Kvety kozmetická rastlina

Výhody vitamínu C Tetra, inovatívnej formy klasického vitamínu C.

O aloe vera a jej výhodách

Vynikajúcu starostlivosť FaceCare teraz dopĺňajú 3 inovatívne micelárne vody.

Čo je to SPF a ako chránime svoju pokožku pred UV lúčmi?

OZONE - prvý rad opaľovacích krémov v Rumunsku s ozonizovaným olivovým olejom.

Archívne

  • Novembra 2020
  • Októbra 2020
  • Augusta 2020
  • Júla 2020
  • Júna 2020
  • Mája 2020
  • Marca 2020
  • Novembra 2019
  • Júna 2019
  • Mája 2019
  • Apríla 2019
  • Marca 2019
  • Februára 2019
  • Novembra 2018
  • Októbra 2018
  • Júna 2018
  • Apríla 2018

Kvety kozmetická rastlina

rastlina

Už viac ako 25 rokov sú naše recepty založené na prírodných extraktoch starostlivo vybraných pre ich prínos pre krásu a zdravie pokožky. Teraz na jar, keď rozkvitá všetka príroda, pozrime sa, aké kvety sa nachádzajú v produktoch Cosmetic Plant.

Kvety harmančeka sa používajú na liečivé účely. Harmanček má v Európe dlhú históriu a používa sa pri tráviacich problémoch. Aktívne zložky harmančeka majú protizápalovú úlohu. Je indikovaný proti úzkosti, nespavosti, ekzémom, podráždeniu očí, migréne, zápalu ďasien, ľahkým poraneniam a mnohým ďalším poruchám trávenia. Bojuje proti stresu, uvoľňuje mozgové svaly, pomáha spánku ľahkými sedatívnymi vlastnosťami.

Harmanček sa v kozmetike používa už stovky rokov a je známy svojimi upokojujúcimi vlastnosťami na pokožke. S vysokým obsahom éterických olejov extrakty tejto rastliny sú protizápalové a je známa liečením suchej a podráždenej pokožky.

Éterické oleje extrahované z kvetov aj listov Účinkuje tak, že upokojuje podráždenú pokožku alebo akné. Flavonoidy, tiež obsiahnuté v kvetoch harmančeka, sú antioxidanty, pomáhajú telu pri hojení a chránia ho pred zmenami, ku ktorým dochádza v dôsledku pôsobenia voľných radikálov. Mnoho kozmetických prípravkov používa vo svojom zložení éterické oleje, je však vhodné zvoliť tie na báze harmančeka s vysokým obsahom týchto olejov. Náš sortiment na báze harmančeka je určený pre citlivú pokožku.

Nechtík sú skutočným zdrojom pre hydratovanú pokožku. A keďže sme uprostred zimy, ako inak by sme ho mohli hydratovať lepšie ako krémami s extraktom z nechtíka!

Pretože sa táto rastlina pestuje všade v Rumunsku a nejedná sa o domýšľavú rastlinu, môže sa zdať ako veľmi bežná rastlina. Ale zistite, že sú dôležitý zdroj minerálnych solí, karotenoidov, vitamínu C. a bielkovinové látky . Tieto byliny hrajú dôležitú úlohu v starostlivosti o pokožku a môžu byť najdlhšou históriou zo všetkých rastlín, pokiaľ ide o ich použitie liečby a starostlivosť o kožu .

Kvety nechtíka obsahujú saponozidy, slizy, karotenoidy (asi 3,5%), triterpénové alkoholy, flavonoidy a flavonické glykozidy, steroly, triesloviny, prchavý olej (asi 0,02%), horké látky, stopy prchavého oleja (seskviterpény) okysličené), vitamín C, kyselina jablčná, minerálne soli a bielkovinové látky. Používaním nechtíkových produktov bude vaša pokožka a telo stimulované a oživené, pričom bude mať úžitok z dennej dávky energie.

Prítomnosť saponínov, živíc a éterických olejov v kvetoch dáva účinkom nechtíka lekárskeho antiseptikum, z zotavenie a upokojenie, ktoré sú veľmi prospešné a užitočné pri liečbe popraskanej, zapálenej, suchej alebo degradovanej pokožky. Zložky rozpustné v tukoch, ako napríklad nechtíkový éterický olej, sú veľmi dobré na stimuláciu rýchleho hojenia rán. Mnohé z liečivých vlastností nechtíka sú spôsobené vysokým obsahom karotenoidov (napríklad vitamínu A). Nechtík tiež obsahuje steroly rozpustné v tukoch, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku pružnú a zdravú.

Náš široký sortiment na báze nechtíka lekárskeho obsahuje produkty určené na starostlivosť o pokožku aj o telo.

Kvôli obsahu polyfenolov extrakt z magnólie má antioxidačné vlastnosti neutralizáciou voľných radikálov, ako aj protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti a môže byť použitý v produktoch pre citlivú pokožku alebo na potlačenie dráždivého účinku iných zložiek. Extrakt z magnólie nájdete v našom sortimente LiftUp.

Biela ľalia je známa už z čias egyptských faraónov. Jeho legenda sa objavuje v gréckej mytológii, v ktorej sa hovorí, že keď Herkules kŕmil Jonáša do pŕs, kvapkal dve kvapky vzácneho mlieka, ktoré sa zmenilo na súhvezdie Mliečna cesta, a druhá padla na zem a porodila ľaliu. Gréci ho nazývajú aj „kvet kvetov“. Rimania zasvätili ľalie bohyni krásy ako symbolu nádeje a čistoty. Okvetné lístky konzervované v alkohole sa v krajine používali ako antiseptikum a na hojenie rán. Okvetné lístky nasiaknuté olivovým olejom sa používali na obviazanie popálenín, prasklín kože alebo veľmi suchej pokožky.

Biela ľalia sa používa v kozmetickom priemysle pre svoje zvláčňujúce, upokojujúce a protizápalové vlastnosti.

Výťažok z kvetu ľalie obsahuje flavonoidy, fenolové deriváty, triesloviny, vanilín, rutín, slizy a vďaka nim pôsobí antioxidačne, venotonicky, upokojujúco a zvláčňujúco na suchú a podráždenú pokožku.

Pokožka ošetrená týmto extraktom bude hydratovaná, pretože rozpustné polysacharidy pôsobia ako ochranný film na pokožke, zadržiavajú v nej vodu a zároveň udržiavajú optimálnu hladinu vlhkosti v tkanive najviac na povrchu pokožky, čím zlepšujú jej pružnosť.

Biela ľalia inhibuje tvorbu melanínu a tak sa úspešne používa v zložení antipigmentačných krémov, odstraňovačov škvŕn a bielenia pokožky. Škvrny na pokožke a iné formy depigmentácie kože sú výsledkom dedičnosti, veku, stresu, hormonálnej nerovnováhy a porúch trávenia. Extrakt z bielej ľalie stimuluje žiarivosť pokožky a je doplnkom pri liečbe akné.

Výťažok z kvetov narcisov vďaka svojmu obsahu v polysacharidoch, fenolových zlúčeninách, proteínoch a aminokyselinách má zvlhčovacie, zvláčňujúce, protizápalové a upokojujúce vlastnosti pre podráždenú pokožku. Názov narcisu, Narcis, sa považuje za odvodený z gréckeho slova narkao (znecitlivenie), kvôli sedatívnym (narkotickým) vlastnostiam koreňa tejto rastliny. Sokrates tiež definoval túto rastlinu ako „Korunu bohov pekla“ práve kvôli antagonizmu medzi jemnosťou kvetu a sedatívnym (narkotickým) účinkom koreňa. Tradične sa používal pri aplikáciách na rany, popáleniny a iné kožné ochorenia. Oligosacharidy (glukóza, ramnóza, xylóza) sú hygroskopické molekuly, ktoré priťahujú molekuly vody z prostredia a zadržiavajú ich na povrchu pokožky a pôsobia ako prírodný zvlhčujúci faktor. Polysacharidy (galaturonan, pektín) sú prírodné polyméry, ktoré vytvárajú na pokožke ochranný film, ktorý slúži ako bariéra proti strate vody.

Mnoho duchovných a náboženských tradícií považuje mučenku za posvätnú formu. Medzi nimi kresťanstvo považuje za symbol ukrižovania Krista a jeho názov pochádza od slova „vášeň“, čo znamená jeho vášne. Prvýkrát ho objavil v Peru v roku 1569 španielsky lekár a rýchlo sa stal obľúbenou čajovňou v Európe. Výťažok z mučenky vďaka obsahu flavonoidov má antioxidačnú aktivitu najmä inhibíciou a zachytávaním voľných radikálov, ktoré sa vyskytujú v dôsledku znečistenia a slnečného žiarenia, a tiež upokojujúcim účinkom na podráždenú pokožku.

Extrakt z mučenky je jednou zo zložiek denného krému proti starnutiu - Passion.