Čierny olej - výhody

Existuje veľa olejov, ktoré začleňujeme do svojej rutiny krásy, ale je to olej, ktorý pozná len málo z nás. Podľa odborníkov má olej z čiernych semien veľa výhod.

čierny olej

Štúdie ukazujú, že tento olej môže mať veľa výhod pre zdravie, ale aj v kozmetike. Pomáha pri chudnutí, zlepšuje stav pokožky a vlasov.

Aj keď nikto presne nechápe, prečo má čierny olej zo semienka schopnosť obnoviť vypadávanie vlasov, mnohí odborníci pripisujú túto výhodu vysokej koncentrácii tymokinónu, účinného antihistaminika.

Ako používať čierny olej (rascový olej)

Olej z čierneho kmínu nie je taký hustý ako olivový alebo kokosový olej. To znamená, že čistý, za studena lisovaný, musí byť zriedený v inom oleji, pretože je sám o sebe príliš silný. Iba potom sa môže použiť priamo na pokožku hlavy na zníženie zápalu a stimuláciu rastu vlasov.

Ošetrenie vlasov čiernym olejom

Potrebujete 1 čajovú lyžičku čierneho oleja a ďalšiu čajovú lyžičku kokosového oleja. Zmiešajte oleje v miske a pred osprchovaním ich naneste krúživými pohybmi na pokožku hlavy so zameraním na problémovú oblasť. Nechajte pôsobiť 30 minút a potom si vlasy umyte.