hamburg