Nesprávne pripomenutia od; Mindgeek GmbH; a poradenské centrum pre spotrebiteľa
Údajní právnici požadujú prevod peňazí v e-mailoch. Príjemcovia by mali dlžiť spoločnosti „Mindgeek GmbH“ v Berlíne peniaze. Varovanie, toto je podvod!
Základné informácie v skratke:
- Údajné právnické firmy požadujú peniaze za používanie online služby „pornhub.com“.
- Nároky nie sú pravé, príjemcovia by nemali prevádzať žiadne peniaze na zadané číslo účtu.
- Nesprávni právnici tvrdia, že zastupujú spoločnosť „Mindgeek GmbH“ v Berlíne. Ale nič také neexistuje.

adiruch na chiangmai/Fotolia
Falošní právnici momentálne posielajú peniaze e-mailom, aby požiadali o prevod peňazí na nemecký účet. Podvodníci vo svojich správach tvrdia, že zastupujú „Mindgeek GmbH“ v Berlíne. Príjemcovia využili online ponuku „pornhub.com“ a „napriek termínu splatnosti (.) Zatiaľ nevyplatili odmenu (.) Dlžnú“. Sumy sa líšia, väčšinou v trojcifernom rozmedzí.
Phishingový radar spotrebiteľského centra NRW dostal 31. januára veľa takýchto e-mailov. Je zrejmé, že čísla súborov sú pri mnohých e-mailoch rovnaké. Názvy právnych firiem sa líšia, ale ich logo je vždy kríž s farebnými trojuholníkmi, ktoré obsahujú iniciály údajného právnika, stupnicu a symbol odseku.
Neprenášajte!
Požadované peniaze by mali byť prevedené na nemecký účet vo Fidor Bank AG. Pokiaľ ide o rôzne mená údajných právnikov, líšia sa aj podrobnosti o účte. Platobné obdobie je veľmi krátke - v mnohých e-mailoch je prevod požadovaný do jedného dňa.
Ďalšia stopa, že e-mail je podvodný: Ak hľadáte na internete „Mindgeek GmbH“ v Berlíne, nenájdete ho. V Luxemburgu existuje ústredie Mindgeek SARL. Spoločnosť sa na svojej webovej stránke nezmienila o kancelárii v Berlíne. Ako spoločnosť „Mindgeek“ by musela byť zapísaná do obchodného registra - inak tomu tak nie je.
Ak dostanete tento alebo podobný e-mail, môžete ho s istotou presunúť do priečinka nevyžiadanej pošty alebo koša vo vašom e-mailovom programe. V žiadnom prípade neplatia!