Bergamotový éterický olej

Bergamot je citrusový strom, vždy zelený, pôvodom z Ázie, ktorý môže dorásť až 4,5 metra. Prvýkrát bol objavený v talianskej Kalábrii v 17. storočí. Šťava získaná z gabénu alebo gabénovozelených plodov je menej kyslá ako citrón, ale horkejšia ako grapefruit. Špeciálna aróma bergamotu je dobre známa vďaka svojmu použitiu pri príprave čaju Earl Grey. Esenciálny olej sa pôvodne predával v meste Bergamo v regióne Lombardia a ovocný džús používali lekári v tejto oblasti na liečbu malárie. V talianskom ľudovom liečiteľstve sa éterický olej používal aj ako prostriedok proti črevným červom a na zníženie horúčky.

olej

Zo sto kilogramov ovocia sa získa asi 500 g esencie. Z buničiny sa vyrába kyselina citrónová.

Dobre sa kombinuje s: cyprusom, jazmínom, levanduľou, neroli

Latinský názov: Citrus bergamia

Použitá časť rastliny: šupka ovocia

Získané: lisovaním škrupín za studena

Vôňa: sladká a ovocná, citrónová, svieža, hlavná zložka, Eau de Cologneö

Krajina pôvodu: Pobrežie Slonoviny

Ako masážny olej - zmiešajte 5 kvapiek bergamotového oleja s 10 ml rastlinného oleja na:

- ťažko sa hojace rany (stimuluje proces hojenia)

- špecifická bolesť za studena, v prípade ovčích kiahní (veterné zvracanie) a pásového oparu.

- neurodermatitída, herpes, psoriáza

kŕčové žily a ružovka - posilňujú cievy a zvyšujú ich pružnosť

- zmierňuje kŕče, kŕče a migrény

optimalizuje trávenie, eliminuje pocit ťažkosti po jedle a nadúvaní, - stimuluje slabú chuť do jedla, bojuje s kolikou

vaginálna huba, cystitída, upokojuje svrbenie; pre maximálny účinok sa používa v počiatočných štádiách ochorenia

Ako liek na bolesť hrdla (laryngitída, faryngitída, tonzilitída, nachladnutie, chrípka) môžete kloktať kvapkou éterického oleja v pohári vody. Odstraňuje tiež nepríjemný zápach z úst.

V chladnej sezóne pomáha eliminovať únavu kúpeľ s 5 kvapkami do základu (kúpeľová soľ, mlieko alebo základný šampón) pridaného do plnej vane. Bergamotový éterický olej sa nazýva aj „slnečný vitamín“, pretože stimuluje syntézu vitamínu D a kompenzuje tak nedostatok slnečného žiarenia.

Komprimujte (10 kvapiek na tampón, teplý uterák) proti vysokej teplote a kŕčovým žilám.

V základnom šampóne je bergamotový éterický olej vhodný na mastné, poškodené vlasy a odstraňuje lupiny.

Kozmetika a starostlivosť o vlasy

Bergamotový olej je vhodný pre všetky typy pleti, najmä však pre podráždenú pokožku, postihnutú ružou, psoriázou, ekzémami. Bojuje proti zahusteniu pokožky. Jeho účinok je upokojujúci, energizujúci a antiseptický.

Pridáva sa do šampónu alebo tonika, zvlhčuje a regeneruje a dodáva lesk poškodeným vlasom. Na pokožke hlavy má silný antimikrobiálny a antiseptický účinok - lieči ekzémy, zabraňuje rozvoju plesňových infekcií.

Na vyrovnanie kučier aplikovaných na suché alebo mierne vlhké vlasy niekoľko kvapiek nasledujúcej zmesi:

5 kvapiek éterického oleja bergamotu v 5 ml jojobového oleja.

Ako prísada do opaľovacích olejov (3 kvapky na 100 ml) stimuluje proces opaľovania. Tento aspekt sa však dá uplatniť iba v prípade predtým opálenej pokožky, inak hrozí riziko popálenia. Stimuluje syntézu melanínu.

Hodnotenia zákazníkov

Nie sú k dispozícii žiadne zákaznícke recenzie na tento produkt.