Vazelínový olej - aplikácia

čistej forme

Ropný vazelínový olej (tekutý parafín) je minerálny olej získaný pri spracovaní oleja, ktorý neobsahuje škodlivé organické látky a ich zlúčeniny.

Je to bezfarebná tekutina, používa sa na zjemnenie mastí a podporuje zvýšenie roztierateľnosti, čo umožňuje aktívnym zložkám lepšie preniknúť cez pokožku. Môže byť zmiešaný so všetkými olejmi a tukmi, okrem ricínového.

Aplikácie

  1. Pri výrobe kozmetiky. Často patrí medzi krémy, masti, výrobky na starostlivosť o vlasy, pretože vytvára film, ktorý podporuje oklúziu a zadržiavanie vlhkosti v pokožke.
  2. V lieku. Na orálne podanie, ako preháňadlo, ako aj do niektorých mastí.
  3. V priemysle sa pri výrobe používaplastové obalové materiály ako zmäkčovadlá. A tiež - ako lubrikant na kuchynské náradie a ako konzervačný prostriedok na konzervovanie zeleniny a ovocia (pokrývajú povrch ovocia).
  4. V chemickom priemysle.
Spôsoby aplikácie a dávkovania

Na orálne podanie je predpísaný vazelínový olej s dlhotrvajúcou alebo chronickou zápchou. Užívajte ho 1 - 2 polievkové lyžice, dvakrát denne. Pretože minerálny olej nie je strávený v tele, pôsobí jednoducho ako druh maziva a dá sa z tela vylúčiť nejaký čas po ukončení liečby. Okrem toho sa v medicíne vazelína používa zvonka, keď je potrebné pred vykonaním procedúr namazať pokožku (montáž plechovky, rektálne meranie teploty, klystír).

Pred odobratím fľaše sa odporúča pri nákupe venovať pozornosť kvalite zakúpeného oleja. Čím je priehľadnejšia, tým je čistejšia a zle vyčistený výrobok môže spôsobiť alergické reakcie a podráždenie.

Vaselínový olej je kontraindikovaný na vnútorné použitie pri akútnych a zápalových ochoreniach tráviaceho traktu (ulcerózna kolitída, žalúdočné a dvanástnikové vredy, zápal slepého čreva), hemoroidoch, tehotenstve, otravách fosforom. Liek je tiež kontraindikovaný pre deti a s individuálnou neznášanlivosťou. Neodporúča sa používať spolu s niektorými antihelmintikami (Medamin, Vermox, Avermol, Natamol).

Pretože vazelína je dobré zmäkčovadlo (zlepšuje roztierateľnosť látok) a je dokonale rozpustná v oleji rozpustných aróm a vôní, široko sa používa pri výrobe pokožky a make-upu: lesk na pery, rúže, krémy, maskary, ozdobné ceruzky, ochranné krémy a prostriedky na Slnko, voskové masky, masážne oleje, divadelné líčenie atď.

V čistej forme sa vazelína na tvári odporúča používať iba ako ochranný prostriedok pri silných mrazoch, keď mrazí iná mastná kozmetika.

Omyly a mylné predstavy

    Olej z vazelíny je prospešný pre pokožku a vlasy. V skutočnosti ide o minerálny produkt, ktorý nie je absorbovaný telom v akejkoľvek forme a neobsahuje žiadne špecifické prospešné látky.

aplikácia

Ako súčasť kozmetiky vytvára ochranný film, ktorý zabraňuje odparovaniu vlhkosti, ale v čistej forme blokuje prístup kyslíka a môže tak dráždiť a vysušovať pokožku.

  • Ako prostriedok na chudnutie môžete použiť ropný rôsol. Tento olej je pomerne neškodný, ktorý vám umožňuje vykonávať kvalitatívne čistenie čriev, ale nič viac. Dlhodobý príjem akéhokoľvek účinku, s výnimkou neustáleho hnačky, nebude mať.
  • Vazelínový olej funguje dobre aj ako masáž. Upozorňujeme, že vazelína vo svojej čistej forme vysušuje pokožku a môže spôsobiť alergické reakcie. Ešte lepšie je okoreniť špeciálny masážny krém alebo olej.