JOJOBA; L lisované za studena; PZN 4645461; Lekáreň Neumarkt

Predajný popis/prihláška
Kvapalina na kozmetické prípravky

lisované

Rodičovská rastlina
Simmondsia chinensis (Buxus chinensis)

prísady
Mastné kyseliny: kyselina olejová 5 - 15%, kyselina gadoleová 65 - 80%. Kyselina eruková 10-20% .

Rastlinná časť
zrelé semená

charakteristiky
Jojobový olej obsahuje rôzne alkoholové tuky a mastné kyseliny, z ktorých niektoré sú vzájomne prepojené, takže nejde o rastlinný olej v zmysle oleja na varenie alebo vyprážanie, ale o tekutý vosk, ktorý nemôže zatuchnúť.
Možné použitia sú veľmi rozmanité a neustále sa zväčšujú. Jojobový olej sa nachádza v mnohých kozmetických a farmaceutických výrobkoch. Potravinársky priemysel sa zaujíma o svoje stravovacie vlastnosti, ako aj o vysokú tepelnú stabilitu a dlhú trvanlivosť. -

Oblasť použitia
Jojobový olej vyživuje, vyživuje a regeneruje pokožku jedinečným spôsobom, robí ju zamatovo hebkú a chráni pred vysúšaním a pokrčením. Jojobový olej je dobre tolerovaný všetkými typmi pokožky a pokožka sa rýchlo vstrebáva.
Jojobový olej má slnečný ochranný faktor 4, a preto je ideálny na výrobu slnečných krémov a olejov. Má tiež priaznivé účinky na opaľovanie pokožky.