Fereto Organics - organický peeling Miracle Scrub pre všetky typy pleti s guaranou

Stredné riziko *
* Podľa hlasovania používateľov

peeling

Spoločnosť: Fereto Organics Paris

Popis Fereto Organics - Miracle Scrub Organic Exfoliant pre všetky typy pleti s guaranou

Organický exfoliant Miracle Scrub pre všetky typy pleti s guaranou

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Popis výrobcu:
Miracle Scrub je odporúčaný pre všetky typy pleti a zaisťuje dokonalé čistenie a čistenie pleti. Aktívne organické zložky z guarany, aloe vera, šípky a extraktu z morských rias, hĺbkovo čistia póry, detoxikujú pokožku, zanechávajú pokožku jemnú, hladkú a bez nečistôt.

Účinne odstraňuje nečistoty, maz a odumreté bunky, hĺbkovo čistí, pomáha lepšiemu prieniku krémov, ktoré sa nanášajú po pílingu.

Zloženie Fereto Organics - Miracle Scrub Organic Exfoliant pre všetky typy pleti s guaranou

Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:

Chondrus Chrispus alebo karagenan, zložka s vysokým rizikom poškodenia, ktorou je zahusťovadlo, stabilizátor. Chondrus Chrispus je druh červeného machu, ktorý sa tiež nazýva írsky mach. Pôsobí ako prírodné zahusťovadlo, stabilizátor emulzie a penidlo. Je známe, že degradovaný karagénan je karcinogénny.

Výťažok z extraktu Paullinia Cupana. Je získaný z amazonskej rastliny používanej predovšetkým ako bylinný doplnok, ktorý má liečiť rôzne choroby, od hnačiek až po migrény. Predpokladá sa, že má antioxidačné a antibakteriálne účinky a vysoká koncentrácia kofeínu v extrakte zo semien Paullinia cupana slúži ako obranný toxín, ktorý čistí telo zvnútra. Kartu bezpečnostných údajov materiálu zaradil do zoznamu prísad s karcinogénnymi účinkami. Predpokladá sa, že táto zložka môže preniknúť do pokožky a preniesť toxíny a ďalšie nežiaduce zložky do tela. Tiež bol uvedený ako dráždidlo pre pokožku a oči.

geraniol, zložka so stredným rizikom poškodenia, je to parfémová zložka s úlohou maskovania/prekrytia vône a tonika. Je to tiež feromón vylučovaný včelami, ktorý signalizuje polohu nektáru. Geraniol je prírodná zložka éterických olejov, ako je ružový olej, pelargónový olej, olej Palmarosa, levanduľový olej a ylang-ylang. Odporúča sa vyhnúť sa tejto zložke ľuďom alergickým na parfumy.

Citronellol, zložka so stredným rizikom poškodenia, je to parfémová zložka a prostriedok s úlohou maskovania/zakrývania vône. Vyskytuje sa prirodzene a produkujú ho niektoré rastliny (ruža). Citronellol má najvyšší antioxidačný účinok (34,2%) spomedzi zložiek ružového oleja. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

L inalool, prísada so stredným rizikom poškodenia, je aróma s úlohou maskovania/zakrývania vône. Prirodzene ho produkujú niektoré rastliny, ako je mäta, škorica, citrusové plody. Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch kvôli možnosti získania potenciálnej citlivosti. Podľa štúdie predloženej na Sahlgrenskej akadémii (Švédsko) v roku 2009 môže spôsobiť ekzém.

Podrobný popis získate kliknutím na ktorúkoľvek zo zložiek uvedených nižšie:

synonymia: VODA, ONSEN-SUI, DEIONIZOVANÁ VODA, DESTILOVANÁ VODA, ČISTENÁ VODA, OXID DIHYDROGEN, DESTILOVANÁ VODA

funkcie: solventný

  • zložka nachádzajúca sa takmer vo všetkých kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti
  • kozmetika a výrobky osobnej starostlivosti obsahujú iba vodu bez toxínov, znečisťujúcich látok a mikróbov

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Podľa Usmernení pre pokyny pre kozmetické výrobné postupy monitoruje Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) kvalitu vody (nazývanej „procesná voda“) používanej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Existujú aj ďalšie spoločnosti, ktoré vyhovujú americkým normám. Liekopis (USP) o čistote vody použitej v liekoch. Vyčistená voda podľa týchto noriem sa pripravuje z vody, ktorá podlieha predpisom USA. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) pre pitnú vodu. Neobsahuje ďalšie látky pridané zámerne.

funkcie: povrchovo aktívna látka, pena

  • Alkyl glukozid
vznikajú reakciou alkoholu alebo zmesi alkoholov (ktorá sa líši podľa dĺžky uhlíkového reťazca) s cyklickou formou cukru, glukózy alebo polymérov glukózy.

Caprylyl/Capryl glukozid je alkyléter obsahujúci 60% glukózy - účinnej látky, ktorý je certifikovaný ECOCERTOM, bez konzervačných látok a bez nečistôt.

Je to mimoriadne jemný, prírodný, čistiaci, solubilizačný a penivý prostriedok, ktorý je „zeleným“ luxusným prvkom pre všetky recepty.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

  • prášok získaný zo šípkových semien.
V kozmetickom priemysle sa používa ako píling: odstraňuje odumreté bunky pokožky. Vďaka rozmerom semien šípky sú vhodné na denné píling bez podráždenia. Tiež upokojuje pokožku.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Botanické a bylinné prísady používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Odôvodnenie bezpečnosti kozmetických prísad môže zahŕňať testy na podráždenie očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenitu v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

synonymia: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

funkcie: denaturant, zložka parfému, prostriedok na starostlivosť o vlasy, zvlhčovací prostriedok, prostriedok na starostlivosť o ústnu dutinu, prostriedok na starostlivosť o pokožku, ochranný prostriedok na pokožku, prostriedok na zníženie viskozity, rozpúšťadlo

  • alkoholová zlúčenina, ktorá sa vyskytuje prirodzene, ale môže sa vyrábať aj synteticky
  • základ pre mnoho lipidov
  • môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu
  • vyrovnáva hladinu vody v pokožke pre uľahčenie hydratácie
  • môžu byť nahradené sorbitolom

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

synonymia: ALOE BARBADENSIS EXTRAKT; VÝPIS Z ALOE VERA

funkcie: prostriedok na starostlivosť o pokožku

  • zvlhčuje suchú pokožku
  • antibakteriálny, pomáha hojiť rany

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako prírodnej aromatickej látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín.

Recenzia Cosmetic Ingredient Review (CIR) umožňuje použitie tejto zložky v kozmetike.

synonymia: GUARANA

  • Kofeín
  • Tiež známy ako guarana

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Spoločnosť Cosmetic Database považuje túto zložku za 95% bezpečnú, za zložku s nízkym rizikom poškodenia.
  • Kartu bezpečnostných údajov materiálu zaradil do zoznamu prísad s karcinogénnymi účinkami.
  • Predpokladá sa, že táto zložka môže preniknúť do pokožky a preniesť toxíny a ďalšie nežiaduce zložky do tela. Tiež bol uvedený ako dráždidlo pre pokožku a oči.
  • Podľa www.wellness.com existujú kvôli konzumácii extraktu zo semien Paullinia cupana v doplnkoch výživy na chudnutie ďalšie zdravotné problémy: záchvaty, svalové kŕče, srdcové choroby a zvýšené riziko krvácania.

  • znižuje horúčku
  • lieči rany
  • zabíja baktérie
  • vysušuje sekréty
  • tíši kašeľ

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Botanické prísady a bylinné deriváty používané v kozmetických prípravkoch sú všeobecne jemné a bezpečné. Pred uvedením hotového kozmetického výrobku na trh musí byť vysvetlená bezpečnosť každej zložky v súlade s 21 CFR 740.10. Základom bezpečnosti kozmetických prísad môžu byť testy podráždenia očí a pokožky, ako aj alergénnosť a mutagenita v závislosti od zamýšľaného použitia alebo použitia.

synonymia: CARRAGEENAN, CARAGENAN, E407, E407B.

funkcie: zahusťovadlo, stabilizátor, želírujúca látka

  • Tento druh červených rias, ktorý sa bežne nazýva írsky mach, rastie hojne pozdĺž skalnatého pobrežia severného Atlantiku v Amerike a Európe.
  • Skladá sa z niekoľkých minerálnych živín.
  • Írsky sval slúži ako zahusťovadlo aj ako kondicionér pokožky. Môže sa použiť na ošetrenie zapálených tkanív.
  • Bežne sa používa ako zahusťovadlo a stabilizátor v mliečnych výrobkoch, ako je zmrzlina a polotovary, vrátane mäsa na obed.
  • Môže sa tiež použiť ako zahusťovadlo pri procese potlače látok a na čírenie piva alebo vína.
  • V Potravinovom kódexe má číslo E407 alebo E406b - karagénan. Patrí do kategórie nebezpečných E.

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

  • Karagény s krátkym reťazcom môžu spôsobiť črevnú perforáciu a nie sú povolené v potravinách.
  • U laboratórnych zvierat (potkany) spôsobuje rakovinu hrubého čreva, je imunosupresívom.
  • Určuje pomalú asimiláciu minerálov, pričom je preháňadlo, keď sa konzumuje vo veľkom množstve.
  • Ukázalo sa, že spôsobuje vredy a rakovinu. Častá konzumácia sa neodporúča.
  • Vysoké koncentrácie spôsobujú plynatosť a nadúvanie po fermentácii črevnou mikroflórou (podobne ako všetky stráviteľné polysacharidy).

synonymia: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL

funkcie: zložka parfumu, úloha maskovania/zakrytia vône

  • bezfarebná, olejovitá tekutina s kvetinovou vôňou
  • sa vyskytuje prirodzene a je produkovaný určitými rastlinami (ruža)
  • tiež sa používa vo výrobkoch odpudzujúcich hmyz

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako aromatickej látky na priame pridávanie do potravín.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Geraniol musí byť na etikete uvedený, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v nezanechaných výrobkoch a 0,01% v výrobkoch, ktoré sa oplachujú, oplachujú.

synonymia: GERANIOL ALKOHOL, GERANIOL EXTRA, GERANYL ALKOHOL, GUANIOL

funkcie: zložka parfému, úloha maskovania/zápachu, tonikum

  • zložka, ktorá vonia prirodzene
  • možno nájsť určité éterické oleje (ružový, citrón)
  • proti hmyzu
  • feromón vylučovaný včelami na signalizáciu polohy nektáru

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako dochucovadla pre potraviny.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Geraniol musí byť na štítku uvedený, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v nezanechaných výrobkoch a 0,01% v výrobkoch, ktoré sa oplachujú a oplachujú. Nie je dovolené používať túto zložku v parfumoch.

synonymia: LINALYL ALKOHOL, LINALOOL ESENCIÁLNY OLEJ

funkcie: zložka parfumu, deodorant, úloha maskovania/zakrytia pachu

  • veľmi bledá alebo bezfarebná žltá tekutina s kvetinovou vôňou
  • vyskytuje sa prirodzene, produkujú ho niektoré rastliny, ako napríklad: mäta, škorica, citrusové plody
  • sa môže použiť pri výrobe vitamínu E.
  • proti hmyzu

Hodnotenie bezpečnosti/prísady:

Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválil použitie tejto zložky ako dochucovadla pre potraviny.

Expertný panel Výskumného ústavu pre vonné materiály (REXPAN) obmedzuje použitie tejto zložky v parfémoch z dôvodu možnosti vzniku potenciálnej citlivosti.

Podľa smernice EÚ 1223/2009 je táto zložka zahrnutá do zoznamu alergénnych látok (príloha 3 - Látky, ktoré by kozmetika mala obsahovať iba s určitými obmedzeniami). Linalool by mal byť uvedený na štítku, ak sa používa v koncentráciách vyšších ako 0,001% v prostriedkoch na starostlivosť o pokožku, ktoré sú ponechané na pokožke, a 0,01% v prostriedkoch na starostlivosť o pokožku, ktoré sa opláchnu vypláchnutím. Nie je dovolené používať túto zložku v parfumoch.

Nová štúdia predstavená na Sahlgrenska Academy (Švédsko) v roku 2009 ukázala, že linalool je po nikle a kobalte treťou látkou, ktorá môže spôsobiť ekzém (pri kontakte s kyslíkom).