Prírodná kozmetika BIOTURM - Močovina močoviny - informácie

Jedinečná účinná látka

Močovina (alebo močovina) je metabolický produkt, ktorý sa vyskytuje na zdravej ľudskej pokožke. Je to jeden z takzvaných prírodných zvlhčovacích faktorov (NMF) pokožky a vyskytuje sa v zdravej pokožke s podielom okolo 7%. Močovina poskytuje pokožke zlepšenú schopnosť viazať vodu. Je hygroskopický, čo znamená, že priťahuje vlhkosť zo vzduchu a viaže ju, čím zvlhčuje pokožku.

močoviny

Pri atopickej dermatitíde, psoriáze a suchej pokožke je obsah močoviny v pokožke niekedy výrazne znížený. U pacientov s atopickou dermatitídou je obsah močoviny znížený až o 70%, u poškodenej pokožky dokonca až o 85% .¹ Výsledkom je, že pokožke s obsahom neurodermatitídy chýba dôležitá zložka, ktorá dodáva pokožke vlhkosť. Jeho nedostatok si vyžaduje, aby sa močovina nanášala zvonka na pokožku, aby mohla bojovať s nedostatkom a vyrovnať rozpočet.

pôvodu

Močovina sa vyskytuje, ako už hovorí jej nemecký názov močovina, v ľudskom moči a tiež v pote. Dlho to bolo čiastočne očierňované. Navrhlo sa, aby sa moč použil v zodpovedajúcich výrobkoch obsahujúcich močovinu. To samozrejme nie je správne, močovina sa vyrába synteticky už dlho a neobsahuje žiadne zložky ľudského alebo zvieracieho moču, a preto je absolútne hygienická. Syntetická výroba močoviny predstavuje míľnik v biochémii. Už v roku 1828 nemecký chemik Friedrich Wöhler po prvýkrát syntetizoval močovinu z výlučne anorganických látok. Močovina sa dnes používa nielen v lekárskej kozmetike, ale aj vo farmácii a medicíne.

Všestranné použitie v kozmetike a medicíne

Účel močoviny v kozmetike a medicíne závisí od jej percentuálneho podielu v príslušnom činidle. V dávke až 10% má močovina už popísaný účinok na viazanie vlhkosti, to znamená presne to, čo od nej očakávajú pacienti s neurodermatitídou. V koncentráciách do 20% má močovina keratoplastický účinok a používa sa na redukciu rohovky, najmä v oblasti chodidla. Koncentrácie močoviny nad 20% rozpúšťajú rohovku a väčšinou sa používajú v kombinácii s liekmi proti plesňovým infekciám v oblasti prstov na rukách alebo nohách nechtov, pretože tu močovina zmäkčuje nechty tak, aby pridané liečivo mohlo preniknúť a hubiť.

Použitie močoviny pri atopickej dermatitíde

V prípravkoch na atopickú dermatitídu je podiel močoviny zvyčajne obmedzený na 10%, vyskytuje sa vo všetkých možných stupňoch a zvyčajne sa kombinuje s inými účinnými látkami, ako je glycerín, aby pokožka viazala viac vody.² Štúdia zistila, že Kombinovaný prípravok s močovinou a glycerínom prekonal použitie samotného močoviny alebo glycerínu, pokiaľ ide o jeho hydratačný účinok. ³ Pri koncentrácii asi 10% močoviny nastáva protisvrbivý účinok.

Sila zvlhčovacích účinkov močoviny tiež závisí od zloženia. Močovina rozpustená vo formulácii olej-voda ponúka rýchlu pomoc. Nie je to však také silné. Pri použití vo formulácii voda-olej je účinok menej rýchly, ale rovnomernejší, čo znamená, že funkcia viazania vlhkosti trvá dlhšie

Použitie močoviny je neškodné, pretože ide o veľmi dobre znášanú účinnú látku, ktorá nemá alergický potenciál ani sa nemôže vyvinúť rezistencia, ktorá by mohla oslabiť účinok v priebehu liečby. Močovina je preto vhodná aj na dlhodobú liečbu.

Jedinečné v kombinácii s aktívnym komplexom Lacto-Intensive

Účinok močoviny podporuje v našich výrobkoch aj Lacto-Intensive Active Complex. Komplex sa získava z organickej srvátky a spôsobuje ďalšiu Normalizácia flóry kože a ochranný kyslý plášť pokožky. Zaistia vás navyše prísady ako prírodná kyselina mliečna, esenciálne aminokyseliny a stopové prvky vylepšená regulácia rovnováhy vlhkosti poškodenú pokožku.