Apríl - Organická tvárenka

Hodnotenie bezpečnosti

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Apríla Francúzsko

Popis apríl - Organická tvárenka

Ružová organická lícenka

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Organická lícenka pre prírodný a bezchybný make-up. Ružový očný tieň Pink Glow Avril, ktorý sa ľahko nanáša, rozjasňuje pokožku a dodáva jej zdravý vzhľad.

Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 12 zložiek, z ktorých 11 je považovaných za bezpečných, 1 zložka je škodlivá.

Zložka Avril - Organická lícenka

Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcej zložke:

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: KOZMETICKÝ TALC, AGALIT; Azbestín

funkcie: abrazívne, absorpčné, protihrudkujúce, plnivo, kalidlo, ochrana pokožky, papuče

  • prášok obsahujúci malé množstvo kremičitanu hlinitého
  • prirodzene sa vyskytujúci bielosivý minerál
  • nerozpustný vo vode
  • absorbuje maz a zanecháva pokožku matnú a hebkú
Mastenec sa tiež používa v potravinárskom priemysle pre svoju protispekavú funkciu (E553b).

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako protispekavej látky a zložky bavlny, papiera a lepenky, ktoré tvoria obaly na potraviny. Mastenec sa môže použiť ako nepriama prísada do potravín ako farbivo v polyméroch a liečivách. Môže sa tiež použiť ako neaktívna zložka vo farmaceutických výrobkoch.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa táto zložka môže používať v kozmetike, vyžaduje si však preventívne pokyny týkajúce sa rizika vdýchnutia detí do 3 rokov (príloha III).

Podľa štúdií patriacich do Národného toxikologického panelu je mastenec používaný v kozmetike, čistý, nekontaminovaný azbestom, formou kremičitanu horečnatého a môže byť toxický a karcinogénny. Existujú aj štúdie, ktoré varujú, že použitie mastenca v genitálnej oblasti môže spôsobiť rakovinu vaječníkov.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (1/5).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobudlo účinnosť 1. júna 2013), táto zložka sa môže používať ako prídavná látka v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú prijala Európska komisia 2. decembra 2011, sa táto prísada môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 553b - mastenec.

synonymia: COSMOGEL 10; ŠKROB, VITARÍN TRITICUM; ŠKROB, PŠENICA; VITARÁŽNY ŠKROB TRITICUM; PŠENIČNÝ ŠKROB

funkcie: absorbent, spojivo, činidlo na kontrolu viskozity

  • extrakt z pšeničného škrobu
Škrob sa používa na zjemnenie, píling a „vyleštenie“ pokožky; má schopnosť ľahko absorbovať tekutú kozmetiku. Prísada sa tiež používa na riedenie iných tuhých produktov alebo na zväčšenie ich objemu.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Podľa hodnotenia kozmetických prísad je ťažký škrob silným alergénom.

Doteraz neboli po použití tejto zložky zistené žiadne nepriaznivé účinky.

synonymia: CI 77019; ZLATÁ MICA; MUSCOVITE MICA

funkcie: farbivo, kalidlo

  • minerálny kremičitan s rôznymi chemickými zloženiami
  • biely prášok, ktorý odráža svetlo

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: SILICA, AMORPHOUS SILICA; HYDRÁT OXIDU AMORPHOUSKO-SILIKÓNOVÝ; SILICIC ANHYDRIDE; OXID KREMIČITÝ

funkcie: abrazívny, absorbent, protihrudkujúci prostriedok, plnivo, kaliaci prostriedok, povrchovo neaktívny

  • zložka piesku
  • tiež sa nazýva oxid kremičitý
  • používaný v amorfnej forme, bez štruktúry, v kozmetike
  • kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti neobsahujú kryštalický kremík

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: KAPRYLOVÁ/KYSELINA KYSELNÁ TRIGLYCERID, GLYCEROL KALYLÁT KAPRINÁT

funkcie: zložka parfumu, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • glycerín triester, kyselina kaprylová a kyselina kaprínová
  • úlohu v prevencii dehydratácie pokožky
  • odvodený z kokosového oleja
  • má vysokú stabilitu a odolnosť proti oxidácii

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako priamej potravinovej prísady.

Recenzia Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) umožňuje použitie kyseliny kaprylovej/triglyceridu kapríkovej v kozmetike, pokiaľ sú dodržané najlepšie postupy týkajúce sa jej použitia a koncentrácie.

synonymia: KYSELINA OCTADECANOIC, ZINCOVÁ SOLI; ZINC OCTADECANOATE; Hyden; HyTech; MATHE; METALLAC

funkcie: protihrudkujúca látka, farbivo, látka zvyšujúca viskozitu

  • zinočnatá soľ kyseliny stearovej
  • antibakteriálne, antivírusové vlastnosti

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín (GRAS). Stearan zinočnatý sa môže použiť aj ako nepriama potravinárska prídavná látka.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť táto zložka použitá ako farbivo v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

synonymia: RASTLINNÝ SQUALÁN, KOZBIOL

funkcie: prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, zvlhčovač

  • olejovitá látka, ktorá je súčasťou iných olejov
  • zložka ľudského mazu
  • vyskytuje sa prirodzene - môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu
  • pôsobí ako lubrikant, takže pokožka je hebká a zamatovo hebká
  • získaný hydrogenáciou zlúčeniny skvalén
  • nachádza sa v žraločej pečeni, olivovom oleji, oleji z pšeničných klíčkov

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú dodržané súčasné postupy týkajúce sa jej použitia a koncentrácie.

Podľa spoločností Sage Advice a Dermadoctor je táto zložka komedogénna (1/5).

synonymia: MONOGLYCERID KYSELINY KAPRYLOVEJ; GLYCERYL MONOCAPRYLATE; MONO-OCTANOIN; MONOESTER S KYSELINOU 1,2,3-PROPANETRIOL OCTANOIC; KYSELINA OKTÁNOVÁ, MONOESTER S 1,2,3-PROPANETRIOLOM; KYSELINA OKTÁNOVÁ, MONOESTER S GLYCEROLOM; oktanoyl,

funkcie: Zmäkčovadlo, povrchovo aktívna látka, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • Glycerol a monoester kyseliny kaprylovej.
Zjemňuje a zjemňuje pokožku

Glyceryl Caprilate má vynikajúci profil účinnosti proti baktériám a kvasinkám a ako taký je úspešným prostriedkom na starostlivosť o pokožku.

Je schválený na použitie v EÚ, USA a Japonsku.

Podľa Cosmetic Ingredient Review (CIR) táto zložka zintenzívňuje penetráciu produktu do pokožky.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Špecializované komisie zatiaľ nehlásili negatívne vedľajšie účinky tejto zložky.

synonymia: 2-OCTYLDODECANOL, 2-OCTYLDODECYL ALCOHOL, EUTANOL G

funkcie: zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o pokožku, rozpúšťadlo

  • mastný alkohol
  • pomáha vytvárať emulziu a zabraňuje jej rozdeleniu na oleje a ďalšie zložky
  • znižuje tendenciu výrobkov k peneniu pri miešaní
  • môže byť rastlinného alebo živočíšneho pôvodu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METYL-2H-PYRÁN-2-JEDEN

funkcie: konzervačný prostriedok

  • biely prášok bez chuti a vône
  • chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením (ničí mikroorganizmy a zabraňuje ich množeniu a množeniu)

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) povoľuje použitie tejto zložky ako konzervačnej látky pre ovocné šťavy bez šupiek, pokiaľ sa v ošetrenom produkte nenachádza v koncentráciách vyšších ako 65 ppm. Kyselinu dehydroctovú je možné tiež použiť ako nepriamu prísadu do potravín v lepidlách.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike, pokiaľ sú dodržané súčasné postupy týkajúce sa jej použitia a koncentrácie.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 môže byť kyselina dehydroctová použitá ako konzervačná látka v kozmetike v koncentráciách až do 0,6%. Nie je dovolené ho používať v aerosólových produktoch (sprej).

synonymia: ZMIEŠANÉ TOKOFEROLY; PRÍRODNÝ VITAMÍN E; VITAMÍN E; Alfa-tokoferol; E 306

funkcie: antioxidant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • zlúčenina spojená s vitamínom E, ktorá sa vyskytuje prirodzene
  • nachádza sa v mäse, vajciach, obilninách, zelenine, orechoch
  • antioxidant, ktorý je možné izolovať z rastlinného oleja

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) zaraďuje túto zložku na zoznam výživných látok, ktoré sa považujú za bezpečné. Tokoferol je tiež na zozname povolených konzervantov potravín.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (2/5).

Podľa nariadenia č. 1129/2011 o potravinárskych prídavných látkach prijatých Európskou komisiou (nadobúda účinnosť 1. júna 2013), je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.

Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a živiny), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prísada do potravín pod názvom E 307 - alfa-tokoferol (E 306 - extrakt bohatý na tokoferol) E 308 - gama-tokoferol; E 309 - Delta-tokoferol).

synonymia: OLEJ DO SLNEČNÍKOV, OLEJ DO SLNEČNÍKOV, OLEJ HELIANTHUS ANNUUS

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo

  • extrakt zo slnečnicových semien (Helianthus annuus)
Slnečnicový olej obsahuje vitamíny E a K (obsahuje najvyššiu koncentráciu vitamínu E zo všetkých rastlinných olejov).

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Pri vnútornom podávaní oleja buďte opatrní, pretože stonka, listy, kvet, ale aj korene tejto rastliny často spôsobujú alergické reakcie.

Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.