Olej, ktorý zabraňuje vráskam, posilňuje nechty a regeneruje vlasy

olej z japonica Považuje sa za akýsi „ázijský olivový olej“, kde sa produkt používa na nespočetných poliach už tisíce rokov. Vo zvyšku sveta sa tento poklad Ázie začal spoznávať a oceňovať len nedávno.

ktorý

Používanie tohto oleja vo vašej každodennej strave alebo pri starostlivosti o pokožku a vlasy vám prinesie dôležité výhody. Kamélia je súčasťou rodiny čajovníkov a olej tak vzácny pre zdravie a krásu sa získava lisovaním semien rastliny za studena. Produkt sa tiež nazýva „olej zo zeleného čaju“.

Čistiaci alebo nočný krém
Olej z kamélie sa dá použiť ako zmäkčovadlo na suchú pokožku a funguje aj ako kúra proti akné (nanášajte tampónom na postihnuté miesta a po pol hodine si tvár umyte teplou vodou). Je to ľahký olej, ktorý sa rýchlo vstrebáva a je možné ho úspešne použiť na zvlhčenie a zjemnenie oblastí postihnutých suchom.

Olej môžete tiež použiť ako čistiaci prostriedok (potom ho odstrániť), ale tiež ako nočný krém. Kvalitne bráni vzniku nových vrások a „skrotí“ tie súčasné. Taktiež vybledne strie a jazvy, ak sa používa pravidelne a dlhodobo.

Opravte si nechty
Aj pomocou tohto oleja môžete získať krajšie nechty. Každú noc si masírujte nechty niekoľkými kvapkami, ktoré si všimnete, že rastú rýchlejšie. Olej tiež lieči exfoliované nechty a obnovuje ich lesk. Stačí masáž, raz denne, niekoľkými kvapkami.

Masku proti rozštiepeným končekom
Hovorí sa, že tento produkt získaný lisovaním semien čajovníka bol jedným z tajomstiev krásy slávnych gejší. Používali ho na ošetrenie suchej pokožky alebo popraskaných pier. V tomto oleji si tiež na noc namočili vlasy, aby bola vlasová ozdoba lesklá a zdravá.

Ak máte matné vlasy, s rozštiepenými končekmi, naneste po celej dĺžke prameňov olej z kamélie kombinovaný s trochou vody, potom si hlavu zakryte horúcim uterákom. Túto masku udržujte, kým uterák nevychladne. Umyte si vlasy jemným šampónom, potom naneste obvyklý kondicionér, do ktorého ste nakvapkali trochu oleja z kamélie.
Zastavuje vývoj rakoviny
V Číne sa kaméliový olej bežne používa pri varení, najmä v šalátových dresingoch, steakoch a marinádach, a je vysoko cenený kvôli vysokému obsahu omega 6 a omega 9 mastných kyselín, nevyhnutných pre správne fungovanie tela a boj proti procesu starnúť.

Na tomto produkte stojí tiež veľa kozmetických výrobkov - lesky na pery, zvlhčovače, základy alebo mydlá.
Podľa japonských vedcov z Inštitútu pre bezpečnosť potravín a liečiv inhibujú doplnky z kaméliového oleja progresiu metastáz v rakovine pľúc a melanóme (rakovine kože). V Japonsku sa pacientom odporúča, aby tento olej konzumovali pravidelne.

Ďalšia štúdia, ktorú viedli vedci z Národnej univerzity Chung Hsing, ukázala, že olej z kamélie je vynikajúcim antioxidantom.

Olej z kamélie tradične používali tí, ktorí trpeli na vredy, pálenie záhy a gastroezofageálny reflux. Aby ste to dosiahli, musíte si ho pravidelne pridávať do jedla alebo pol hodiny pred každým jedlom pol lyžičky oleja.