Čierny olej ⇒ aplikácia; účinok

Čierny olej zo semien, ktorý sa tiež nazýva olej z čierneho koriandra, sa získava z rastliny Nigella Sativa. Rastlina je pôvodom z Ázie. Čierny olej zo semien, ktorý je už takmer zabudnutý, si teraz získava novú popularitu. Je to spôsobené pozitívnymi správami o aplikácii a štúdiami, ktoré poukazujú na účinky čierneho oleja. Viac ako 600 štúdií naznačuje, že tieto zložky môžu mať pozitívny vplyv na autoimunitné choroby a mnohé ďalšie choroby.
Nákupné rady v skratke - Najdôležitejšie na čiernom oleji
výhody
Mnohostranné možnosti použitia od potravín po kozmetické výrobky
Jednoduché použitie aj na zvieratách
Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne prísady
nevýhoda
Žiadna regionálna surovina
Možné sú nežiaduce vedľajšie účinky ako nevoľnosť, svrbenie a alergia
Kvalitatívne znaky pre čierny olej
Mierne horká, korenistá, príjemná chuť s trpkou stopou rasce
Čím vyšší je obsah éterických olejov a limetiek, tým je chuť pikantnejšia
Všeobecne sa hovorí, že kvalita semien z Egypta by mala byť vďaka dlhej tradícii najvyššia
Na ochranu produktu pred rozpadom vyvolaným UV žiarením sa olej z čiernych semien ideálne predáva v tmavej fľaši
Výsledkom úplne zrelých semien je zlatožltý, jemnejší olej
Skôr červená farba a dosť skorá chuť, ak sa zberá skoro
Olej z čiernych semien: účinok
Mnoho ľudí si kladie otázku: prečo práve čierny olej? Štúdie naznačujú, že tieto výrobky majú protizápalové a analgetické vlastnosti. Okrem toho sa zdá, že olej z čierneho kmínu má antioxidačný účinok.¹ Preto sa olej z čierneho koriandra odporúča pre nasledujúce choroby a ochorenia:
Olej z čiernych semien má protikliešťový účinok?
Čierny olej zo semien, aplikovaný na pokožku alebo perorálne, môže pomôcť odpudzovať kliešte. Aj keď neexistujú žiadne vedecké štúdie, ktoré by tento predpoklad potvrdili, existuje veľa presvedčených používateľov. Tí, ktorí chcú prírodnú alternatívu k chemickým prípravkom, môžu považovať čierny olej zo semien za prírodnú alternatívu. ²
Je čierny olej vhodný pri chudnutí?
Počiatočné štúdie naznačujú, že čierny olej zo semien vám pomáha chudnúť. 4 Okrem spokojných používateľov existuje teória, prečo by čierny olej mohol skutočne podporovať úspech zákazníka. Olej z čiernych semien obsahuje významné množstvo nenasýtených mastných kyselín. Podľa vedcov by tieto mali byť schopné dať mozgu signál, že telo už nepotrebuje ďalšie jedlo. To naopak znamená, že čierny olej zo semien môže vyvolať pocit nasýtenia prijatými mastnými kyselinami.
Podľa štúdie však môžu nasýtené mastné kyseliny znížiť citlivosť nervových buniek, ktoré sú zodpovedné za hormóny sýtosti. Pretože signálna cesta nebola aktivovaná, pocit sýtosti bol menej dobrý. 3
Ako pomáha čierny olej?
Čierny olej má cenné zložky. Za potenciálny účinok je zodpovedný najmä pozitívny profil mastných kyselín. 5
Vďaka nasledujúcim ingredienciám je olej z čiernych semien taký vhodný:
- Kryštalický nigellon
- Tymochinón
- Kyselina myristová
- Kyselina palmitová
- Kyselina stearová
- Kyselina palmitolejová
- Kyselina olejová
- Kyselina linolová
- Kyselina arachidónová
- Bielkoviny
- Vitamíny B1, B2, B3
- Vápnik
- Folát
- železo
- meď
- zinok
- fosfor
Olej z čiernych semien na vlasy a pokožku
Početné vitamíny a minerály udržujú zdravie vlasov. Olej z čiernych semien môže dodať organizmu vybrané životne dôležité látky. Hovorí sa, že dlhodobé používanie čierneho oleja podporuje rast vlasov. Zriedkavo nie je vhodné po umytí vlasov olej do končekov vpichovať. To môže zjavne pôsobiť proti lámaniu vlasov. Aj čierny olej a pokožka sa zdajú byť dobrým tímom. Zodpovedajúce prípravky môžu podporovať starostlivosť o pokožku. Olej dodáva ochrannému plášťu vlhkosť a životne dôležité látky. Možný výsledok: Tvorba vrások sa spomalí a reguluje sa tvorba kožného mazu. Niektorí používatelia si preto do masky pridávajú olej z čiernych semien.
Čierny olej je zjavne tiež alternatívou pre ľudí s problémovou pokožkou. Podráždenie pokožky alebo ekzém by mali dobre reagovať na čierny olej. Pri dlhodobom užívaní môžu byť alergické reakcie znížené. Predpokladá sa, že tieto zložky zvyšujú syntézu prostaglandínu. Látka má zase regulačný účinok na imunitný systém. To naznačuje, že čierny olej má vplyv na psoriázu alebo neurodermatitídu.
Skúsenosti s čiernym olejom
Na internete nájdete iba niekoľko odporúčaní k oleju z čiernych semien. Niektorí používatelia využívajú tento olej na úžitok z jeho jedinečného zloženia. Zdá sa, že čierny olej môže pomôcť zmierniť zápal. Preto si ľudia so zápalom ďasien nanášajú olej do úst. Niekoľko terénnych správ možno sledovať aj pokiaľ ide o starostlivosť o vlasy. To je miesto, kde by sa čierny olej mal osvedčiť v prípade lámania vlasov.