Apimond - Laminínové sérum, regenerácia a pevnosť

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov
Spoločnosť: Apimondia
Popis Apimond - sérum s laminom, regeneráciou a pevnosťou
Laminínové sérum, regenerácia a pevnosť
Výhody ošetrovacieho séra s laminínom sú: regenerácia, zdvíhanie, spevnenie, pôsobenie proti starnutiu a proti vráskam.
Zloženie Apimond - sérum s laminom, regeneráciou a pevnosťou
Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcej zložke:
Acacia Senegal Gum, prísada so stredným rizikom poškodenia, má funkcie parfumačného činidla, lepidla a filmotvorného činidla. Recenzia Cosmetic Ingredients Review (CIR) varuje, že táto zložka je alergén. Asociácia pracovných a environmentálnych kliník varuje, že táto zložka môže byť toxická pre ľudský a dýchací imunitný systém, ale aj pre alergény.
Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:
synonymia: BITTER ORANGE FLOWER WATER; CITRUS AURANTIUM (BITTER ORANGE) KVETOVÁ VODA; CITRUS AURANTIUM AMARA KVETOVÁ VODA; KVETINOVÁ VODA Z CITRUSU
funkcie: Parfémový prostriedok, prostriedok na starostlivosť o pokožku, maskovací prostriedok
- Voda z ružových kvetov Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) sa dodáva ako vodný roztok získaný destiláciou kvetných lístkov Citrus Aurantium Amara. .
- Ako maskujúci prostriedok redukuje alebo potláča základný zápach alebo chuť produktu.
- Má tonizujúce vlastnosti, po použití dodáva pokožke a vlasom pohodu.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Recenzia Cosmetic Ingredients Review (CIR) považuje túto zložku za bezpečnú a umožňuje jej použitie v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
synonymia: VODA, ONSEN-SUI, DEIONIZOVANÁ VODA, DESTILOVANÁ VODA, ČISTENÁ VODA, OXID DIHYDROGEN, DESTILOVANÁ VODA
funkcie: solventný
- zložka nachádzajúca sa takmer vo všetkých kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti
- kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti obsahujú iba vodu bez toxínov, znečisťujúcich látok a mikróbov
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Podľa Usmernení pre pokyny pre kozmetické výrobné postupy monitoruje Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) kvalitu vody (nazývanej „procesná voda“) používanej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
Existujú aj ďalšie spoločnosti, ktoré vyhovujú americkým normám. Liekopis (USP) o čistote vody použitej v liekoch. Vyčistená voda podľa týchto noriem sa pripravuje z vody, ktorá podlieha predpisom USA. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) pre pitnú vodu. Neobsahuje ďalšie látky pridané zámerne.
synonymia: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN
funkcie: denaturant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o vlasy, zvlhčovací prostriedok, prostriedok na starostlivosť o ústnu dutinu, prostriedok na starostlivosť o pokožku, ochranný prostriedok na pokožku, prostriedok na zníženie viskozity, rozpúšťadlo
- alkoholová zlúčenina, ktorá sa vyskytuje prirodzene, ale môže sa vyrábať aj synteticky
- základ pre mnoho lipidov
- môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu
- vyrovnáva hladinu vody v pokožke pre uľahčenie hydratácie
- môžu byť nahradené sorbitolom
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
funkcie: zvlhčovadlo
- syntetický peptid obsahujúci alanín, izoleucín, lyzín, serín a valín.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
funkcie: Hydratačný krém, prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku
Je účinný v produktoch proti starnutiu; lieči vrásky.
Celkové množstvo hyaluronanu v ľudskej pokožke sa odhaduje na asi jednu tretinu celkovej hodnoty HA v celom ľudskom tele.
S vekom sa obsah hyaluronanu v pokožke znižuje, čo môže prispieť k strate sviežosti, hydratácie, vlhkosti a pružnosti pokožky a viesť k vzniku vrások. Vyrieši sa to pridaním kyseliny hyalurónovej do kozmetiky.
Jeho jedinečná schopnosť preniknúť do pokožky a zvlhčovať ju, rovnako ako vazoelastické vlastnosti, zjemňujú pokožku a obnovujú jej pružnosť. Preto výrazný protivráskový efekt.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Formy kyseliny hyalurónovej v lekárskych predpisoch sú pre väčšinu ľudí bezpečné.
- Nie je dostatok informácií o kyseline hyalurónovej, aby sa zistilo, či je bezpečná pri perorálnom užití.
- Kyselina hyalurónová môže niekedy po injekcii spôsobiť bolesť a začervenanie.
- Po použití kyseliny hyalurónovej na očné operácie sa môže vyskytnúť zvýšený vnútroočný tlak.
- Kyselina hyalurónová môže zriedkavo spôsobiť alergické reakcie.
funkcie: Činidlo starostlivosti o pokožku
- Produkt získaný filtrovaným vylučovaním jedného alebo viacerých druhov slimákov
antioxidanty.
Táto zložka obsahuje:
- alantoín - liečivý, zvlhčujúci, upokojujúci, dráždivý, netoxický, bezpečný aj pre citlivú pokožku.
- kolagén - poskytuje pokožke pevnosť, pevnosť, pružnosť a odolnosť
- elastín - bielkovina, ktorá pomáha udržiavať pružnosť pokožky a dodáva jej schopnosť vyhladzovania, ktorá sa s vekom znižuje, čo vedie k vráskam alebo napínaniu pokožky.
- kyselina glykolová - funguje ako jemný peelingový prostriedok na pokožku, odstraňuje odumretú pokožku pri zachovaní vlhkosti v pokožke.
Štúdie potvrdili, že gél zo slimačieho extraktu redukuje vrásky, jazvy, škvrny, lieči akné a omladzuje pokožku.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Táto zložka nebola doposiaľ hodnotená príslušnými výbormi, preto nie je známa prítomnosť nepriaznivých účinkov.
funkcie: antioxidant, tonikum, adstringent, prostriedok na starostlivosť o pokožku
- Tento malý vytrvalý ker rastie na Yucatáne, ale vyskytuje sa aj v Karibiku, Brazílii, Texase a Strednej Amerike.
Vitamín C v Acerole je jedným z prospešných antioxidantov, ktoré môžu poskytovať ochranu pred srdcovými chorobami a rakovinou. Vitamín C môže chrániť LDL cholesterol pred oxidáciou a môže tiež blokovať tvorbu nitrozamínov, ktoré spôsobujú chemickú rakovinu.
Predstavuje dobrý zdroj ďalších živín, vrátane vitamínu B, vápnika, železa, bioflavonoidov, fosforu, kyseliny jablčnej, kyseliny pantoténovej, draslíka, horčíka.
Acerola obsahuje aj minerálne soli, o ktorých sa preukázalo, že pomáhajú remineralizovať unavenú a namáhanú pokožku. Je prospešný pre pokožku, pomáha ju zvlhčovať.
vlastné:
- silný antioxidant
- zabraňuje starnutiu pokožky
- liečenie
- stimuluje produkciu kolagénu
- antipigmentár
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.
synonymia: Arabská guma; ACACIA GUM; ACACIA GUM (ACACIA SENEGAL (L.) WILLD.); ARABSKÁ guma; ACACIA; ACACIA DEALBATA GUM; ACACIA GUM; ACACIA SENEGAL; SIRUP ACACIA; AUSTRALSKÁ GUMA; GUMOVÁ ACACIA
funkcie: Lepidlo, látka na výrobu parfumov, lepidlo, látka na tvorbu filmu.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
synonymia: KUKURICA Z CUKORU; xantán
funkcie: spojivo, stabilizátor emulzie, prostriedok na starostlivosť o pokožku, povrchovo aktívna látka, emulgátor, činidlo zvyšujúce viskozitu, filmotvorné činidlo
- polysacharid (polymér na báze cukru produkovaný baktériami)
- farebný prášok bez zápachu
- odvodený z fermentácie sladkej kukurice
- želírovanie
- stabilizátor v emulziách
- viskóza na pranie výrobkov
- pridaný do demineralizovanej vody nemá žiadny účinok
- veľmi stabilný do + 70 ° C
- nie je ovplyvnená pH kompozície
- Je vhodný pre akýkoľvek typ pleti
- príprava gélov, ľahkých krémov, emulgovaných krémov
- spevňujúce gély na kontúry očí
- gély po holení
- gélový dezodorant
- stabilizácia emulzií
- zahusťovanie kúpeľových gélov
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako priamej potravinovej prísady (stabilizátor, emulgátor, zahusťovadlo, penidlo). Xantánovú gumu možno použiť aj v niektorých tavených syroch a ako nepriamu prísadu do potravín v polyméroch, ktoré prichádzajú do styku s potravinami.
Podľa nariadenia č. 1129/2011 o prídavných látkach v potravinách prijatom Európskou komisiou, je možné túto prísadu použiť ako prídavnú látku v potravinách.
Podľa nariadenia č. 1130/2011 o potravinárskych prídavných látkach používaných v potravinách (enzýmy, farbivá a výživné látky), ktorú Európska komisia prijala 2. decembra 2011, sa táto zložka môže používať ako prídavná látka v potravinách pod názvom E 415.
synonymia: PROTEÍNY, RASTLINNÉ, HYDROLYZÁT; RASTLINNÝ HYDROLYZÁT PROTEÍNOV
funkcie: prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, antistatický
- Táto zložka sa vyrába enzymatickou alebo kyslou hydrolýzou rastlinných bielkovín (sója, pšenica, kukurica, ovos atď.).
Napríklad sójové proteíny sú užitočné kvôli svojim želírovacím a emulgačným účinkom. A pšeničný proteín je pre vlasy prospešný vďaka svojim posilňujúcim vlastnostiam. Prienikom do kôry zabezpečujú doplnenie cystínu pre oslabené vlasy chemickými úpravami a pravidelnou údržbou.
Zlepšujú tiež vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky znížením pílingu a obnovením vláčnosti. Používajú sa vo výrobkoch na starostlivosť o vlasy, pretože zabraňujú elektrizácii vlasov.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) povoľuje použitie tejto zložky ako prídavnej látky v potravinách.
Recenzia Cosmetic Ingredients Review (CIR) považuje túto zložku za bezpečnú a umožňuje jej použitie v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
synonymia: ALANÍN, 3-HYDROXY; DL-serín; L-serín
funkcie: zložka parfumu, prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, antistatický, úloha maskovania/zápachu
- aminokyselina odvodená od glycínu
- Nachádza sa v mäse, mliečnych výrobkoch, arašidoch, sóji
- úlohu pri zvyšovaní produkcie kolagénu, a tým aj elasticity pokožky
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Serín je schválený Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).
Táto zložka nebola hodnotená inými komisiami a/alebo asociáciami v odbore z hľadiska stupňa rizika pri použití v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
synonymia: ARGINÍN; KYSELINA L-A-AMINO-D-GUANIDINOVALEROVÁ
funkcie: zložka parfumu, prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, antistatický, úloha maskovania/zápachu
- prirodzene sa vyskytujúca aminokyselina
- pomáha hojiť rany
- nachádza sa v mäse, mliečnych výrobkoch, obilninách
- má antioxidačné vlastnosti, pomáha produkovať kolagén v pokožke
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky na priame pridávanie do potravín (GRAS).
synonymia: L-PROLINE; DL-prolín; (-) - (S) -PROLÍN; KYSELINA (-) -2-PYRROLIDÍNKARBOXYLOVÁ; (-) -PROLÍN
funkcie: zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, antistatický
- aminokyselina s úlohou v produkcii kolagénu v ľudskom tele
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
synonymia: CHA
funkcie: Chelatačné činidlo, antioxidant
Kyselina kaprylhydroxámová funguje vynikajúco pri neutrálnom pH a má vynikajúcu účinnosť ako protiplesňová látka.
Toto je jediná organická kyselina, ktorá si dokáže udržať svoj deionizovaný stav kyseliny v plesni, ktorý je silným inhibítorom.
Ak je súčasťou kozmetickej prísady, môže nahradiť tradičné konzervačné látky.
Je alternatívou k parabénom.
Chelatačné látky reagujú za tvorby komplexov s iónmi kovov, ktoré môžu ovplyvniť stabilitu a/alebo vzhľad kozmetiky.
Hodnotenie bezpečnosti/prísady:
- Recenzia Cosmetic Ingredients Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.
synonymia: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOKTÁN
funkcie: prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, zmáčadlo
- antimikrobiálne, zvyšuje účinnosť kozmetických konzervantov
- môže sa formovať prirodzene (v rastlinách) alebo synteticky
Hodnotenie bezpečnosti/prísady: