Aký vplyv majú populácie tučniaka zmena podnebia

vplyv

Táto kolónia je jednou z najštudovanejších na svete.
Prvé oficiálne údaje o tučniakoch Adeline existujú
počas roku patril britskému prieskumníkovi Ernestovi Shackletonovi
jeho expedície z roku 1907.

Ekológ David Ainley tvrdí, že Cape Royds je
„Penguin nirvana.“ „Keby sme boli tučniaky, chceli by sme byť tu
žijeme “, dodal.

Zo všetkých druhov na Zemi sú najviac postihnuté
globálnym otepľovaním sú tučniaky Adélie, ktorých kolónie majú
znepokojivo nízka kvôli vysokým teplotám, ktoré
určuje skrátenie zimného obdobia. V posledných 3 desaťročiach,
populácia týchto vtákov na polostrove sa znížila o takmer 90%.

Priemerná hodnota zimných teplôt vzduchu na západe
polostrov, jedna z najrýchlejšie rastúcich oblastí
teploty na planéte, vzrástla v roku 2006 o 6 stupňov Celzia
posledné polstoročie, čo spôsobilo viac snehu
zakryte skaly, kam tučniaky adélie prichádzajú každú jar
kladie vajcia (to uprednostňuje tučniaky, ktoré môžu prežiť
bez ľadu a množiť sa neskôr, napríklad gentoo, al
ktorých počet sa zvýšil o 14 000%).

Teplejšie podnebie na Antarktickom polostrove výrazne ovplyvnilo
významne ničí potravinový reťazec a ničí až 80% krillii (o
druhy kôrovcov) a fytoplanktón rastúci pod sloi
zmrzlina (základný zdroj potravy v strave tučniakov),
podľa novej štúdie zverejnenej tento mesiac v časopise The Proceedings
Národnej akadémie vied.

Namiesto toho je účinok v Rossovom mori obrátený. Ľadový príkrov
z povrchu vody sa zvyšuje, tak sa zvyšuje aj počet
Tučniaky adélie. Kolónia Cape Royds v roku vzrástla o 10%
každý rok až do roku 2001, keď sa stane ľadovec jamajskej veľkosti
oddelený od ľadového štítu nútiaci obyvateľov pohybovať sa 70
míľ na sever pri hľadaní cesty k moru. Ľadovec
roztrieštené v roku 2006 a teraz kolónia 1 400
vzorky sa intenzívne zotavujú. Takto žije táto populácia
Tučniaky adélie z mysu cruise (jeden z najväčších v r
svete s 230 000 pármi) vzrástol v roku 2006 o takmer 20%
posledné obdobie.

Zatiaľ čo niektoré kolónie tučniakov si užívajú následky
z týchto klimatických zmien z dlhodobého hľadiska všetci tučniaky
Imperial a Adélie sa vzhľadom na to javia ako odsúdení na zánik
ľadová plocha sa každý rok zmenšuje. Niektorí vedci
pripisuje toto nedávne zvýšenie ľadovej čiapky Rossovho mora
ozónové diery spôsobené chladením chlórfluórovaných uhľovodíkov
horná atmosféra nad kontinentom, čo spôsobuje rozdiely
teplota medzi hornou atmosférou a rovníkom. Zahrievanie
z miernych oblastí má podobný účinok, zväčšuje rozdiely
teplota a uľahčenie výskytu silného vetra, že
Vytlačím ľad k moru a odhalím takzvanú polyniu
(vodné plochy obklopené ľadom, odkiaľ tučniaky berú
jedlo).

Chuť spotrebiteľov na basové ryby môže byť, tým, že
prospešné aj pre tučniaky z Rossovho mora, keď flotily
rybárstvo sa zbieha k jednému zo svojich posledných útočišť
druhy rýb (Dissostichus mawsoni). Rybia farma v
mohol slúžiť veľký Ross, ktorý bol založený v roku 1996
tučniaky tu znižujú konkurenciu o striebristú rybku
(Pleuragramma antarcticum), ktoré majú veľkosť sardiniek a
ktoré tieto vtáky uprednostňujú.

Dr. Ainley a kolegovia uviedli, že ich vidíme od roku 2002
v dôsledku toho stále menej orkov v južnom Rossovom mori
rybolov, ktorý začal meniť ekosystém.

V roku 1970 sa kolóniám tučniakov v Rossovom mori darilo,
po 20 000 lovoch veľrýb.

Klimatológovia predpovedajú, že v najbližších 30-40 rokoch budú vetry a
v tejto oblasti sa musí vyvíjať ľad v dôsledku teplôt v
neustále zvyšovanie a znižovanie ozónovej diery.

Podľa vedcov sa na ostrove Beaufort, v
severne od Rossovho ostrova sa ľadovce stiahli na veľmi skalnaté pobrežie
ďalej ako za 30 000 rokov. Ľad
ktorý ustúpil vytvoril viac biotopov pre kolónie
Obyvatelia tučniaka adélie, ktorí sem prišli v poslednom desaťročí
na 4 000 párov do 55 000.

Akonáhle ľad ustúpi, vedci to očakávajú
museli by sa sťahovať tučniaky adélie z Rossovho mora
ďaleko na juh. V štúdii zverejnenej minulý rok doktor Ainley
popisuje, ako tučniaky vo februári opúšťajú svoje hniezda
mieri na sever, aby unikla zimnej tme. to
zdá sa, že sa zastavia na ľade vo vzdialenosti 500
kilometrov vody, kde sa kŕmia.

Výskum skúmal mumifikované pozostatky tučniakov pochádzajúce z
posledná doba ľadová a zrekonštruoval históriu druhov, a upozorňuje na to
tieto vtáky v dôsledku toho zmenili svoje migračné trasy
pokles zamrznutého povrchu. Tučniaky však nie
nikdy nemigroval ďalej z miesta, kde je teraz, v núdzi
svetlo na kŕmenie, pohyb a obranu pred predátormi. more
Ross bude podľa modelov vedcov posledným miestom v roku
ktorá vrstva ľadu vydrží. Tučniaky potrebujú svetlo
zohnať jedlo a plaviť sa, a keby jediné miesto
kde nájdu viac ľadu, bude Rossovo more, budú
uviazol v arktickej noci a nemal žiadnu stratégiu pre
prežitie pri nedostatku svetla.

Doktor Ainley dospel k záveru, že na tučniakoch záleží
celok ľadového štítu, a ak zmizne, je to tak
je jasné, že aj druh zahynie.