MAJETKOVÉ MORKOVÉ OLEJOVÉ SEMENÁ 5 ML
VČELA
Kakaová kávová čakanka
Obilniny
KORENINY
Sladkosti
Sušené ovocie a zelenina
Strukovina
Celozrnné cestoviny
Bezlepkové výrobky
Semená a orechy
Šťavy sirupy a nealkoholické nápoje
superpotravina
Ocotové omáčky a tuky
Liečivé vína
Cukor a prírodné sladidlá
Odporúčané produkty podľa cestovného

0748011080
[email protected]


Esenciálny olej z mrkvy sa získava z divej mrkvy, a nie z tých, ktoré sa pestujú na potravinárske účely. Je to jednoročná alebo dvojročná rastlina, s chlpatými listami a bielo-fialovými čipkovanými kvetmi.
Okrem mnohých výhod je mrkvový olej bohatým zdrojom vitamínu A a môže byť pridaný do akejkoľvek kozmetickej zmesi určenej pre pokožku. Je to silný detoxikátor, stimuluje procesy omladenia pokožky, ideálne je pridávať do kompozícií na udržanie alebo obnovenie elasticity pokožky. Zároveň je účinný proti rôznym kožným problémom, ako sú psoriáza, ekzémy, šťavnaté rany, vredy alebo vredy. Pomáha regenerovať kožné tkanivo, udržuje vrásky na uzde a je tiež známy tým, že zmierňuje starecké škvrny, melazmu.
Pôsobí takmer magicky na omladenie pokožky, nielen zjemňuje a vyhladzuje, ale pomáha aj pri tvorbe nových buniek. Na využitie regeneračných vlastností stačí niekoľko kvapiek pridaných do kompozície.
Nesmie sa zamieňať s macerátom na báze rastlinného oleja získaného z koreňa mrkvy.
Podľa európskej smernice môže zmena a doplnenie 7 o kozmetických výrobkoch (2003/15/ES) spôsobiť, že určité prírodné zlúčeniny môžu predstavovať alergické riziko: limonén.
Spôsob získania: parnou destiláciou zo semien
Zemepisná oblasť pôvodu: Balkán/India
Prezentácia: číra zlatožltá kvapalina, strednej viskozity
Poznámka k vôni: stredný
Príchuť: mierne sladký a štipľavý, zemitý
Ako parfum sa k nemu hodí: cédrové drevo, citrusové oleje, pelargónie, korenené oleje
Hlavné komponenty: a-pinén, kamfén, b-pinén, sabinén, myrcén, y-terpinén, limonén, b-bisabolén, geranylacetát, karotol