Squalane je nový kokosový olej ELLE

Ak chcete vidieť tento externý obsah, musíte súhlasiť s cookies

kokosový

Prijmite všetky súbory cookie

Skvalán alebo skvalén (prírodný protějšek) je priehľadný olej bez zápachu, ktorý sa používa v kozmetickom priemysle na zabezpečenie vlhkosti a dôležitých výživných látok. Predáva sa ako alternatíva ku kokosovému oleju a arganovému oleju.

Skvalén sa na jednej strane prirodzene vyskytuje v rastlinnom svete (dá sa získať z amarantu alebo olív), na druhej strane je súčasťou prirodzeného lipidového filmu alebo kožného mazu u ľudí - ochranný štít našej pokožky.

Na výrobu kozmetických výrobkov sa skvalén premieňa na skvalán, pretože skvalén je nenasýtená mastná kyselina, a preto môže oxidovať a má krátku trvanlivosť. To sa týmto procesom mení.

Výhody Squalanu pre krásu

Skvalan zabraňuje tomu, aby pokožka stratila vlhkosť. Z jej zvlhčovacieho účinku majú úžitok najmä ľudia so suchou pokožkou. Stačí jedna kvapka.

Vďaka svojej podobnosti s ľudským mazom môžu byť účinné látky v krémoch po použití skvalánu pokožkou lepšie absorbované. Squalane je vhodný aj ako podklad pod make-up a na odličovanie. A: Skvalán pôsobí ako vitamín, a preto je antioxidantom, ktorý chráni naše bunky. Najlepšie: Napriek svojej mastnej konzistencii nezanecháva na pokožke mastný film, ale rýchlo sa vstrebáva a zanecháva pokožku hodvábnu.

Ak chcete vidieť tento externý obsah, musíte súhlasiť s cookies

Prijmite všetky súbory cookie

Pozitívny účinok sa neobmedzuje iba na pokožku: rovnako ako kokosový olej, aj squalán pomáha pri suchých, lámavých koncoch vlasov.