Prírodný kondicionér na vlasy
Sortiment výrobkov OrganiCare obsahuje zložky prírodného pôvodu, rastlinné zložky pochádzajúce z certifikovaných organických plodín. Medzi ich prísady patria povrchovo aktívne látky s úlohou v procese prania a rôzne rastlinné extrakty, s úlohou v starostlivosti o pokožku a vlasy.

Upozornenie: Posledné kusy na sklade!
prospekt
Sortiment výrobkov OrganiCare obsahuje zložky prírodného pôvodu, rastlinné zložky pochádzajúce z certifikovaných organických plodín. Medzi ich prísady patria povrchovo aktívne látky s účinkom v procese prania a rôzne rastlinné extrakty, ktoré pôsobia v starostlivosti o pokožku a vlasy.
Pranie povrchovo aktívnych látok sa vysvetľuje ich chemickou štruktúrou. Majú teda hydrofóbne oblasti (ktoré nie sú rozpustné vo vode) a hydrofilné oblasti (ktoré sú rozpustné vo vode) v tej istej molekule. Vďaka tejto štruktúre môžu povrchovo aktívne látky vytvárať entity nazývané mycelium; vznikajú pri kontakte povrchovo aktívnych látok s časticami nerozpustnými vo vode. Hydrofóbne oblasti molekuly budú smerovať k nerozpustným časticiam a hydrofilné oblasti smerom k rozpúšťadlu (vode). Takto vytvorené sférické entity umožňujú solubilizáciu častíc, ktoré sa za normálnych okolností nemôžu rozpustiť vo vode. Vnútro mycélia je hydrofóbne a obsahuje nerozpustné častice a vonkajšok je hydrofilný, takže celé mycélium je rozpustné vo vode a môže odstraňovať častice, ktoré by sa inak vytvorili. samostatná vrstva, ktorá je nemiešateľná s vodou alebo ktorá by sa vo vode rozptýlila. Týmto spôsobom pôsobia mydlá a saponáty.
Bežnou zlúčeninou v detergentoch a mydlách je kyselina laurová; Skladá sa z dlhého reťazca atómov uhlíka a predstavuje hydrofóbnu časť (nerozpustnú vo vode) detergentov/mydiel. Na získanie molekuly s vlastnosťami povrchovo aktívnej látky je možné spojiť rôzne kyseliny laurové (nielen). hydrofilné, tieto môžu zahrnovať sulfónovú skupinu (výslednou zlúčeninou je laurylsulfát sodný), ale aj sacharidové deriváty, ako je glukóza alebo aminokyseliny, ako je glutamín.
Povrchovo aktívne látky v zložení výrobkov OrganiCare sú prírodného pôvodu, ktoré pomáhajú jemne odstraňovať nežiaduce látky.
Aloe barbadensis (tiež známa ako Aloe vera) je šťavnatá rastlina s veľmi krátkou stonkou, ktorá rastie medzi 60 - 100 cm. Kvitne v lete žltými kvetmi, v niektorých oblastiach sa rastlina používa na dekoratívne účely, je odolná v prostredí. suché a vyžadujúce malé množstvo vody.listy sú silné a mäsité, ich farba sa líši od zelenej po šedozelenú, niektoré druhy majú aj biele škvrny, dokážu akumulovať značné množstvo vody, čo pomáha rastline prežiť v suchom prostredí. má pôvod v Južnej Afrike a Aloe vera má pôvod na Arabskom polostrove. Dnes sa však táto rastlina pestuje v mnohých krajinách sveta na okrasné účely aj na rôzne účely v potravinách a kozmetike.
Olea europaea (oliva) je ker vyskytujúci sa vo väčšine Afriky, v oblasti Stredozemného mora, na ostrovoch Arábie a južnej Ázie. Názov rastliny má pôvod v latinčine a gréčtine, latinsky sa nazýva oliva (oliva alebo ovocie z olív) a v r. Gréčtina známa ako elaia. Dorastá do výšky 8 - 15 m so striebristo zelenými listami a bielymi kvetmi.
Oliva sa pestuje asi 5 - 6 000 rokov, pričom najstaršie dôkazy o jej pestovaní sa objavili v Sýrii, Palestíne a na Kréte. V dávnych dobách sa tento olej tešil rôznym použitiam, od svetelných žiaroviek po jedlo a náboženské účely.
Olivový olej je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, provitamíny vitamínu E a antioxidanty. Vďaka týmto zložkám je veľmi užitočný pri regenerácii pokožky a starostlivosti o vlasy.
Triticum vulgare (pšenica) sa v Západnej Ázii začal udomácňovať už v praveku a odvtedy sa vyvinulo veľa odrôd. Graul dorazil do Nového sveta so španielskymi misiami v šestnástom storočí, výroba pšenice mala prednosť neskôr, Pšenica sa pestuje najmä ako potravinový zdroj a našla si využitie v kozmetike vďaka obsahu vitamínu E v oleji z pšeničných klíčkov, dôležitému antioxidantu, ktorý môže pomôcť spomaliť proces starnutia pokožky a starostlivosť o vlasy. Okrem vitamínu E obsahuje olej z pšeničných klíčkov aj značné množstvo mastných kyselín, vrátane kyseliny linolovej, palmitovej, olejovej a linoreovej.
Rosmarinus officinalis (rozmarín) je bylinná vytrvalá rastlina s voňavými ihličnatými listami a bielymi, ružovými, fialovými alebo modrými kvetmi pochádzajúcimi z oblasti Stredozemného mora. Jej názov pochádza z latinčiny „ros“, čo znamená rosa, a „marinus“ mora („morská rosa“). Z rozmarínu bolo izolovaných veľa zlúčenín, medzi ktoré patria flavóny, di-triterpény a rôzne fenolové zlúčeniny. V literatúre sú zmienky o antimikrobiálnom a protiplesňovom potenciáli rozmarínu. Používa sa v gastronómii vďaka svojim aromatickým vlastnostiam. do istej miery predlžuje platnosť kulinárskych prípravkov, do ktorých sa pridáva, našiel využitie aj v kozmetike, pretože môže upokojiť podráždenú a suchú pokožku. Môže tiež stimulovať rast vlasov.
Levanduľa úzkolistá (levanduľa) je rastlina pochádzajúca z oblasti západného Stredomoria, hlavne v severnom Španielsku. Je to ker, ktorý môže dorásť do výšky 1 až 2 m, s ružovo-fialovými kvetmi. Názov angustifolia pochádza z latinského jazyka a znamená úzky list. .Je kultivovaná ako okrasná rastlina vďaka svojim kvetom, ale aj vďaka príjemnej vôni. Aj vďaka príjemnej vôni sa kultivuje na povrchoch dôležitých ako surovina pre parfumériu. V zložení kozmetiky vyniká ako svalová relaxancia, ktorá má potenciál podporovať hojenie rán.
Moringa pterygosperma ( taktiež známy ako Moringa oleifera)je strom odolný voči suchu, pôvodom z podhoria Himalájí v severnej Indii; Môže dosiahnuť výšky medzi 10 - 12 m. Kôra stromu má bielo-šedú farbu, ktorej kvety sú voňavé. Je často pestovaná v tropických a subtropických oblastiach, kde sa jej semená a struky používajú v potravinách. získava olej bohatý na behenický olej. Rafinovaný olej je priehľadný a bez zápachu a odoláva mŕtvemu procesu. Moringa oleifera obsahuje významné množstvo vitamínu A, vitamínov skupiny B, vitamínu E a minerálov ako zinok, selén a mangán, zložiek, ktoré pomáhajú udržiavať zdravie. vlasy.
Butyrospermum parkii (taktiež známy ako Paradox Viterallia,Shea tree) je pôvodom z Afriky a rastie divoko v suchých oblastiach savany. Anglické slovo „shea“ pochádza z barbarského jazyka Mali, ale je v Strednej Afrike známe svojím rôznym menom a rozšírením. ovocie vo veku 10 až 15 rokov. Maximálna produkcia sa dosahuje vo veku 20 až 30 rokov, potom môže strom plodiť až 200 rokov.
Plody sú podobné veľkým slivkám a ich dozrievanie trvá 4 až 6 mesiacov. Strom vyprodukuje v priemere 15 až 20 kg čerstvého ovocia. Dužina ovocia, tenká a bohatá na živiny, pokrýva pomerne veľké semeno bohaté na olej, z ktorého je. Extrakt z bambusového masla. Používa sa na prípravu jedál v Afrike.
Bambucké maslo je tuk, ktorý obsahuje päť hlavných mastných kyselín: palmitovú, stearovú, olejovú, linolovú a arachovú. Z nich má najväčší podiel kyselina stearová a olejová. Okrem mastných kyselín sa našlo aj bambucké maslo. fenolové zlúčeniny. Zistený fenolický profil je podobný ako u zeleného čaju.
Okrem použitia v potravinách je vďaka svojmu zloženiu obzvlášť užitočný v kozmetike, pretože má dlhotrvajúci zvlhčujúci účinok a podporuje liečivú schopnosť pokožky.
Teda svojím zložením výrobky z radu OrganiCare šetrne čistí vlasy a pokožku vďaka povrchovo aktívnym látkam rastlinného pôvodu a zložky získané z rôznych rastlín uznávaných pre svoje účinky prispievajú k ich starostlivosti.