Avon - Sprej na fixáciu make-upu

fixáciu

Stredné riziko *
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Kozmetika Avon

Popis Avon - Sprej na fixáciu make-upu

Ako používať: Nastriekajte na tvár so zavretými očami 2 - 3 krát zo vzdialenosti 20 - 25 cm. Make-up zostane nedotknutý!

Zloženie Avon - Sprej na zafixovanie make-upu

Stupeň vytvoreného rizika:

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: VODA, ONSEN-SUI, DEIONIZOVANÁ VODA, DESTILOVANÁ VODA, ČISTENÁ VODA, OXID DIHYDROGEN, DESTILOVANÁ VODA

funkcie: solventný

  • zložka nachádzajúca sa takmer vo všetkých kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti
  • kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti obsahujú iba vodu bez toxínov, znečisťujúcich látok a mikróbov

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Podľa Usmernení pre pokyny pre kozmetické výrobné postupy monitoruje Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) kvalitu vody (nazývanej „procesná voda“) používanej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Existujú aj ďalšie spoločnosti, ktoré vyhovujú americkým normám. Liekopis (USP) o čistote vody použitej v liekoch. Vyčistená voda podľa týchto noriem sa pripravuje z vody, ktorá podlieha predpisom USA. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) pre pitnú vodu. Neobsahuje ďalšie látky pridané zámerne.

synonymia: PVP

Všestranná prísada používaná v kozmetickom a kozmetickom priemysle s funkciou spojiva, tvorby filmu, stabilizátora emulzie, suspenzného činidla a prostriedku na fixáciu vlasov.
Nachádza sa v produktoch ako: maskara, dermatograf, kondicionéry na vlasy, laky na vlasy, šampóny a ďalšie výrobky na starostlivosť o vlasy.

Zabraňuje rozdeleniu emulzií na olej a iné kvapaliny, viaže zložky produktu. Má schopnosť vytvárať a sušiť tenkú vrstvu na pokožke, nechtoch alebo vlasoch a keď sa považuje za prísadu do vlasových výrobkov, používa sa na zafixovanie vlasov tým, že zabraňuje ich schopnosti absorbovať vlhkosť.

Používa sa tiež v roztokoch na kontaktné šošovky a ako zahusťovadlo pri bielení zubných pást a gélov na bielenie zubov.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Polyvinylpyrolidón (PVP) sa považuje za bezpečnú zložku a v kozmetickej databáze bol vyhodnotený ako zložka s nízkym rizikom.
Aj keď existujú podozrenia na karcinogénny potenciál zložky, Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny zistila, že nie je karcinogénna.

synonymia: SD ALKOHOL 1

funkcie: adstringent, rozpúšťadlo, činidlo znižujúce viskozitu

  • zmes etanolu s denaturačným činidlom
Denaturovaný alkohol je súčasťou kategórie alkoholov, ktoré môžu poškodiť pokožku. Je to druh alkoholu, do ktorého boli pridané chemikálie, aby bol nevhodný na konzumáciu.

Alkohol sa pridáva do kozmetiky a výrobkov osobnej starostlivosti, pretože má antiseptické a zvláčňujúce vlastnosti (kombinuje vodu s olejom). Stabilizuje látku a predlžuje jej životnosť, takže nie je potrebné pridávať ďalšie konzervačné látky.

Existujú druhy alkoholu, ktoré sú pre pokožku bezpečné, a typy, ktoré jej môžu ublížiť.

„Dobré“ alkoholy sa tiež nazývajú mastné alkoholy. Zjemňuje pokožku a stabilizuje emulziu. Pôsobí tiež ako antistatický prostriedok. Nie je ľahké ich nájsť, ale nedráždia pokožku ani nezhoršujú akné.

Dobré alkoholy:

  • Prírodné alkoholy, zvyčajne pochádzajúce z kukurice, pšenice, cukrovej trstiny, repy, hrozna alebo jabĺk.
  • Lanolínový alkohol, acetylovaný lanolínový alkohol - Aj keď je hypoalergénny, v niektorých prípadoch môže blokovať póry pokožky. Je potrebné sa vyhnúť výrobkom na tvár, ktoré obsahujú túto zložku.
  • Stearylalkohol
  • Cetylalkohol
  • Cetearylalkohol: Cetyl + stearylalkoholy.
  • Behenylalkohol
  • Isocetylalkohol
  • Izostearylalkohol
  • Laurylalkohol
  • Myristylalkohol
  • Stearylalkohol
  • C30-50 alkoholy
„Zlé“ alkoholy pokožku vysušujú, dráždia, môžu spôsobiť zápal, pretože ničia prirodzenú bariéru pokožky. Zhoršuje akné a kapilárne problémy.
  • izopropylalkohol alebo izopropanol: syntetický alkohol. Môže spôsobiť podráždenie, toxické.
  • propanol alebo propylalkohol: syntetický alkohol. Môže spôsobiť podráždenie, suchú pokožku.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) povoľuje použitie alkoholu ako priamej potravinovej prísady aj ako nepriamej potravinovej prísady (v lepidlách prichádzajúcich do styku s potravinami). Táto zložka sa môže tiež použiť v antimikrobiálnych farmaceutikách, ktoré sú dostupné v obchode.

Spoločnosť Cosmetic Ingredient Review (CIR) rozhodla, že použitie tejto zložky v kozmetike nepredstavuje žiadne riziká.

Etanol sa všeobecne považuje za toxický a súvisí s vrodenými chybami po nadmernom perorálnom podaní.

Potenciálne vedľajšie účinky etanolu vo výrobkoch osobnej starostlivosti sú výrazne nižšie ako zdravotné riziká spojené s konzumáciou alkoholu.

Vyhýbajte sa výrobkom, ktoré obsahujú alkohol v prvých piatich zložkách, pretože tieto sú zvyčajne zoradené zostupne podľa použitého množstva. Príliš veľa alkoholu v produkte môže viesť k suchej pokožke.

synonymia: N, N "-METYLENEBIS [N'- [1- (HYDROXYMETHYL) -2,5-DIOXO-4-IMIDAZOLIDINYL] MOČOVINA]

funkcie: konzervačný prostriedok

  • antimikrobiálne, chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred poškodením
  • biely prášok, bez zápachu
  • jeden z najbežnejšie používaných konzervačných látok na celom svete

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa imidazolidinylmočovina môže používať ako konzervačná látka v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti v koncentráciách až do 0,6%. Ak konečný produkt obsahuje viac ako 0,05% formaldehydu, musí byť označený ako „Obsahuje formaldehyd“.

synonymia: KYSELINA OCTOVÁ, (ETHYLENEDINITRYL) TETRA-, SÓD SODNÝ; EDITÁT DISODNÝ

funkcie: chelatačné činidlo, regulátor viskozity

  • úlohu zníženia reaktivity kovových iónov, ktoré môžu byť vo výrobku
  • zabraňuje poškodeniu kozmetiky a výrobkov starostlivosti
  • aj keď nie je pokožkou rýchlo absorbovaný, zvyšuje vstrebávanie ďalších zložiek

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako konzervačného prostriedku na potraviny, ktorý je možné pridávať priamo do potravín.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Existujú niektoré štúdie, ktoré považujú Disodium EDTA za mierne mutagénne.

synonymia: LECITÍN; LECITÍNY; SÓJOVÝ LECITÍN; VAJEČNÉ ŽĺTKO LECITÍN

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku, emulgátor, atistatický, zvláčňujúci

  • prevažujúca zložka nervového tkaniva
  • nachádza sa v sóji, kukurici, vaječných žĺtkoch
  • môže byť rastlinného alebo živočíšneho pôvodu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v oplachovacích prostriedkoch. Lecitín sa môže použiť aj v nezanechaných výrobkoch v koncentráciách do 15%.

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobudlo účinnosť 1. júna 2013), táto zložka sa môže používať ako prídavná látka v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, je možné túto prísadu používať ako prídavnú látku v potravinách pod názvom E 322 - lecitíny.

synonymia: ALKYL (C12-C15) benzoát; KYSELINA BENZOOVÁ, C12-15 ALKYLOVÉ ESTERY

funkcie: ošetrovací prostriedok, zmäkčujúci, antimikrobiálny

  • zložený z kyseliny benzoovej a alkoholov s dlhým reťazcom
  • zanecháva pokožku hebkú a zamatovú

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: RETINYL PALMITÁT, AXEROFTHOL PALMITÁT; RETINOL, HEXADECANOÁT; RETINOL PALMITÁT; VITAMÍN PALMITÁT

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • zložený z kyseliny palmitovej a vitamínu A (retinol)
  • žltý/žltý až červený materiál alebo olejovitá látka
  • zlepšuje vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky znížením odlupovania a obnovením pružnosti
  • zlepšuje vzhľad vlasov, zvyšuje ich objem, pružnosť a lesk

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zaraďuje túto zložku do zoznamu živín považovaných za bezpečné, ktoré je možné pridávať do potravín (GRAS).

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie retinyl palmitátu v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Spoločnosť Health Canada umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti v koncentrácii až 1%.

Opatrne! Retinol (vitamín A) produkuje voľné radikály z pobytu na slnku, môže poškodiť DNA a spôsobiť mutácie v génoch, a je tak považovaný za predchodcu rakoviny.

Podľa najnovších štúdií FDA môže aplikácia retinylpalmitátu na pokožku nasledovaná vystavením slnku urýchliť rast kožných nádorov a iných lézií. Vitamín A sa môže hromadiť aj v tele žien (dennou aplikáciou retinol krémov), čo môže mať vplyv na plod.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (2/5).

synonymia: ZMIEŠANÉ TOKOFEROLY; PRÍRODNÝ VITAMÍN E; VITAMÍN E; Alfa-tokoferol; E 306

funkcie: antioxidant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • zlúčenina spojená s vitamínom E, ktorá sa vyskytuje prirodzene
  • nachádza sa v mäse, vajciach, obilninách, zelenine, orechoch
  • antioxidant, ktorý je možné izolovať z rastlinného oleja

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zaraďuje túto zložku na zoznam výživných látok, ktoré sa považujú za bezpečné. Tokoferol je tiež na zozname povolených konzervantov potravín.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (2/5).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prísada do potravín pod názvom E 307 - alfa-tokoferol (E 306 - extrakt bohatý na tokoferol) E 308 - gama-tokoferol; E 309 - Delta-tokoferol).

synonymia: VITAMÍN C PALMITÁT; ASKORBYL PALMITÁT, KYSELINA L-ASKORBOVÁ, 6-HEXADEKANOÁT; PALMITA KYSELINY ASORBOVEJ

funkcie: antioxidant, prísada parfému, maskovanie/ochrana zápachu

  • zložený z kyseliny askorbovej (vitamín C) a kyseliny palmitovej

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) rozhodol, že túto zložku možno použiť ako chemický konzervant a margarínový konzervant (GRAS).

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie Ascorbyl palmitátu v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
Spoločný výbor odborníkov FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách stanovil prijateľný denný príjem 0 - 1,25 mg/kg (telesná hmotnosť).

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (2/5).

synonymia: BETA-KAROTÉN, B, BCAROTÉN; B-karotén; BETA, beta-karotén; FOOD ORANGE 5; PRÍRODNÉ ŽLTÉ 26; ALE. 75130; KAROTÍN (ČESKY); KPMK; PRÍRODNÉ ŽLTÉ 26; SERLABO; ZLUT PRIRODNI 26 (ČESKY)

funkcie: Prostriedok na starostlivosť o pokožku; kozmetické farbivo

  • Beta-karotén je karotenoidová zlúčenina pripravená synteticky alebo získaná z prírodných zdrojov.

Beta-karotén dodáva oranžovú farbu kozmetike a výrobkom osobnej starostlivosti.

Zlepšuje vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky znížením odlupovania a obnovením pružnosti.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Existuje výskum, ktorý tvrdí, že beta-karotén vo veľkom množstve môže spôsobiť oxidačné poškodenie.

synonymia: OLEJ DO SLNEČNÍKOV, OLEJ DO SLNEČNÍKOV, OLEJ HELIANTHUS ANNUUS

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo

  • extrakt zo slnečnicových semien (Helianthus annuus)
Slnečnicový olej obsahuje vitamíny E a K (obsahuje najvyššiu koncentráciu vitamínu E zo všetkých rastlinných olejov).

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Pri vnútornom podávaní oleja buďte opatrní, pretože stonka, listy, kvet, ale aj korene tejto rastliny často spôsobujú alergické reakcie.

Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.