Gamarde - čistiaci gél na pokožku

gamarde

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Gamarde

Popis Gamarde - čistiaci gél na pokožku

Gél na čistenie pleti

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Popis výrobcu:
Tento gél pokožku hĺbkovo čistí a odstraňuje nečistoty veľmi efektívne, bez toho, aby pleť agresívne pôsobil. Je vhodný pre všetky typy pleti.

Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 16 zložiek, z ktorých 11 sa považuje za bezpečných a 5 zložiek má priemerné riziko poškodenia.

Zloženie Gamarde - čistiaci gél na pokožku

Stupeň vytvoreného rizika:

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: VODA, ONSEN-SUI, DEIONIZOVANÁ VODA, DESTILOVANÁ VODA, ČISTENÁ VODA, OXID DIHYDROGEN, DESTILOVANÁ VODA

funkcie: solventný

  • zložka nachádzajúca sa takmer vo všetkých kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti
  • kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti obsahujú iba vodu bez toxínov, znečisťujúcich látok a mikróbov

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Podľa Usmernení pre pokyny pre kozmetické výrobné postupy monitoruje Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) kvalitu vody (nazývanej „procesná voda“) používanej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Existujú aj ďalšie spoločnosti, ktoré vyhovujú americkým normám. Liekopis (USP) o čistote vody použitej v liekoch. Vyčistená voda podľa týchto noriem sa pripravuje z vody, ktorá podlieha predpisom USA. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) pre pitnú vodu. Neobsahuje ďalšie látky pridané zámerne.

synonymia: CAPB, VNÚTORNÁ SOLI, KOKAMIDO BETAÍN, KOKAMIDOPROPYL DIMETYL GLYCÍN, KOYYLAMID PROPYLBETAÍN

funkcie: antistatický, čistiaci prostriedok, povrchovo aktívna látka, činidlo zvyšujúce viskozitu, penidlo, prostriedok na starostlivosť o vlasy a pokožku

  • odvodený z kokosového oleja
  • úloha čistenia pokožky a vlasov vďaka jej charakteristike zmiešania vody s mastnotou a nečistotami prítomnými na povrchu pokožky, aby sa mohli vyčistiť/odstrániť
  • môže nahradiť Cocamide DEA

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v oplachovacích prostriedkoch.

Toxline a PubMed Citations hodnotia túto zložku ako kožný senzibilizačný potenciál, ktorý môže spôsobiť kontaktnú dermatitídu. U niektorých ľudí sa môže vyvinúť alergia na túto zložku.

Americká agentúra pre ochranu životného prostredia (EPA) odhadla vodnú toxicitu tejto zložky na strednú úroveň rizika.

  • posilňuje imunitný systém
  • stimuluje regeneráciu a opravu krvných ciev, ktoré sú prospešné pre srdce
  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • chráni oči pred degeneratívnymi chorobami
  • je prospešný pri kolitíde vďaka svojmu antibakteriálnemu a protizápalovému účinku.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

funkcie: povrchovo aktívna látka, pena

  • Alkyl glukozid
vznikajú reakciou alkoholu alebo zmesi alkoholov (ktorá sa líši podľa dĺžky uhlíkového reťazca) s cyklickou formou cukru, glukózy alebo polymérov glukózy.

Caprylyl/Capryl glukozid je alkyléter obsahujúci 60% glukózy - účinnej látky, ktorý je certifikovaný ECOCERTOM, bez konzervačných látok a bez nečistôt.

Je to mimoriadne jemný, prírodný, čistiaci, solubilizačný a penivý prostriedok, ktorý je „zeleným“ luxusným prvkom pre všetky recepty.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

synonymia: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

funkcie: denaturant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o vlasy, zvlhčovací prostriedok, prostriedok na starostlivosť o ústnu dutinu, prostriedok na starostlivosť o pokožku, ochranný prostriedok na pokožku, prostriedok na zníženie viskozity, rozpúšťadlo

  • alkoholová zlúčenina, ktorá sa vyskytuje prirodzene, ale môže sa vyrábať aj synteticky
  • základ pre mnoho lipidov
  • môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu
  • vyrovnáva hladinu vody v pokožke pre uľahčenie hydratácie
  • môžu byť nahradené sorbitolom

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: CARBOXYMETHYL CELLULOSE; CARBOXYMETHYLCELLULOSE; CELULÓZA ODIUM-KARBOXYMETYLU

funkcie: spojivo, stabilizátor emulzie, filmotvorné činidlo, zložka parfému, činidlo zvyšujúce viskozitu

  • odvodený od celulózy

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako nepriamej prídavnej látky v potravinách, ktoré prichádzajú do styku s potravinami. Túto zložku možno použiť aj ako oftalmológ na uvoľnenie vo voľnom predaji farmaceutických liekov určených na oči.

Spoločnosť Cosmetic Ingredient Review (CIR) rozhodla, že túto zložku je možné v kozmetike používať bez rizika.

Spoločný odborný výbor FAO/WHO pre prídavné látky v potravinách stanovil denný celkový limit spotreby hydroxypropylcelulózy, metylcelulózy, metyletylcelulózy, hydroxypropylmetylcelulózy a celulózovej gumy v rozmedzí 0-25 mg/kg, telesnej hmotnosti.

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 466.

synonymia: GAMARDOVÁ TEPELNÁ VODA

Voda z Gamarde pochádza z obce juhozápadného Francúzska, Gamarde les Bains.

Názov „termálna voda“ si vyslúžila od roku 1841 pre zloženie sírnych prvkov. Pre svoje vlastnosti starostlivosti o pokožku ho uznala Akadémia medicíny.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Gamardská voda nedráždi pokožku.

  • Geranium-rose oil, rastlina pôvodom z Južnej Afriky (Réunion, Madagaskar, Egypt a Maroko).

  • ANTI
  • Antiseptikum
  • Sťahujúci
  • liečenie
  • Deodorant
  • hemostatický
  • Tonikum
  • lieči rany.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Olej nemá vedľajšie účinky, pretože je netoxický, nedráždivý a nesenzibilizujúci, aj keď u niektorých ľudí môže spôsobiť citlivosť.

Pretože vyrovnáva hormonálny systém, nie je indikovaná počas tehotenstva.

Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

  • Olej získavaný parnou destiláciou nadzemných častí rastliny Palmarosa.
vlastnosti
  • revitalizovaný
  • Obnova
  • protiplesňové látky
  • ANTIBAKTERIÁL
  • Deodorant
Olej Palmarosa je prospešný pre pokožku náchylnú na akné, na liečbu ekzémov a kožných plesňových infekcií. Je tiež dobrým liekom na suchú pokožku a pomáha jej regenerovať.

Má mimoriadnu schopnosť hydratovať a bojovať proti bakteriálnym a plesňovým infekciám.

Vonia ako ruža, preto sa pridáva do mydiel a kozmetiky.

Hlavné zložky: geraniol, geranylacetát, karfylén, farnesol, linalool.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Pozor: Niektoré zlúčeniny oleja môžu u citlivých ľudí spôsobiť alergie.

Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

synonymia: VÝPIS Z ROZMARÍNA; VÝPIS Z ROSMARINUS OFFICINALIS; ROZMARÓNOVÝ BETÓN; VÝŤAŽOK Z ROZMARÍNU; VÝŤAŽEK Z LISTU Z ROZMARÍNA; ROSMARINUS OFFICINALIS VÝŤAŽK Z LISTU

funkcie: antimikrobiálne činidlo, antioxidant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • Extrakt z listov Rosmarinus officinalis (rozmarín)
Rozmarín posilňuje vlasové korienky a stimuluje krvný obeh pokožky hlavy. Urýchľuje rast vlasov a oneskoruje vzhľad bielych chĺpkov. Zabraňuje vypadávaniu vlasov.

Používa sa na liečbu akné, pretože je dobrým antimikrobiálnym činidlom. Odstraňuje podráždenie a obnovuje pevnosť pokožky. Používa sa tiež pri liečbe celulitídy.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) považuje túto zložku za bezpečnú a pridal ju na zoznam povolených korenín a iných prírodných aróm.

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 392 - Výťažky z rozmarínu.

Táto zložka nebola hodnotená komisiami a/alebo asociáciami v odbore z hľadiska stupňa rizika pri použití v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

synonymia: HYBRIDOVÝ OLEJ LAVANDULA, OLEJ AAV LAVANDIN; OLEJ LAVANDIN (LAVANDULA HYBRIDA); LAVANDINOVÝ OLEJ; LAVANDINOVÝ OLEJ (LAVANDULA HYBRIDA); LAVANDINOVÝ OLEJ, ABRIAL; LAVANDINOVÉ OLEJE; ZÁKLADNÝ OLEJ LAVANDULA HYBRIDA (LAVANDIN); LAVANDULA HYBRIDA ABRIAL HERB OIL; LAVANDULA

  • protiplesňový
  • antiseptikum
  • zápalový
Akcie:
  • Urýchľuje proces hojenia
  • Znižuje tvorbu jaziev.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

synonymia: KUKURICA Z CUKORU; xantán

funkcie: spojivo, stabilizátor emulzie, prostriedok na starostlivosť o pokožku, povrchovo aktívna látka, emulgátor, činidlo zvyšujúce viskozitu, filmotvorné činidlo

  • polysacharid (polymér na báze cukru produkovaný baktériami)
  • farebný prášok bez zápachu
  • odvodený z fermentácie sladkej kukurice
V Potravinovom kódexe má číslo E415, je to zahusťujúca látka, patrí do kategórie podozrivých E.

  • želírovanie
  • stabilizátor v emulziách
  • viskóza na pranie výrobkov
  • pridaný do demineralizovanej vody nemá žiadny účinok
  • veľmi stabilný do + 70 ° C
  • nie je ovplyvnená pH kompozície
  • Je vhodný pre akýkoľvek typ pleti
  • príprava gélov, ľahkých krémov, emulgovaných krémov
  • spevňujúce gély na kontúry očí
  • gély po holení
  • gélový dezodorant
  • stabilizácia emulzií
  • zahusťovanie kúpeľových gélov

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako priamej potravinovej prísady (stabilizátor, emulgátor, zahusťovadlo, penidlo). Xantánovú gumu možno použiť aj v niektorých tavených syroch a ako nepriamu prísadu do potravín v polyméroch, ktoré prichádzajú do styku s potravinami.

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o prídavných látkach v potravinách prijatom Európskou komisiou, je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 415.

synonymia: LEMONAL; 3,7-dimetyl-2,6-oktadién; 2,6-OKTADIENNY, 3,7-DIMETHYL-

funkcie: príchuť/aróma, prísada parfému, maskovanie/pôsobenie zápachu

  • zmes pelargónie a nerálu
  • vyskytuje sa prirodzene, ale môže sa vyrábať aj synteticky
  • zložka olejov: Citrónová tráva, citrón, pomaranč

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako syntetickej aromatickej látky.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzil použitie Citralu v parfémoch kvôli možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Citral by mal byť uvedený na štítku, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v produktoch na starostlivosť o pokožku, ktoré sú ponechané na pokožke, a 0,01% v prípravkoch na starostlivosť o pokožku, ktoré sa opláchnu.

synonymia: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL

funkcie: zložka parfumu, úloha maskovania/zakrytia vône

  • bezfarebná, olejovitá tekutina s kvetinovou vôňou
  • sa vyskytuje prirodzene a je produkovaný určitými rastlinami (ruža)
  • tiež sa používa vo výrobkoch odpudzujúcich hmyz

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako aromatickej látky na priame pridávanie do potravín.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Geraniol musí byť na etikete uvedený, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v nezanechaných výrobkoch a 0,01% v výrobkoch, ktoré sa oplachujú, oplachujú.

synonymia: GERANIOL ALKOHOL, GERANIOL EXTRA, GERANYL ALKOHOL, GUANIOL

funkcie: zložka parfému, úloha maskovania/zápachu, tonikum

  • zložka, ktorá vonia prirodzene
  • možno nájsť určité éterické oleje (ružový, citrón)
  • proti hmyzu
  • feromón vylučovaný včelami na signalizáciu polohy nektáru

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako dochucovadla pre potraviny.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Geraniol musí byť na štítku uvedený, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v nezanechaných výrobkoch a 0,01% v výrobkoch, ktoré sa oplachujú a oplachujú. Nie je dovolené používať túto zložku v parfumoch.

synonymia: LINALYL ALKOHOL, LINALOOL ESENCIÁLNY OLEJ

funkcie: zložka parfumu, deodorant, úloha maskovania/zakrytia pachu

  • veľmi bledá alebo bezfarebná žltá tekutina s kvetinovou vôňou
  • vyskytuje sa prirodzene, produkujú ho niektoré rastliny, ako napríklad: mäta, škorica, citrusové plody
  • sa môže použiť pri výrobe vitamínu E.
  • proti hmyzu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako dochucovadla pre potraviny.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Linalool by mal byť uvedený na štítku, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v prostriedkoch na starostlivosť o pokožku, ktoré sú ponechané na pokožke, a 0,01% v prostriedkoch na starostlivosť o pokožku, ktoré sa opláchnu vypláchnutím. Nie je dovolené používať túto zložku v parfumoch.

Nová štúdia predstavená na Sahlgrenska Academy (Švédsko) v roku 2009 ukázala, že linalool je po nikle a kobalte treťou látkou, ktorá môže spôsobiť ekzém (pri kontakte s kyslíkom).