Zloženie - DAMANSARA Beauty
Bylinné zložky
Bylinkové (botanické) zložky patrili k prvej kozmetike. Používanie rastlín ako zdroja kozmetických prísad bolo v minulosti jediným prostriedkom na vytváranie produktov, ktoré čistia, zvlhčujú, pokrývajú a ošetria pokožku skôr, ako naše vedecké poznatky umožnili vývoj nových moderných látok.
DAMANSARA vyberá vysoko kvalitné botanické prísady z trópov aj moderné účinné látky, aby vytvorila svoje výrazné a účinné prírodné produkty starostlivosti o pleť.
Bylinné zložky
- Panenský kokosový olej
- Proteíny z ryžových otrúb
- Sójový proteín
- Proteíny z morských rias
- Extrakt z melónu
Prírodné moderné prísady
- Palmitoyl tripeptid-5
- Vitamín E.
- Kyselina hyalurónová
Panenský kokosový olej
Vyrobené z prírody - a z tradície
V ázijskom tropickom regióne sa „panenský kokosový olej“, teda prírodný, za studena spracovaný kokosový olej, používa ako produkt prírodnej starostlivosti a často v liečivých prípravkoch po mnoho generácií.
Kokosový olej (Virgin Coconut Oil), ktorý je starostlivo extrahovaný a surovo spracovaný pre produkt DAMANSARA, je pozoruhodne bohatý na voľné prírodné mastné kyseliny, ktoré sú ľudskou pokožkou mimoriadne ľahko absorbované. Vďaka obzvlášť vysokému podielu kyseliny laurovej, ako aj získaných prírodných bielkovín, minerálov a vitamínov je kokosový olej používaný v starostlivosti DAMANSARA ideálny pre náročnú starostlivosť o pokožku a vlasy a súvisiace všeobecné blaho.
Pre pokožku ...
Prirodzene plné výhod:
Prirodzene vlhký: Prírodný kokosový olej (Virgin Coconut Oil) sa vstrebáva do pokožky mimoriadne rýchlo a robí pokožku znateľne jemnejšou a hladšou. Dodáva hlbokú a skutočnú vlhkosť. Zjemňuje pokožku a zároveň vyzerá plnšie.
Prirodzene hladšia: vďaka prírodnému kokosovému oleju môže byť pokožka zásobená dôležitými minerálmi a chránená pred suchom. Harmonicky koordinovaný, prirodzene dodáva pokožke novú pružnosť pre hladšiu pleť a žiarivý vzhľad.
Prirodzene posilnené: prírodný kokosový olej podporuje pokožku v regeneračných procesoch. Týmto spôsobom je možné spevniť spojivové tkanivo a redukovať vrásky a príznaky únavy pokožky.

Prirodzene chránené: Prírodný kokosový olej pomáha pokožke získať ochranu pred infekciou mikroorganizmami. Prirodzeným účinkom proti rôznym baktériám a plesniam môže panenský kokosový olej upokojiť zápal a viditeľne upokojiť formy podráždenia pokožky. Kokosový olej, ktorý je vybavený prírodnými antioxidantmi, tiež chráni pokožku pred vplyvmi životného prostredia pred pôsobením voľných radikálov a pred škodlivými účinkami vetra a počasia, ktoré sú často zodpovedné za predčasné starnutie pokožky.
Prirodzene čistejšie: Panenský kokosový olej sa dá navyše použiť aj ako prírodný píling na pokožku. Mŕtve bunky pokožky sú jemne odstránené, takže sa objaví harmonický povrch pokožky.
... a vlasy
Viac energie, viac vitality, viac lesku od prírody:
Prirodzene silnejšie vlasy: Panenský kokosový olej tiež obsahuje vysokú koncentráciu vitalizujúcich mastných kyselín a bielkovín, ktoré vyživujú, posilňujú a opravujú poškodené vlasy. Môže sa zvýšiť pružnosť vlasov, znížiť lámavosť a rozštiepené končeky. Vlasom dodáva krásny prírodný lesk. Lupiny a súvisiace svrbenie sú znateľne znížené.
LaurinsÄure
Kyselina laurová, ktorá sa nachádza ako hlavná zložka kokosového oleja a prirodzene v ľudskom materskom mlieku, je mastná kyselina, ktorá má dezinfekčné a antimikrobiálne vlastnosti. Zabraňuje úniku vlhkosti z pokožky a tým pomáha zlepšovať jej jemnosť a vláčnosť.
Proteín z ryžových otrúb
Proteíny ryžových otrúb sa získavajú spracovaním ryžových otrúb so špecifickými enzýmami. Sú to prírodné rastlinné bielkoviny, ktoré majú vynikajúce antioxidačné vlastnosti a obsahujú esenciálne mastné kyseliny a aminokyseliny. Extrakt z ryžových otrúb tiež obsahuje kyselinu lipoovú, vitamín B5 (niacín) a kyselinu fytovú, ktoré prispievajú k zlepšeniu prekrvenia kožných buniek, redukcii vrások, tmavých kruhov a opuchov a k spevneniu, obnoveniu a oprave kožného tkaniva.
Medzi ďalšie kozmetické výhody ryžových bielkovín patria:
- Vyživuje a omladzuje pokožku
- Stimuluje produkciu kolagénu
- Spevňuje pokožku a póry
- Udržuje pružnosť pokožky
- Podporuje regeneráciu buniek
- Znižuje hyperpigmentáciu
Tradícia - ryža
Jedna z najstarších užitočných rastlín, domestikovaná ryža, pochádza z tropickej a subtropickej južnej Ázie a juhovýchodnej Afriky. Ryža je bohatá na aminokyseliny, vitamín E, kyselinu ferulovú, alantoín a škrob - látky, ktoré sú obzvlášť dôležité pre zdravie tela a pokožky. Suroviny získané z ryže (ryžové mlieko a ryžové bielkoviny) sú cennými kozmetickými prísadami. Vzhľadom na kultúrnu hodnotu bezchybnej pokožky a mladosti sa tradičné ázijské kozmetické výrobky zamerali na ošetrenie starnúcej a slnkom poškodenej pokožky ryžovými otrubami. Ázijské ženy si tradične vtierali do tváre ryžové otruby, aby bola pokožka hladká. Extrakt z ryžových otrúb reguluje produkciu melanínu a vo východných kultúrach sa používal na zosvetlenie pleti.
Sójové bielkoviny
Hydrolyzovaný sójový proteín sa vyrába enzymatickou hydrolýzou sójovej múky. Zvyšuje schopnosť pokožky zadržiavať vlhkosť a vyhladzuje nerovnosti a vrásky. Topická sója zlepšuje hyperpigmentáciu, stimuluje syntézu kolagénu a iniciuje proces obnovy elastínu v pokožke. Topická aplikácia sójových extraktov je tiež účinná pri ochrane pokožky pred fotostarnutím vyvolaným UV žiarením, oxidačným stresom a pred uvoľňovaním zápalových mediátorov v pokožke. Na reguláciu pigmentácie pokožky sa odporúčajú sójové proteíny, známe ako inhibítory serínových proteáz. Serínové proteázy sú jedným z faktorov, ktoré zohrávajú úlohu v tmavých kruhoch.
Tradícia - sója
Sója a sójové výrobky ako tofu, ktoré sa po stáročia vyskytujú v mnohých ázijských stravovacích návykoch, sú plnené množstvom fytonutrientov, ktoré majú priaznivé antioxidačné a protizápalové účinky. Rovnako ako ryža, aj sója má všestrannosť, ktorá presahuje jej použitie ako prísady do potravín.
Sója je úžasným zdrojom izoflavónov. Úloha izoflavónov je všeobecne cenená a v súčasnosti je predmetom intenzívneho výskumu. Zdá sa, že izoflavóny chránia pokožku pred starnutím súvisiacim s hormónmi. Ako starneme, hladiny hormónov klesajú a naša pokožka, najväčší orgán, vykazuje účinky. Keď v tele poklesnú prirodzené hladiny estrogénu, môžu izoflavóny tieto účinky vyrovnať. Hydrolyzovaný sójový proteín zaisťuje mladistvý vzhľad v starostlivosti o pokožku.
Kombinované peptidy zo sóje a ryže:
Proti tmavým kruhom a opuchom očí
Zatiaľ čo sója aj ryžové otruby jednotlivo vykazovali pôsobivé účinky proti hyperpigmentácii, zápalu vyvolanému voľnými radikálmi a poškodeniu UV žiarením, jedinečná kombinácia týchto dvoch látok je ešte účinnejšia v boji proti prstencom a opuchom v chúlostivej oblasti očí. Komplex proti starnutiu hydrolyzovaných peptidov sóje a ryžových otrúb ukázal sľubné výsledky pri zlepšovaní mikrocirkulácie, ktorá riadi okysličenie
sa zvýšil v jemnom tkanive okolo očí. Nielenže viditeľne znížil tmavé kruhy a opuchy okolo očí, ale tiež znížil škodlivé účinky zápalu. Vedci zistili, že ošetrenie týmto peptidovým komplexom in vitro stimuluje množenie veľkých kožných buniek, čo tiež vysvetľuje výhody posilňovania kolagénu.
Proteíny z morských rias
Riasy sú bohaté na vitamíny a minerály. Pokožku hydratujú, napínajú a detoxikujú. Bielkoviny rias dodávajú bunkám pokožky energiu a chránia ich pred vysušením. Vitamíny a betakarotén z rias posilňujú kožné bunky, spomaľujú proces starnutia a chránia pred škodlivými vplyvmi prostredia. Extrakt z rias vybraný spoločnosťou DAMANSARA obsahuje ultra čistý extrakt z mikrorias Nannochloropsis Oculata v kombinácii s pullulanom, prírodným cukrom tvoriacim film (glukán) z huby A. pullulans. Je dokázané, že extrakt Nannochloropsis Oculata napína pokožku z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska. Vďaka pravidelnému používaniu bude pokožka vyzerať pevnejšia, vitálnejšia a regenerovanejšia. Pullulan môže tiež ukladať vlhkosť a zabrániť strate vody. Klinické štúdie ukazujú, že významne znižuje výskyt tmavých kruhov a opuchov okolo očí. Pravidelné používanie tohto extraktu zanecháva pokožku hladkú, omladenú a regenerovanú. Niekoľko štúdií ukazuje, že extrakt Nannochloropsis Oculata má veľmi dobrý okamžitý a znateľný spevňujúci účinok na pokožku a zároveň chráni a stimuluje kolagénové vlákna v spojivovom tkanive pokožky.
Tradícia - riasy.
Riasy skutočne prežili. Počas tisícročí sa dokonale prispôsobili náročným a niekedy extrémnym biotopom. Vitálne látky a stopové prvky pochádzajú priamo z vody do vašich buniek. Riasy majú veľa biotopov: v tmavých hĺbkach oceánov, kde prevládajú nízke teploty a vysoké tlaky, ale tiež na morskej hladine a v prílivových oblastiach. Riasy v prílivovej zóne odolávajú intenzívnemu slnečnému žiareniu, teplu a chladu a musia odolávať vysokej aj veľmi nízkej koncentrácii solí vo vode.
Títo špecialisti zvládajú svoje niekedy extrémne životné podmienky vďaka mechanizmom a kombináciám látok, ktoré príroda zdokonalila v priebehu vývoja, ako sú špeciálne metabolické procesy, aminokyseliny, stopové prvky, vitamíny, polyfenoly a antioxidanty.
V priebehu histórie boli výťažky z rias opakovane skúmané z hľadiska ich účinku pri liečbe rôznych kožných chorôb.
Extrakt z melónu
Vysoko vyčistený extrakt z vodného melónu chráni kožné bunky (keratinocyty a fibroblasty) pred každodenným stresom z UV žiarenia a voľných radikálov, redukuje rozklad DNA v bunkách ľudskej pokožky a redukuje začervenanie kože (erytém) po UV žiarení. Extrakt z vodného melónu je bohatý na vitamín C a aminokyseliny. Pomáha chrániť pokožku pred každodennými faktormi životného prostredia a omladzuje vzhľad pokožky. Vodný melón má tiež významné množstvo citrulínu (aminokyseliny), lykopénu (karotenoid) a rôznych fenolových zlúčenín. Citrulín bol potvrdený ako silný lapač voľných radikálov a antioxidant. Zlepšuje tiež krvný obeh a pôsobí ako prírodný píling. Lykopén tiež zlepšuje antioxidačné vlastnosti vodových melónov. Ako karotenoid bráni tvorbe voľných radikálov a obmedzuje ich reakcie, čím minimalizuje oxidačné poškodenie. Vitamín C je živina, ktorá je nevyhnutná pre syntézu kolagénu. Kolagén udržuje pokožku pružnú a posilňuje vlasy. Vitamín A v melóne je ďalšou dôležitou živinou, ktorá prispieva k zdraviu pokožky. Pomáha opravovať a vytvárať nové kožné bunky.
Palmitoyl tripeptid-5
Vitamín E a kyselina hyalurónová
Vitamín E.
Vitamín E je silný antioxidant. Má protizápalové vlastnosti a pomáha predchádzať fotochemickému poškodeniu bunkovej membrány v kožných tkanivách.
Kyselina hyalurónová
Kyselina hyalurónová je prírodná molekula cukru v ľudskom tele, ktorá reguluje obnovu buniek a udržuje spojivové tkanivo, ako aj vlhkosť a pružnosť pokožky. Kyselina hyalurónová priťahuje vlhkosť k pokožke a viaže kolagénové fibrily v spojivovom tkanive. Kyselina hyalurónová je schopná absorbovať vodu až tisíckrát oproti svojej vlastnej hmotnosti. Tieto dva účinky pomáhajú zvyšovať produkciu kolagénu, zlepšovať pružnosť pokožky a poskytnúť jej okamžitý výťah s vyhladením a zjemnením jemných liniek a vrások.