Alevia - mäty cukríky

alevia

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Alevia SRL

Popis Alevia - mäty cukríky

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Popis výrobcu:
Mätové cukríky vám prinesú notu sviežosti vďaka obsahu mäty, ktorá má úžasné účinky na zdravie. Mentol obsiahnutý v týchto cukríkoch pomáha pri liečbe infekcií spôsobených baktériami, vírusmi, hubami atď. Silná mätová aróma je vhodná na cukríky, s jedinečnou a telu prospešnou chuťou.

Proti rakovine pôsobí mäta svojimi antioxidačnými vlastnosťami.

Odporúčania pre dennú spotrebu:

Zloženie Alevia - mäty cukríky

  • Mätový éterický olej - 3,1mg
  • Eukalyptový éterický olej - 2,8 mg,
  • mentol - 2,6mg

Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcej zložke:

E551 alebo oxid kremičitý, prísada s nízkym rizikom poškodenia, má úlohu protihrudkujúceho činidla. V potravinárskom priemysle sa používa na čistenie piva a ako protihrudkujúci prostriedok na instantnú kávu. Patrí do kategórie podozrivých E.

Pre viac informácií o kontraindikáciách a varovaniach kliknite prosím na zložky uvedené nižšie.

Upozornenie: Tento test nenahrádza odbornú lekársku konzultáciu, ktorú by ste mali vykonať pred konzumáciou akéhokoľvek doplnku výživy.

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: MINT BRANDY, MINT BALSAM

  • liečenie bolesti hlavy
  • liečenie bolesti svalov
  • liečenie bolesti zubov,
  • choroby kĺbov
  • svrbenie
  • alergické vyrážky
  • bakteriálne a vírusové infekcie
  • zažívacie ťažkosti
  • dýchacie problémy
  • bolesti hlavy
  • nevoľnosť
  • horúčka
  • nepríjemné pocity v žalúdku a črevách
  • bolesť
  • hnačka

Mätový olej je tonikum vhodné pre tých, ktorí majú nízku chuť do jedla.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • pálenie záhy (gastroezofageálna refluxná choroba)
  • črevný a žalúdočný vred
  • ochorenie pečene
  • choroby žlčníka
  • blokády žlčovodov.

Extrakt z listov eukalyptu.

Hlavné chemické zložky nachádzajúce sa v oleji sú: flavonidy, cineol a eukalyptol, tanín, živice, vosk, terpény, kumaríny.

Najdôležitejšie vlastnosti eukalyptu sú:

  • protiplesňové látky
  • ANTIBAKTERIÁL
  • dekongestant
  • hypoglykemický.
Olej má upokojujúci účinok na sliznicu ústnej dutiny a tráviaci trakt. Používa sa do ústnych vôd a na výrobky proti kašľu.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Vysoké dávky môžu spôsobiť:

  • nevoľnosť
  • zvracanie
  • hnačka

Olej extrahovaný z borovice Pinus sylvestris, jedného z najrozšírenejších ihličnanov v Eurázii.

  • nadmerné potenie
  • artritída
  • bolesť svalov
  • dna
  • zlý obeh
  • neuralgia
  • astma
  • reuma
  • chladný
  • bronchitída
  • katar
  • kašeľ
  • zápal vedľajších nosových dutín
  • cystitída.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Vysoká spotreba borovicového éterického oleja môže byť jedovatá a môže spôsobiť zápal obličiek sprevádzaný oligúriou, albuminúriou alebo dokonca hematúriou.

  • Prchavé látky s aromatickým zápachom, vo forme kryštálov, získané z mätového oleja alebo umelo, používané vo farmácii a kozmetike.
  • Mentol je terpén, ktorý sa nachádza v éterických olejoch patriacich do čeľade mäty (Mentha spp), ako je napríklad mäta, izma a ďalšie.

  • rôzne jedlá (zvyčajne zubné, ako napríklad žuvačky, cukríky proti kašľu)
  • niektoré voľnopredajné výrobky na krátkodobé hojenie bolesti v krku alebo podráždenia, ako napríklad balzam na pery a lieky proti kašľu.
  • kombinácie produktov používaných na zmiernenie bolesti svalov, dislokácií a podobných stavov, ako sú dekongestíva
  • ústna voda, ako bežná zložka.
  • Používa sa ako prísada do niekoľkých značiek cigariet na ochutenie, ale tiež na zníženie podráždenia hrdla a dutín spôsobených fajčením.
  • Je klasifikovaný ako antipruritikum, ktoré zmierňuje svrbenie.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zaraďuje mentol do zoznamu Všeobecne uznávané ako bezpečné (GRAS) na použitie v potravinách. Je schválený ako priama potravinárska prídavná látka.
  • FDA tiež považuje mentol za bezpečný a účinný pri liekoch proti nachladnutiu a kašľu. Je to analgetikum, anestetikum a antipruritikum.
  • Keďže mentol pochádza z mäty, môže mať rovnako dráždivý účinok ako mäta nanášaná na pokožku.

synonymia: D-GLUCITOL; D-sorbitol; SORBITOLOVÝ ROZTOK; SORBITOLOVÝ ROZTOK, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXÍN

funkcie: príchuť, parfumová prísada, zvlhčovací prostriedok, prostriedok na starostlivosť o pokožku, plastifikátor

  • druh cukrového alkoholu (polyalkohol), ktorý sa vyskytuje prirodzene, ale môže byť vyrobený aj synteticky
  • vyskytuje sa v bobuliach, čerešniach, slivkách, hruškách a riasach
  • pomáha zvlhčovať pokožku priťahovaním vody z atmosféry (osmózou)
  • ale za určitých podmienok môže pokožku vysušiť (nedostatok vlhkosti)

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako látky na priame pridávanie do potravín a ako súčasť voľnopredajných farmaceutických laxatív.

Spoločný výbor odborníkov FAO/WHO nepovažuje za potrebné obmedziť dennú spotrebu sorbitolu a iných sladidiel rovnakého typu.

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto prísada môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 420.

synonymia: E954

funkcie: syntetické sladidlo

  • sladidlo
  • neobsahuje kalórie
  • je asi 300-krát sladší ako cukor.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Aj keď existuje podozrenie, že sodná soľ sacharínu je karcinogénna, Národný toxikologický program (NTP) túto látku zo zoznamu karcinogénov v roku 1998 odstránil.

V roku 2004 Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) vyškrtla sacharín a jeho soli zo zoznamu nebezpečných zložiek. V decembri 2010 EPA uviedla, že sacharín už nepredstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie.

synonymia: KOZMETICKÝ TALC, AGALIT; Azbestín

funkcie: abrazívne, absorpčné, protihrudkujúce, plnivo, kalidlo, ochrana pokožky, papuče

  • prášok obsahujúci malé množstvo kremičitanu hlinitého
  • prirodzene sa vyskytujúci bielosivý minerál
  • nerozpustný vo vode
  • absorbuje maz a zanecháva pokožku matnú a hebkú
Mastenec sa tiež používa v potravinárskom priemysle pre svoju protispekavú funkciu (E553b).

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako protispekavej látky a zložky bavlny, papiera a lepenky, ktoré tvoria obaly na potraviny. Mastenec sa môže použiť ako nepriama prísada do potravín ako farbivo v polyméroch a liečivách. Môže sa tiež použiť ako neaktívna zložka vo farmaceutických výrobkoch.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa táto zložka môže používať v kozmetike, vyžaduje si však preventívne pokyny týkajúce sa rizika vdýchnutia detí do 3 rokov (príloha III).

Podľa štúdií patriacich do Národného toxikologického panelu je mastenec používaný v kozmetike, čistý, nekontaminovaný azbestom, formou kremičitanu horečnatého a môže byť toxický a karcinogénny. Existujú aj štúdie, ktoré varujú, že použitie mastenca v genitálnej oblasti môže spôsobiť rakovinu vaječníkov.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (1/5).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobudlo účinnosť 1. júna 2013), táto zložka sa môže používať ako prídavná látka v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú prijala Európska komisia 2. decembra 2011, sa táto prísada môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 553b - mastenec.

synonymia: KYSELINA kremičitá; E551; SILIKÁT VÁPENATÝ

funkcie: emulgátor, umelé gélotvorné činidlo; protihrudkujúci prostriedok

  • Môže byť použitý ako xerogél (obchodný názov stabifix), hydrogél, koloidný roztok.
  • V potravinárskom priemysle sa používa na čistenie piva a ako protihrudkujúci prostriedok na instantnú kávu.
  • Používa sa tiež v kozmetickom, farmaceutickom a detergentnom priemysle.

Maximálna denná dávka pre E551 (kremičitan vápenatý) je neobmedzená.

Koloidný oxid kremičitý je produkt získaný suspendovaním kremíka v kvapaline.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Táto zložka môže spôsobiť alergie s dermatologickými prejavmi.
  • Častá konzumácia sa neodporúča.

synonymia: E572

  • Protispekavé činidlo, emulgátor
Magnéziumstearát sa používa na viazanie cukru v tvrdých cukríkoch, ako sú napríklad mätové cukríky, a je bežnou zložkou detskej výživy.

Stearan horečnatý sa vyrába zo živočíšnych aj rastlinných olejov. Niektoré doplnky výživy uvádzajú, že použitý stearan horečnatý pochádza zo zeleniny.

V Codex Alimenatarius má číslo E572 a je súčasťou kategórie neškodných E.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Vegetariáni by mali pred konzumáciou skontrolovať pôvod tejto zložky, pretože môže byť živočíšneho pôvodu.

Vo forme čistého prášku môže látka predstavovať nebezpečenstvo výbuchu, aj keď tento problém je v skutočnosti zanedbateľný okrem tovární, ktoré ho používajú.