Olej, ktorý pomáha rastu vlasov - Transylvánske observatórium

Ricínový olej je hustý a bohatý na živiny, extrahuje sa z ricínových semien a používa sa na rôzne účely, od lekárskych, farmaceutických a domácich prostriedkov až po starostlivosť o pokožku a kozmetiku, a je cenený pre svoju schopnosť liečiť.

rastu

Ricínový olej má mnoho výhod, vrátane posilnenia vlasov, stimulácie rastu vlasov a vyživovania suchej pokožky hlavy. Aj keď samotný olej nedokáže zabezpečiť rast vlasov, je to cenené, pretože pokožku hlavy premení na zdravé prostredie, ktoré prispieva k rastu vlasov. .

Neexistujú žiadne vedecké dôkazy o tom, že ricínový olej je prospešný pre vlasy, ale v kozmetickom priemysle ho určite ocenia. Rachel Nazarian tvrdí, že to môže byť užitočné v niektorých prípadoch vypadávania vlasov. Dodáva, že na rozdiel od iných olejov, ktoré sú veľmi mastné, má ricínový olej silnú zmes bielkovín, vitamínov, mastných kyselín a antioxidantov - teda všetkého, čo vysoko hodnotené doplnky na trhu ponúkajú. Nie je teda prekvapením, že olej je vynikajúcim spôsobom, ako vyživovať pokožku hlavy a folikuly krehkých vlasov a zároveň podporovať rýchlejší rast zdravých vlasov. Ricínový olej je tiež užitočný pre ľudí so suchou pokožkou hlavy.

Súvisiace príspevky:

Je tiež zvlhčujúci, čo znamená, že je vynikajúcim prostriedkom na udržanie hydratácie a lesku. Je známe, že hydratované vlasy majú vyššiu pravdepodobnosť zdravého rastu.