Bullfinch (bullfinch) - profil, obdobie rozmnožovania, jedlo, obrázky, prezentácia

Bullfinch (Pyrrhula pyrrhula) sa tiež ľudovo nazýva bullfinch. Bullfinch, rovnako ako stehlík, je pôvodný druh pinky. Výskyt a rozšírenie: Bullfinch (bullfinch) je možné vidieť takmer v celej Európe. S výnimkou Islandu, južného Španielska a Grécka. Hýl je rezidentným vtákom. Je to jeden z našich pôvodných vtákov. Na jar a v lete môžete vidieť bullfinch v lesoch, parkoch, na cintorínoch a v poľnohospodárskej krajine s množstvom kríkov. V zimných mesiacoch môžete hýľa vidieť aj na kŕmnych miestach v záhradách. Pohybujú sa v malých skupinách. Ak hľadáte len to, kde a kedy chovajú, čo jedia, miesto rozmnožovania, veľkosť, rozpätie krídel, biotop, pozrite sa na profil hejta pre deti.

obdobie

Vzhľad

Bullfinch (bullfinch) je len 15 cm vysoký ako greenfinch. Teraz k rozdielu medzi ženskými a mužskými hýľmi v ich operení. Samica bullfinch má sivohnedé prsia a sivastý chrbát. Samca bullfinch ľahko spoznáte podľa červeného pŕs a čiernej čiapky. Hýl má efektný krátky hustý čierny zobák. Na obrázkoch môžete vidieť rozdiel medzi mužmi a ženami.

Správanie a spôsob života

Hýla hučiaceho už z diaľky počujete s jeho žalostným volaním „diü diü“ alebo „büt büt“. Spev bullfinch je tichý a nenápadný.

Bullfinches majú dve ročné znášky od mája do júla. Hniezda si stavajú v kríkoch a stromoch. Hniezdo sa skladá z malých vetvičiek, koreňov a lišajníkov. Zloží sa 4 až 6 vajec a samica hýľa sa ich sama inkubuje. Zatiaľ čo sa samica rozmnožuje, samec jej poskytuje jedlo, rovnako ako v pokrvnej línii. Chovné obdobie hýl je 14 dní. Mladé holuby sú kŕmené rovnako hniezdom (hniezdnou stoličkou) samcom a samcom asi 17 dní. Ak sa chcete dozvedieť viac, keď sa hýri naučia lietať, potom moja stránka uchváti, ako sa vtáky naučia lietať.

Potraviny pre najmenších pozostávajú z červov, slnečnicových semien, orechov (nasekané arašidy), bobúľ a semien.
Keď sú plody skalnej hrušky zrelé, často môžete vidieť, ako hýl konzumuje tieto plody.

Akonáhle vtáky zožerú hrušku skalnú prázdnu, hejlovia/hýri sedia pri automate na kŕmenie a po celý deň jedia slnečnicové semiačka, nasekané arašidy a nasekané lieskové orechy. Ako vidíte, existujú aj vtáky s nadváhou.

Keď mladé holuby v mladistvých šatách opustili hniezdo a sedia v kríkoch, sú veľmi dobre maskované. Vyzerajú ako samice, ale bez čiernej čiapky na hlave.

Nepriatelia

Nepriatelia bullfinches číhajú všade. Ako napríklad mačky, vrabce, straky, vrany, kuny, veveričky, hranostaj a samozrejme ľudia. Mnoho bullfinchov zomiera na predátorov pred koncom prvého roku života.

Teraz vám ukážem, čo môžu rybári urobiť so svojimi starými rybárskymi vlascami, ktoré v prírode zanechávajú: Keď som z diaľky uvidel hýľa, myslel som si, že spočiatku zbiera hniezdny materiál, ale teraz sa presvedčte sami! Ak vidíte rybárske vlasce, vezmite ich so sebou, aby sa to už nezopakovalo.

V súčasnosti v niektorých krajinách na tanieri stále pristávajú vtáky, medzi ktoré patrí aj hýl.

Pretože často dostávam dotazy týkajúce sa profilov, mám teraz krátky profil o hýľovi a tiež meno v rôznych jazykoch, ako napríklad latinka, angličtina, španielčina, francúzština a taliančina.

Bullfinch (bullfinch) chcel plagát

Vedecký názov: Pyrrhula pyrrhula
Rodina: pinky (Fringillidae)
Anglický názov: Bullfinch
Španielsky názov: Camachuelo comun
Francúzsky názov: Bouvreuil pivoine
Taliansky názov: Ciuffolotto
Výskyt: Európa, Rusko, Ázia
Habitat: Lesy každého druhu, parky, cintoríny, záhrady, kultúrna krajina
Veľkosť: 15 cm
Hmotnosť: 26 g
Rozpätie krídel: 27 cm
Rýchlosti: pod rýchlosťou vtákov
Miesto chovu: strom, kríky
Odchov: 2 ročné odchovy
Obdobie rozmnožovania/párenia: apríl až júl
Doba rozmnožovania: máj až júl
Počet vajec/veľkosť spojky: 4-6
Doba rozmnožovania: 14 dní
Trvanie hniezdenia: 17 dní
Jedlo: semená, púčiky
Vek: očakávaná dĺžka života 8 rokov
Komunikácia: jazyk vtákov
Zoznam nepriateľov: vrabčiaky, corvidy, lasice, sokoly, mačky, ľudia, zmena podnebia
Sťahovavý vták: Nemecko/Standvogel
Charakteristika: hlas, biely zadok, čierna hlava, spodná strana jasne ružová
Všetko o lovení vtákov
Päť zmyslov hýľa.
Ďalšie informácie a profily týkajúce sa pokút nájdete v časti Profily Finken.

Hľadáte profil psa, mačky a myši pre deti a potom navštívte moju stránku s profilmi zvierat.

Často sa ma pýtajú: „Našiel som chorého bullfinch, čo mám robiť?“ Odpoveď nájdete v časti Často kladené otázky, Vogel nájdený - Čo robiť?

Fotografie hýľa (hýl)

Na záver je ešte niekoľko obrázkov, ktoré som počas svojich pozorovaní urobil.

Moja stránka Gimpel je veľmi obľúbená pre projekty v materských, okresných, gymnáziách, univerzitách a školách pre prednášky z biológie, zoológie, v odborných triedach, pre profily druhov, pre pracovné listy a pre prezentácie na hodinách biológie. Nájdete tu všetko pre svoju šablónu profilu (základná škola, stredná škola, stredná škola) o vtákoch.
Ak chcete vedieť niečo o vtáctve, navštívte moje stránky: Čo vedia vtáky a inteligentné vrany. V dolnej časti stránky vždy nájdete zoznam ďalších pozorovateľov vtákov.
Bavte sa na mojich ďalších stránkach, napríklad na zvláštnostiach vtákov alebo zvláštnostiach zo sveta vtákov.

Naše najkrajšie pozorovania vtákov máme v Európe na Islande, v Škandinávii (Nórsko, Švédsko, Fínsko, Dánsko), v Holandsku, Anglicku, Poľsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Belgicku, Írsku, Taliansku, v Francúzsko, Portugalsko, Španielsko, Grécko, Nemecko v Berlíne, v Hamburgu na Labi, v Brémach, v Severnom Porýní-Vestfálsku, v Bádensku-Württembersku, v Sársku, v Porýní-Falcku, v Bavorsku, v Hesensku, v Šlezvicku Holstein, Mecklenburg-Western Pomerania (Lewitz), Thuringia, Brandenburg, Saxony-Anhalt and Lower Saxony.

Postrehy, fotografie, obrázky vtákov a autor: Gerhard Brodowski Hamburg