Odinove kurčatá - profil, obdobie rozmnožovania, jedlo, obrázky, prezentácia

Tetrov hlucháň (Phalaropus lobatus) patrí do čeľade piskorovité (Scolopcidae). Je to veľmi malé a živé kurča, ktoré patrí k sťahovavým vtákom. Výskyt a rozšírenie: Ich zimovisko je v južnej Ázii.
Každú chvíľu Odinovo kurča odletí a potom ho môžeme vidieť aj v Nemecku. Môžete to vidieť počas obdobia rozmnožovania v severnej Európe. Jeho chovné oblasti sa nachádzajú na Islande a v severnej Škandinávii (Nórsko, Švédsko, Fínsko). Kde sa chovajú Odinove kurčatá? Chová sa v vyvýšených močiaroch, na jazerách a rybníkoch s dobrou brehovou vegetáciou. Videli sme niekoľko Odinových kurčiat s ich mláďatami pri jazere spolu s kačicami dlhochvostými, strednými pílami a potápačmi s červeným hrdlom. Odinovo mláďa je pri 19 cm iba o polovicu menšie ako lyska, ktorá sa chová v Nemecku. Ako vyzerá Odins Chicken? Ukážem vám tiež niekoľko obrázkov o vzhľade a účele.
Ak hľadáte iba to, kde a kedy chovajú, čo jedia, veľkosť, vek, hmotnosť, obdobie rozmnožovania, vlastnosti, dĺžka života a rozpätie krídel, pozrite sa na profil detí.

odinove

Mnohí vždy hovoria, že Odinovo kurča v jeho nádherných šatách si treba zamieňať s trochu väčším Thorovým kuraťom. Nemôžem potvrdiť. Odinovo líce má bielu škvrnu na krku a Thorovo líce má veľkú bielu lícnu škvrnu, ktorá sa tiahne nad oko. Ale v ich bielych zimných šatách by ste mohli ľahko zameniť kurčatá Thora a Odina.
Odins kuracie samce a samice vyzerajú na prvý pohľad rovnako. Ak sa však pozriete bližšie, uvidíte rozdiely.

Rozdiel medzi mužmi a ženami u Odinových kurčiat je farba operenia. Jeden sa líši medzi mužom a ženou predovšetkým podľa červeného krku a červeného hrudného pásu. Na nasledujúcej fotografii môžete vidieť samicu vpravo a samca vľavo. V pozadí medzi dvoma Odinovými kurčatami môžete vidieť stopy rybárov.

Odinovo kuriatko má tmavú tvár s malým bielym bodom nad očami. Má jemný, stredne dlhý čierny zobák. Veľká biela škvrna na krku svieti zďaleka. Krk a hrudník sú prevažne červené (muži menej červení). Zadná strana je tmavosivá so svetlohnedými pruhmi, boky sú pásikované tmavošedou farbou a spodná strana je biela.

Pamätajte, že s Odinovým kuraťom je všetko inak. Žena vyzerá krajšie a muž krajšie. Na začiatku mája, keď sa začne dvorenie, sa samica rojí okolo niekoľkých mužov vo svojich nádherných šatách. Vyberie si muža. Baltzov hovor/hlas je krátky „twik twik“ alebo „kerek“ a stále je počuť slabé twitterovanie. Akonáhle si samica Odinovej kuriatka vybrala samca, samec začne stavať hniezdo. Hniezdo je postavené v brehovej vegetácii zo zvyškov rastlín. V chovateľskej oblasti sa často chovajú kačice dlhochvosté a potápače s červeným hrdlom.

Kedy kuracie znášky? Ročnú znášku majú každoročne od mája do júla. Samica znáša 3 až 4 kamene-sivé až olivovozelené vajcia s hnedými škvrnami. Za vyliahnutie vajec je zodpovedný samec. Videl som, že samec opustil hniezdo večer, aby hľadal potravu. Počas tejto doby samica udržiavala vajíčka v teple. Inkubačná doba je približne 21 dní. Keď sa vyliahnu kurčatá mladého Odina a ich operenie je suché, opustia hniezdo (hniezdiace mláďatá). Muž je zodpovedný za kŕmenie mladých. Počas prvých dní ho podporuje samica Odinovej sliepky.

Trvalo trocha trpezlivosti vidieť kurčatá Odinho kurčaťa. Mláďatá sú zriedka na otvorenej vode, pretože zhora je príliš veľa nepriateľov, napríklad skuy a čajky. Mláďatá hľadajú potravu hlavne v plytkej vode brehovej vegetácie a na súši.

Strava Odinových kurčiat pozostáva z hmyzu, červov, lariev, vodných chrobákov a kôrovcov. Mimo obdobia rozmnožovania, keď sú kurčatá malého Odina vonku, ich strava pozostáva z krilu, malých rýb a planktónu. Keď si počas obdobia rozmnožovania zháňajú potravu, môžete ich sledovať, ako šliapu na miesto nohami, aby na povrch vyplávali larvy a vodné chrobáky. Teraz Odinovým kurčatám stačí odtrhnúť larvy a mikroorganizmy z povrchu vody a otočia sa v kruhu. Kura Odina patrí do rodu zradcov.

Kurčatá Odins majú čierne nohy a chodidlá vyzerajú ako lysky. Na konci majú len malé prsty na nohách.

Za obranu územia sú zodpovedné samice Odinových kurčiat. Hneď ako v oblasti nastali poruchy, všetky ženy v oblasti prileteli k problémovej osobe. Väčšinou to boli skuasi alebo rybári, ktorí si nevážia prírodu. Počas svojich pozorovaní som musel byť niekoľkokrát svedkom toho, že rybári prebehli po chovateľskej oblasti. Aj keď sa mladí práve vyliahli. Nech mi niekto povie, že rybári sú pre prírodu. Učím ho lepšie.

Ukážem vám ešte niekoľko obrázkov, na ktorých uvidíte, že Odinovo kurča sa nebojí výtržníkov v tejto oblasti. Prostredníka, ktorý sa príliš blízko banky snaží hľadať jedlo, kde sú kurčatá, okamžite Odinove kurčatá odoženú. Vzdialenosť k úniku od ľudí a iných zvierat je veľmi krátka. Pravdepodobne to súvisí s tým, že Odinove kurčatá trávia väčšinu času na otvorenom mori, a preto obraz nepriateľa voči ľuďom nie je taký výrazný.

Medzitým, keď sa nepokúšajú vyhnať rybárov z ich územia, čistia a starajú sa o ich operenie. Je to tiež veľmi dôležité, pretože kurčatá Odina sú neustále na vode. Perie musí byť vždy dokonale vodotesné.

Čas letí ako za letu. Mláďatá utiekli (asi 3 týždne) a sú na ceste k pobrežiu. To je miesto, kde sa kurčatá mladého Odina stretávajú s ďalšími chlapcami, s ktorými spoločne vyletia na more. Mimo obdobia rozmnožovania trávia Odinove kurčatá väčšinu svojho života na otvorenom mori. Kurčatá mladého Odina spoznáte už z diaľky podľa čiernej hlavy s bielou čiarou cez oči a bieleho krku.

A ako vždy, na záver tri obrázky, ktoré mi pripadajú veľmi zaujímavé a zmysluplné.

Bavte sa na mojich stránkach, ako je Varanger alebo sova dlhochvostá.

Keďže často dostávam žiadosti o profily, pre deti je teraz k dispozícii malý profil o Odinom kurati a tiež názov v rôznych jazykoch, ako napríklad latinka, angličtina, španielčina, francúzština a taliančina.

Plagát Odins Chicken Wanted

Vedecký názov: Phalaropus lobatus
Rodina: Snipe vtáky (Scolopacidae)
Anglický názov: Phalarope s červeným hrdlom
Španielsky názov: Falaropo picofino
Francúzsky názov: Phalarope a bec etroit
Taliansky názov: Falaropo beccosottile
Veľkosť: 19 cm
Hmotnosť: 50g
Rozpätie krídel: 34 cm
Zloženie: 1 rok
Obdobie rozmnožovania/párenia: máj až jún
Doba rozmnožovania: máj až júl
Počet vajec/veľkosť spojky: 3-4
Inkubačná doba: 21
Doba hniezdenia: vyhýbači hniezd
Strava: Obdobie rozmnožovania: hmyz, kôrovce, vodné chrobáky, larvy
Nie je obdobie rozmnožovania: krill, malé ryby, planktón
Vek: očakávaná dĺžka života 10 rokov
Zoznam nepriateľov: skuas, jastrabi, sovy, ryby, čajky, líška, človek
Päť zmyslov malého kurčaťa
Ďalšie informácie a profily na tému vtákov, pod profilmi vtákov alebo Limikolen.

Ak sa chcete dozvedieť niečo o vedomostiach o vtákoch, navštívte moje stránky: Čo vedia vtáky a inteligentné vrany. Moja stránka je skvelá pre projekty v materskej škole, okresnej škole, strednej škole, univerzite a škole pre prednášky a eseje z biológie, zoológie, v odborných triedach, pre pracovné listy, profily druhov a pre prezentácie alebo pre eseje na hodinách biológie populárne. Nájdete tu všetko pre svoju šablónu profilu (základná škola, stredná škola, stredná škola) o vtákoch.
Pre deti v predškolskom veku a pre deti na základnej škole existujú ďalšie stránky s vtákmi, napríklad s obrázkami mláďat alebo s portrétmi vtákov. V dolnej časti stránky vždy nájdete zoznam ďalších pozorovateľov vtákov.

Naše najkrajšie pozorovania vtákov máme v Európe na Islande, v Škandinávii (Nórsko, Švédsko, Fínsko, Dánsko), v Holandsku, Anglicku, Poľsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Belgicku, Írsku, Taliansku, v Francúzsko, Portugalsko, Španielsko, Grécko, Nemecko v Berlíne, v Hamburgu na Labi, v Brémach, v Severnom Porýní-Vestfálsku, v Bádensku-Württembersku, v Sársku, v Porýní-Falcku, v Bavorsku, v Hesensku, v Šlezvicku Holstein, Mecklenburg-Western Pomerania (Lewitz), Thuringia, Brandenburg, Saxony-Anhalt and Lower Saxony.

Postrehy, fotografie, obrázky vtákov a autor: Gerhard Brodowski Hamburg