Kôra pomaranča - slimbos
Wellness stredomorským spôsobom
Hrejivá vôňa pomarančov rozmaznáva zmysly a vytvára exotickú atmosféru.

Vášniví kuchári používajú na pečenie aromatickú kôru citrusových plodov. Ovocná aróma pomarančov sa odvíja v koláčoch, koláčoch a podobne. Omáčky a nápoje sú tiež rafinované prírodným spôsobom. Pestrofarebné ovocie je dobrým pomocníkom v domácnosti. Pretože s minimálnym úsilím možno z pomarančovej kôry a octu vyrobiť univerzálny čistiaci prostriedok. Rovnako by sa nemal podceňovať vplyv na našu pokožku. Mnoho produktov starostlivosti využíva tieto vlastnosti citrusových plodov.
prísady
Každý rok sa na celom svete vyprodukuje okolo 65 miliónov ton pomarančov. A asi polovica z toho končí v priemysle. V obchodoch sú k dispozícii dva rôzne druhy oranžového oleja. Esenciálny olej zo sladkých pomarančov (Citrus sinensi) je široko používaný. Olej z horkých pomarančov (horkých pomarančov) je vzácny a nákladnejší. Sila pomarančovej kôry sa vo wellnesse využíva vo forme éterických olejov. Čistý pomarančový olej sa získava lisovaním za studena. Na vylúhovanie asi jedného litra oleja je potrebných asi 300 kg misiek. Zoznam zložiek je dlhý. Medzi najdôležitejšie patrí napríklad:
- vitamín C
- Komplex vitamínu B.
- Kyselina pantoténová
- Biotín
- karotén
- Kyselina listová
- sodík
- draslík
- železo
- Vápnik
- chlorid
- mangán
- síra
- Arginín
- Izoleucín
- Leucín
- Lyzín
- esenciálne aminokyseliny
- rôzne mastné kyseliny
Používa sa iba nestriekaná kôra z pomarančov. Väčšina ovocia pochádza tiež z ekologického poľnohospodárstva. Pretože tieto neobsahujú pesticídy ani zvyšky
Vosk. Biele vlákna toboliek sú bohaté na flavonoidy a hesperidy. Asi o 20% vyšší obsah ako v samotnom ovocí.
Účinok a vlastnosti
Esenciálny olej z pomarančovej kôry sa môže používať vnútorne aj zvonka. Výpary sa odparia vo aromatickej žiarovke a zmierňujú napätie a majú spazmolytický účinok. Vďaka silnému odmasťovaciemu účinku sa éterický olej nesmie nikdy dotknúť pokožky nezriedenej. Orálne požitie je tiež zdraviu škodlivé. V kozmetike je olej z kôry pomaranča slabo dávkovaný. Nedochádza k podráždeniu pokožky ani k inému poškodeniu zdravia.
Celulitída: Zložky pomarančov pôsobia sťahujúco (sťahujúco). Jeho čistiaci a redukčný efekt sa odvíja v kozmetických výrobkoch. Viditeľné hrčky v pokožke sú viditeľne vyhladené. Pravidelné používanie je nevyhnutnou podmienkou.
Starostlivosť o pleť: Ak sa použije pupienok alebo iná škvrna zvonka, môže sa ošetriť pomarančovou kôrou. Pretože vitamíny a minerály obsiahnuté v miskách výrazne znižujú problémy s pokožkou. Pehy a vekové škvrny tiež vizuálne vyblednú. Na starostlivosť o pokožku sa osvedčili kúpeľové soli a oleje.
Dýchací systém: Esenciálny olej z pomarančov má expektoračný účinok. Lusky si pri vdýchnutí alebo požití rozvinú svoje upokojujúce vlastnosti. Pravidelné používanie môže udržiavať dýchacie cesty čisté.
Pozitívne účinky pomarančového oleja vo vani alebo saune:
- Uvoľňuje svaly a zmierňuje napätie.
- Pôsobí proti stresu.
- Zvyšuje náladu a zmierňuje depresie.
- Má odmasťovací účinok.
- Stimuluje chuť do jedla a podporuje trávenie.
- Podporuje imunitný systém tela.