Bavlnený olej sa používa do roku 2020 - zdravá slečna

Pretože sa bavlníkový olej extrahoval z bavlníkových semien až v 60. rokoch 19. storočia, boli objavené rôzne spôsoby použitia. Podľa vedcov z Národnej asociácie výrobkov z bavlny má bavlníkové semienko jemnú chuť, ktorá nezakrýva chuť jedál, v ktorých sa varí. Bavlnový olej je bez cholesterolu a bohatý na antioxidanty.

olej

Video dňa

Kuchár

Pretože je bavlníkový olej bez chuti, je to ideálna možnosť na vyprážanie. Olej sa používa na praženicu a morské plody, zeleninu a ázijské jedlá. Z bavlníkového oleja vznikajú plne aromatické zemiakové lupienky, ktoré nie sú maskované olejovými zvyškami. Namiesto rastlinného oleja je možné v receptoch použiť aj bavlníkový olej. Spotrebitelia ho používajú v komerčných aj domácich aplikáciách.

Nátierky

Z bavlníkového oleja sa vyrába margarín, majonéza, omáčky, šalátové dresingy a marinády. Vo vytvrdenej forme ako margarín alebo tuk na krájanie sa bavlníkový olej môže používať ako na pečivo, tak aj na natieranie na rovnaké pečivo ako chlieb a vdolky. Keď je olej z bavlníkových semien veľmi rafinovaný, je takmer číry, málo aromatický a slúži hlavne ako katalyzátor na udržanie prísad pohromade. Menej rafinácie môže dať oleju ľahkú, orechovú príchuť, ktorá sa často dáva prednosť šalátovým dresingom. Mnoho výrobkov pre zdravých spotrebiteľov je vyrobené z bavlníkového oleja, pretože obsahuje menej nasýtených tukov. Bavlnený olej patrí medzi zdravšie oleje vrátane kukuričného, ​​slnečnicového a sójového oleja.

Bavlnový olej poskytuje pri použití mydla dlhotrvajúcu hustú penu, informujte o výrobcoch mydla v Saratoga Scents. Bavlnový olej má tiež zvláčňujúce vlastnosti, ktoré môžu vyhladiť a zjemniť drsnú pokožku. Výrobcovia mydla odporúčajú používať mydlo, ktoré neobsahuje viac ako 25% bavlníkového oleja, pretože má tendenciu sa kaziť. Rovnako ako iné oleje používané v mydlách, aj bavlníkový olej môže spôsobiť, že pokožka bude hebká a hodvábna, informujte kozmetičky v sekcii Tipy na starostlivosť o pleť. Bavlníkové semienko je lacné aditívum, ktoré je možné pridať do mydla na zabezpečenie peny a oleja, takže je často dobrou voľbou pre tých, ktorí hľadajú lacné kozmetické výrobky. Ak však nie je bavlna správne ošetrená, môže obsahovať vysoké množstvo pesticídov a spôsobiť podráždenie pokožky. Bavlnený olej sa často nachádza v prírodných produktoch v obchodoch so zdravou výživou a nemali by ho používať ľudia s citlivou pokožkou.