Tekutý parafín v kozmetike
Andrej, obidva sú odvodené od vazelíny. Parafín pôsobí v kozmetike ako prostriedok na zvýšenie viskozity.

Páčil sa vám článok? Teraz si ho môžete vytlačiť. Text je chránený autorskými právami
a nemožno si ich privlastniť.
Je to prvýkrát, čo som počul, že parafín je v poriadku. Vy máte rovnaký názor?
„Na záver možno povedať, že Paraffinum liquidum je pomerne lacná prísada, má však viac výhod: veľmi dobrý zvláčňujúci a zvlhčujúci prostriedok, čistý a prírodný bez zápachu, ktorý nemá alergénny potenciál, sa neupcháva? póry, nie je komedogénny a alergénny “, uvádza sa na webovej stránke kozmetickej rastliny.
Moja odpoveď:
Paraffinum liquidum je názov INCI pre minerálny olej. Je skutočne bez zápachu, prírodný, má extrémne nízky alergénny potenciál a neblokuje póry, pretože nestužuje. Odvodený z ropy je v kozmetickom priemysle široko používaný hlavne kvôli svojej nízkej cene.
Áno, je to klasický zvlhčovač v tom zmysle, že chráni pokožku pred vonkajším prostredím, čím zabraňuje dehydratácii. Minerálny olej zároveň neobsahuje nič skutočne prospešné pre pokožku, ako ho obsahujú rastlinné oleje.
Nie je vhodný pre mastnú pleť, pretože vytvára na povrchu pokožky film, ktorý dodá pokožke ešte mastnejší pocit.
Pre intolerantnú a suchú pokožku môže byť dobrou voľbou veľa výrobcov, ktorí vyrábajú výrobky pre tento typ pokožky, uprednostňujú minerálny olej kvôli ochrane poskytovanej vonkajším prostredím a extrémne nízkemu potenciálu alergénov.
Osobne mám radšej komplexné zložky s dôležitými výhodami pre pokožku, ale parafín je pre pokožku v poriadku.
10 komentárov
Ahoj Corina, cítila si sa v tej hmle naozaj zle.:)) Celý týždeň som robila čertov ako nákupy a nemohla som zohnať môj x produkt, ktorý bol okamžite druhou ingredienciou v tekutom parafíne. Pozrel som sa tiež do Paulovho slovníka a uvidel som „dobré“ ... Som naozaj ohromený, je to skutočné:)) ?
PS: Váš blok som čítala s veľkou láskou a záujmom, mamu som pobláznila ingredienciami:)).
Čítal som, že parafín pôsobí ako plastový film na povrch pokožky, nenecháva pokožku dýchať a do pokožky sa nedostávajú žiadne prospešné zložky a je druhým faktorom starnutia pokožky po slnku.
prácu podporujú podporovatelia bio, prírodných, ekologických komentárov alebo ja viem ako (teda bez parabénov, parafínov, ale podľa mňa s desiatkami ďalších rovnako zvláštnych zložiek).
Čo si o tom myslíš?
Ahoj Cristina,
Čo na to povedať? Čítam tiež veľa takýchto aberácií, ale pokiaľ ide o kozmetické prísady, spolieham sa na špecializované lekárske časopisy, nijaké vyjadrenia ma nezaujímajú, nech by sa to zdalo akokoľvek strašidelné. Neexistuje ani špecializovaná štúdia, ktorá by potvrdzovala výroky tých, ktorí sú vo vašom komentári, a neexistuje ani štúdia, ktorá by testovala, či parafín starne alebo nie, pretože jednoducho parafín nestarne, je absurdné.
Mám zvláštnu seboroickú dermatitídu s chvíľami remisie a chvíľami, keď sa mi to takto javí, na nesprávnom stole. Ide o to, že jediný krém, ktorý mi SKUTOČNE pomohol, bol krém, ktorý obsahoval parafín aj klasickú vazelínu. P.S .: Moja pokožka je veľmi mastná!
Andrew,
Oba sú odvodené od vazelíny. Parafín pôsobí v kozmetike ako prostriedok na zvýšenie viskozity.
Dostal som nasledujúci krém na tvár a bol by som rád, keby ste mi povedali, či je v poriadku: CERA di CIUPRA - Rosa, CICARELLI.
Pozrel som sa na beautypediu, ale nemohol som nájsť všetky ingrediencie. Tu je zoznam:
Aqua
Parrafinum Liquidum - kategórie: zmäkčovadlá
Petrolatum - Kategórie: Anti-dráždivé látky, zmäkčovadlá
Lanolín - kategórie: zmäkčovadlá, zložky identické s pokožkou/prostriedky na opravu
Glycerín - Kategórie: Zložky identické s pokožkou/Opravné zložky
Ceresin - kategórie: zahusťovadlá/emulgátory
Biely vosk - Kategórie: Zahusťovadlá/Emulgátory
Síran horečnatý - kategórie: zahusťovadlá/emulgátory
Lanolínový alkohol - kategórie: zmäkčovadlá, prísady identické s pokožkou/prostriedky na opravu
Parfum
Amyl cinnamal - Kategórie: Vôňa: Syntetické a voňavé rastlinné extrakty
Cinnamylalkohol ?
Hydroxycitronellal ?
Benzylsalicylát ?
Kumarín - kategórie: Antioxidanty, výťažky z rastlín
geraniol ?
Linalool - Kategórie: Vôňa: Syntetické a voňavé rastlinné extrakty, dráždivé látky
Benzylbenzoát ?
Citronellol ?
Limonén - Kategórie: Vôňa: Syntetické a voňavé rastlinné extrakty, dráždivé látky
Alfa-izometyl-ionón ?
Cetearylalkohol - kategórie: zahusťovadlá/emulgátory, zmäkčovadlá
Cl 26100
Cl 47000
Prvé ingrediencie až po parfém sú ‚dobré‘ a potom som si všimol, že má veľa parfumu. Nenašiel som na webe tie, ktoré majú znak „?“.
Ahoj Irina,
Z môjho pohľadu je produktom iba tekutý parafín a glycerín plus veľa dráždivých látok (dráždivý je každý s otáznikom). Ja by som také niečo na pleť nenanášala.
Keď robíte analýzu produktu, prečítajte si, čo je napísané v každej zložke, koniec koncov, aj konzervanty sú hodnotené dobre, ale to neznamená, že prospievajú pokožke.
Ahoj.Používam bio olej na jazvu na hrudi a krku.Chcela by som vedieť, či ma parafín vo výrobku viac bolí ako bolí.
Nicolet,
Parafín je neškodný, ako som už písal vyššie. Ale olej, bohužiaľ, nemá žiadny vplyv na jazvy.
Pozorne si prečítajte články na tomto blogu a komentáre (použite vyhľadávací modul vpravo hore), na väčšinu vašich otázok už existuje písomná odpoveď. Prosím, napíšte mi, ako by ste písali sami sebe (reklamy, impertinentné rady a podobne nebudú schválené).
Váš komentár bude schválený, keď budem mať odpoveď podľa vašej otázky a času potrebného na jej napísanie. Z dôvodu nedostatku času nebudem odpovedať na otázky, ktoré si vyžadujú analýzu zoznamu zložiek kozmetiky.
Pre odporúčania a otázky týkajúce sa produktov Paula's Choice prosím napíšte e-mail na adresu [email protected].
Ďakujeme za pochopenie. Dobré zdravie!
Rozumiem (komentár začiarknite tu).
Napísať komentár Zrušiť odpoveď
Cestujúci odporúča
Prihláste sa na odber nových článkov
S kozmetikou a o nej
Odporúčané články
Najnovšie články
Posledné komentáre
- Osobná kontaktná alergická dermatitída - parfum, dráždivé látky a alergény v kozmetike
- Andreea C pri alergickej kontaktnej dermatitíde - parfum, dráždivé látky a alergény v kozmetike
- Silvia v spoločnosti Solutions for dry and podráždená pokožka detí a dospelých
- ALEXANDRA MITROI na Rastlinné oleje - kozmetické použitie
- Cestujúci na slnečné škvrny - Prevencia a ošetrenie
Stránka na Facebooku
Celostná aromaterapia
Archív článku
O cestujúcom
Pasagera, kozmetický konzultant a autor, navrhuje iný prístup k problémom s pokožkou na základe vzťahu medzi telom, mysľou a duchom, ako aj dôkladný vedecký výskum.