Oriflame - telový peeling na mlieko a med

Stredné riziko *
* Podľa hlasovania používateľov
Spoločnosť: Kozmetika Oriflame
Popis Oriflame - telový peeling na mlieko a med
Telový peeling na mlieko a med
Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.
Šetrne odstraňuje odumreté bunky pokožky vďaka svojej veľmi jemnej textúre. Obsahuje mliečne bielkoviny a organické výťažky z medu, ktoré pokožku zvláčňujú a starajú sa o ňu. Prežite fantastické chvíle zakaždým, keď sa osprchujete.
Zloženie Oriflame - telový peeling na mlieko a med
Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:
Parfum/vôňa, prísada s vysokým rizikom poškodenia, má úlohu maskovania/zakrytia nepríjemného zápachu. Podľa platných právnych predpisov nie je povinné, aby boli na etikete výrobku uvedené všetky zložky, ktoré sú súčasťou vône. Usudzuje sa však, že parfém obsahuje najmenej 14 chemikálií, ktoré nie sú uvedené na štítku, pričom veľa z nich nie je hodnotených z hľadiska stupňa bezpečnosti.
2-bróm-2-nitropropán-1,3-diol, zložka so stredným rizikom poškodenia, je konzervačná látka. Má tiež antibakteriálne vlastnosti a zabraňuje vývoju plesní a kvasiniek. Podľa www.natural-skincare-authority.com je použitie tejto zložky v kozmetike zakázané v EÚ a Kanade.
Laureth sulfát sodný, zložka so stredným rizikom poškodenia, je povrchovo aktívna látka, čistiaci prostriedok, emulgátor. Je to tiež silné šumivé víno. Laureth sulfát sodný môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako je etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina). Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (3/5).
Kokamidopropylbetaín, prísada so stredným rizikom poškodenia, má funkcie antistatické, čistiace, povrchovo aktívne, činidlo zvyšujúce viskozitu, penidlo a prostriedok na starostlivosť o vlasy a pokožku. Odvodený z kokosového oleja, má úlohu čistiť pokožku a vlasy vďaka svojej charakteristike zmiešania vody s mastnotou a nečistotami prítomnými na povrchu pokožky, aby ich bolo možné vyčistiť/odstrániť. Môže spôsobiť podráždenie očí, pokožky a pľúc. Toxline a PubMed Citations hodnotia túto zložku ako kožný senzibilizačný potenciál, ktorý môže spôsobiť kontaktnú dermatitídu. U niektorých ľudí sa môže vyvinúť alergia na túto zložku.
PEG-7 glyceryl kokosové orechy, prísada s rizikom poškodenia, je zvláčňujúca, povrchovo aktívna látka a lubrikant, ktorý čistí pokožku a zanecháva ju jemnú a zamatovú a vlasy - čisté a hodvábne. PEG-7 glyceryl kokosové orechy môžu obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).
Hydroxid sodný, zložka so stredným rizikom poškodenia, je to denaturant, regulátor pH, ochranný/tlmivý prostriedok. Hovorí sa mu aj lúh sodný. Je známa svojou úlohou pri výrobe mydla. Podľa štúdie vykonanej Národným ústavom pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci môže hydroxid sodný spôsobiť v závislosti na koncentrácii a úrovni pH podráždenie pokožky, očí, slizníc, zápal pľúc, vypadávanie vlasov.
Parabény: metylparabén - prísady so stredným rizikom poškodenia. Pôsobia ako konzervačné látky a chránia kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením tým, že bránia alebo oneskorujú fermentáciu. Aj keď sa parabény považujú za bezpečné v nízkych koncentráciách, existujú štúdie, vrátane jednej v časopise Journal of Applied Toxicology, ktoré sa domnievajú, že parabény môžu spôsobiť rakovinu prsníka. Vedci vo Veľkej Británii zistili vysoké koncentrácie parabénov v nádoroch prsníka. Je to možné, pretože parabény majú schopnosť prechádzať cez kožnú bariéru a veľmi ľahko sa dostávajú do obehového systému.
Benzofenón-4, prísada so stredným rizikom poškodenia, má funkcie antistatického a filmotvorného činidla. Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike. Nemá žiadnu orgánovú toxicitu, ale je ekotoxickým produktom.
linalool, prísada so stredným rizikom poškodenia, je aróma s úlohou maskovania/zakrývania vône. Prirodzene ho produkujú niektoré rastliny, ako je mäta, škorica, citrusové plody. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch kvôli možnosti získania potenciálnej citlivosti. Podľa štúdie predloženej na Sahlgrenskej akadémii (Švédsko) v roku 2009 môže spôsobiť ekzém.
CI 47005, zložka so stredným rizikom poškodenia, je kozmetické farbivo. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) rozhodol, že túto zložku je možné použiť ako farbivo v kozmetických výrobkoch aj vo výrobkoch osobnej starostlivosti (vrátane výrobkov na starostlivosť o pery) a vo farmaceutických výrobkoch. Jeho použitie vo výrobkoch určených na oblasť okolo očí však nie je povolené. Podľa smernice EÚ 1223/2009 sa môže CI 47005 používať v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti, pokiaľ sú splnené požiadavky na čistotu (príloha IV). IC 47005 ukazuje obmedzenia používania.