Červený olej je dobrý aj zlý

olej

Tento olej s krásnym názvom sa v kozmetológii používa už dlho. Získava sa zo semien byliny patriacej do rodu Ryschik z čeľade kapustovitých. V Rusku je to veľmi bežná rastlina, ktorá rastie na poliach, lúkach, v stepných oblastiach.

Použitie ryšavého oleja v kozmetike je atraktívne, pretože má bohaté zloženie mastných kyselín, ktoré prirodzene priaznivo pôsobí na pokožku a vlasy.

Užitočné vlastnosti červeného vlasového oleja

Použitie sadlového oleja by sa malo hodnotiť podľa jeho zloženia. Takže tento olej obsahuje 35% kyseliny linolénovej, ktorá podporuje obnovu buniek. Polynenasýtená kyselina omega-3, kyselina linolénová, sa často nachádza vo vitamínových komplexoch pre pokožku a vlasy.

Zloženie červeného oleja tiež obsahuje pomerne veľa (okolo 20%) mononenasýtenej kyseliny olejovej, ktorá zlepšuje farbu pleti. Tretia mastná kyselina nachádzajúca sa v oleji vo veľkom množstve - kyselina linolová - až 22%.

Olej tiež obsahuje: eikozenoid, kyselinu palmitovú, stearovú a erukovú.

Na kozmetické účely je lepšie používaťNerafinovaný olej s minimálnym spracovaním - vďaka tomu sa jeho vlastnosti lepšie zachovajú. Získava sa lisovaním semien rastliny za studena a má zlatistú farbu.

Jeho rozdiel od ostatných olejov v prítomnosti veľkého množstva vitamínu F, ktorý je veľmi užitočný pre pokožku a vlasy, ho robí pružným a elastickým. Látky, ktoré znamenajú vitamín F - omega-6 a omega-3, nie sú syntetizované v ľudskom tele, a preto sa označujú ako nenahraditeľné.

Aplikácia ryšavého oleja

V kozmetike sa ryšavý olej pridáva do rôznych masiek na pokožku tváre a tela, rovnako ako vlasy. Tento olej hrá úlohu výživovej zložky, preto je jeho použitie obzvlášť dôležité v jarnom a zimnom období.

Pohodlie použitia červeného oleja ako súčasti masky spočíva v tom, že má nízku viskozitu: je oveľa jednoduchšie umývať ho šampónom ako ricínovým alebo lopúchom, hoci to nie je horšie ako pri týchto slávnych kúrach na vlasy.

Na obnovenie hustoty vlasov používajte masku s červeným olejom a vaječným žĺtkom niekoľkokrát týždenne: 5 polievkových lyžičiek. Pridajte 1 žĺtok, starostlivo premiešajte ingrediencie a naneste na pokožku hlavy po dobu 30 minút.

Ak sa olej pred použitím zahreje, bude to mať ešte pozitívnejší účinok, ale v takom prípade by mali byť vlasy pokryté celofánom a zabalené v teplom uteráku.

Na urýchlenie rastu vlasov zmiešajte rovnaké časti červeného, ​​olivového a lopúchového oleja a naneste zmes na korienky vlasov, pričom aktívne trite pokožku hlavy krúživými pohybmi.

Na zvýšenie pružnosti prstencov stačí natrieť vlasy vlasmi v nezriedenej forme niekoľkokrát týždenne.

Ak sa vám konce vlasov začnú šklbať, namočte ich pred spaním do mandarínkového oleja a nechajte ho pôsobiť cez noc a ráno si vlasy umyte.

Ak chcete zvýšiť pružnosť vyblednutej pokožky a vyhladiť ju, urobte masku na báze šafranového oleja a kyslej smotany, zmiešajte ingrediencie v rovnakom pomere a nechajte zmes pôsobiť 15 minút na tvári.

Ak je na tvári zápal, potom táto liečivá zložka pomôže odstrániť ho skôr: užite 2 čajové lyžičky. Svetlicový olej, zmiešajte ho s 3 lyžičkami. Oleje

pokožku vlasy

Hroznové jadro a pridajte 1 čajovú lyžičku. Broskyňový olej. Zmes sa nanáša na celú tvár, predtým sa zaparí a vyčistí. Po 20 minútach sa oleje zmyjú špeciálnym prostriedkom a potom sa na zapálené miesta natrie vývar z harmančeka.

Kontraindikácie pri používaní červeného vlasového oleja

Lyciánový olej označuje tie oleje, ktoré nemajú žiadne kontraindikácie, s výnimkou individuálnej neznášanlivosti (ktorá je veľmi zriedkavá), takže ho môžu používať všetci bez výnimky.