Chudnutie možné pomocou archívu prípravy T3 - autoimunitné ochorenia štítnej žľazy

Zanechajte archív a zobrazte túto stránku v štandardnom prevedení: Je možné zníženie hmotnosti pomocou prípravy T3?

možné

Chcel by som vedieť od skúsených „hašišov“, ako sa zmenila vaša telesná hmotnosť pri príprave T3?

- Pribrať?
- Strata váhy?
- Hmotnosť držaná?

Bohužiaľ si musím uvedomiť, že pri užívaní prípravku na liečbu tyroxínom mám vždy veľký hlad, ale kvôli popoludňajšiemu poklesu výkonnosti často nemôžem športovať, aby som to vyrovnal. A tiež rád jem a nechcem sa kárať!;) Radšej si za tým odbehnem pár kilometrov.

Môže pomôcť T3 (napr. Thybon)?

Zdravím vás
Elf

Pre mňa urobila niečo iba správna dávka - energia na športovanie aj fyzické požiadavky (metabolizmus) na opätovné chudnutie prostredníctvom športu a striedmej stravy (vlastne zmena stravovania). To bol tiež prípad, keď bolo dostatok tyroxínu.

Predtým, ako sa nad Thybonom zamyslíte, je potrebné ešte vylepšiť vaše hodnoty.

Mimochodom, Thybon dáva „kopanec“, ale ak je pamäť príliš slabá, popoludňajší prepad aj tak príde.

teraz neviem, moja skúsenosť je pre teba cenná, som úplne na začiatku s našou chorobou, zmenou liekov, vierou lekárov alebo s tým, čo sa so mnou skutočne deje, pretože viem, že môj džús je cenný, ale stále mám svoje skúsenosti !:)

Začal som s Thyroxin om 7.09.05 v zadnej časti hlavy yahoo bežal yahoo Nakoniec som dostal späť 53kilo späť s výškou 170cm (trénovaný klasický tanečník)

váha pre chorobný syndróm 53 kíl 0ct 04

do jula 05 63kilo

a teraz 68,5 kila.

do vcera uzivam 75ug tyroxinu

od dnešného dňa 37,5 g tyroxínu a kortizolu 4 mg

Bohužiaľ viete, že viete čítať, to sa mi nestalo, vyzerám ešte ženskejšie. tancovať na TU TU (ružová) Vyzerám biela a ružový slon:):)

téma hmotnosti je strašná, nie je to len to, že budete vážne chorí, ale zároveň budete čeliť postaveniu vonkajšieho vzhľadu, ktoré je úplne cudzie. Keď sa pozriem do zrkadla, už sám seba nepoznám.

viem, že musím konať trpezlivo. ale je velmi tazke ist nakupovat a kupit si velkych 40-42 namiesto mojich normalnych 34-36 vdaka Bohu za HM.

Mal som rovnaké myšlienky ako ty, pretože s tyroxínom som sa cítil primerane dobre a zostávalo iba nadváha.

Potom som prešiel na Novothyral a počas prvých dní som stratil vodu, ale mal som dosť veľký problém s dávkovaním. ЬF a UF príznaky súčasne, palpitácie a slabosť v nohách.

Neskôr som sa dozvedel, že trvalo niekoľko dní, kým telo tolerovalo dávku T3. Je zaujímavé, že príbalový leták zo Švajčiarska popisuje oveľa viac vedľajších účinkov ako nemecký. (Internet)

V prípade Novo bol podiel T4 vždy príliš nízky a podiel T3 príliš vysoký. Kvôli problémom s dávkovaním som prešiel späť na čistý T4 a bol som úplne šokovaný: Prírastok hmotnosti v prvom týždni
3 kg.

S ťažkým srdcom som potom užil Novothyral a L-tyroxín v rôznych dávkach alebo sa vkradol dovnútra a potom som prišiel na to, že som hlúpy. Jedno až dve kilá išli opäť preč, zvyšok zostal.

Pri ďalšom krvnom teste som mal hodnoty fT4 34% a fT3 75% a lekár mi predpísal rôzne dávky Thybonu a Euthyroxu a už 3 týždne pracujem na správnom dávkovaní.

Tri dni je to vždy vynikajúce a potom sťažnosti na F a UF, niekedy vysoký krvný tlak, nedávno bolesť srdca a srdcová arytmia (pravdepodobne kvôli Euthyroxu). A ak užijem T3 príliš málo, okamžite sa zvýšia poruchy sústredenia a moje meno si ťažko pamätám.

Záver:
Bez T3 mi nič nefunguje

Pred T3 som vážil 86/87 kg, teraz 88/89 kg - môj odhad je, že môžete schudnúť, ak je dávka ideálna, už 2 mesiace s tým makám a vzostupy a poklesy hodnôt mi umožňujú pribúdať.

Väčšina lekárov o týchto prechodných ťažkostiach vôbec netuší

S T4 som nikdy nemal vysoký krvný tlak, problémy so srdcom, závraty alebo neustále bolesti hlavy. Ak bola dávka príliš vysoká, nanajvýš nepokoj a búšenie srdca, dávka sa nasledujúci deň znížila a strašidlo skončilo.

Toto by nemalo byť hororové spravodajstvo, ale mali by ste vedieť, do čoho idete.
Môj dojem je, že telo si zvykne na dar T3 a potom je ťažké sa vrátiť. Pretože sa však T3 spotrebuje okamžite, je predávkovanie dosť účinné a popoludní môže byť stále príliš málo. Thybon sa preto môže užívať v niekoľkých denných dávkach, aby sa zabránilo problémom so zhoršením.

Je mi ľúto, bolo to trochu dlhé, moja frustrácia je veľká.

T3 som dostal už pol roka po stanovení diagnózy, vtedy som bol ešte v polovici nastavovania T4. Na hmotnosti sa to nijako nezmenilo, naopak, keď som zrazu s fT3 šiel až na 98% (prepočet sa musel zlepšiť), zrazu som pribral a potom opäť klesol, keď som znížil T3.

Na 3 dni som opäť znížil T3 z 10 na 5 a dnes som na druhý deň tak úžasne uvoľnený. Pozrime sa, ako to pôjde ďalej. Momentálne sa snažím vôbec vychádzať bez T3 (ale dám si čas a možnosť niečo si vziať pod špeciálnym stresom), pretože potlačený TSH mi urýchľuje kostný metabolizmus a v 51 rokoch už mám nízky obsah estrogénu „Prichádza čas.

Myslím si, že problémom je aj inzulínová rezistencia.
Inzulínová rezistencia sa zhoršuje s prísnejším nastavením (napr. S potlačeným TSH alebo s príjmom T3). Táto inzulínová rezistencia je dôvodom, prečo napriek dobrému prístupu máte sklon k priberaniu alebo v žiadnom prípade k chudnutiu.
Na druhej strane sa inzulínová rezistencia zhoršuje aj s pribúdajúcimi kilogramami, takže človek sa potom v určitom okamihu pohybuje v začarovanom kruhu.

Ale možno nemáte problémy s inzulínovou rezistenciou, ako som už povedal, nie vždy to tak je (želám si, aby ste to robili!), Myslím si, že potom by malo byť chudnutie dosiahnuteľné aj dobrým prístupom!

Veľa šťastia a priania všetkého dobrého

Myslíte tým, že „zhoršením inzulínovej rezistencie“ sa „zvyšuje“ inzulínová rezistencia, takže inzulín čoraz viac stráca svoju účinnosť a dochádza k narušeniu glukózovej tolerancie? tak by to malo zmysel.

No, som ešte stále mladý (27 rokov) a moja hladina cukru v krvi je našťastie veľmi dobrá (triezve hodnoty okolo 90 mg/dl)!:)

ak sa inzulínová rezistencia zvýši pod T3, určite by nebolo vhodné prepnúť na tybón, ak máte v rodinnej anamnéze cukrovku typu 2, však? Ale už idem so svojimi myšlienkami trochu ďaleko.

Tiež dúfam, že sa moja váha dá opäť normalizovať cvičením, tancom, výživou A dobrým prístupom. BMI 24 by bolo pekné! len to bude chvíľu trvať.

elfchen (netrpezlivý);)

Myslíte tým, že „zhoršením inzulínovej rezistencie“ sa „zvyšuje“ inzulínová rezistencia, takže inzulín čoraz viac stráca svoju účinnosť a narúša sa glukózová tolerancia? tak by to malo zmysel.
==> áno presne to mám na mysli. Prepáčte, ak som sa vyjadril trochu hlúpo.;)
Nechcel som ťa vystrašiť ani z Thybonu. a prajem ti vela stastia pri tvojom chudnuti, tiez to momentalne robim, ale nakoniec s metforminom kvoli PCOS a miernej inzulinovej rezistencii:)