Kozmetický balzam Amway - Artistry Exact Fit zdokonaľuje základňu pod make-up

amway

Nízky risk*
* Podľa hlasovania používateľov

Spoločnosť: Amway

Popis Amway - Artistry Exact Fit balzam na krásu zdokonaľujúcej základne pod make-up

Kozmetický balzam Artistry Exact Fit zdokonaľujúci podklad pod make-up

Tento produkt bol požadovaný jedným z návštevníkov AlegeSanatos.ro. Jeho analýza bola vykonaná na základe informácií poskytnutých žiadateľom.

Ďalšie informácie:
Tento výrobok obsahuje 55 zložiek, z ktorých 34 sa považuje za bezpečných, 16 zložiek má stredné riziko poškodenia a 1 zložka má vysoké riziko poškodenia.

Ingredient Amway - Artistry Exact Fit Beauty Balm Perfecting Makeup Base

Stupeň vytvoreného rizika:
Venujte pozornosť nasledujúcim zložkám:

Benzofenón-3, prísada s vysokým rizikom poškodenia, je krém na opaľovanie a UV filter. Preto chráni kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred poškodením. Vo Švédsku je použitie tejto zložky v kozmetike zakázané.

Cyklopentasiloxán, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je prostriedok na starostlivosť o vlasy, prostriedok na starostlivosť o pokožku, zmäkčovadlo, rozpúšťadlo. Je to tekutina pochádzajúca zo silikónu, ktorá má zvláčňujúce a mazacie vlastnosti. Medzinárodný vestník toxikológie dospel k záveru, že táto zložka nepreniká hlboko do pokožky a že za týchto podmienok ju možno všeobecne považovať za bezpečnú.

dimetikón, zložka so stredným rizikom poškodenia, je zvláčňujúca látka a látka na ošetrenie pokožky. Je to najpoužívanejší silikónový polymér. Spomaľuje stratu vody z pokožky a vytvára jej bariéru. Podľa spoločností Sage Advice a DermaDoctor sa táto zložka považuje za komedogénnu (1/5).

Kyselina fenylbenzimidazol sulfónová, prísada so stredným rizikom poškodenia, má funkcie ochrany proti slnečnému žiareniu, UV filtra, UV absorbéra. Má schopnosť blokovať UVB lúče, ale nechráni pred vzdialenými UVA lúčmi. Z tohto dôvodu je často spájaný s inými zložkami, vrátane avobenzónu, oxidu titaničitého, oxidu zinočnatého alebo Tinosorbu. Jeho účinnosť a ochranné vlastnosti sa pri vystavení slnku nezhoršujú, čiastočne znižuje odbúravanie ďalších zložiek, ktoré blokujú UVB lúče z krémov na opaľovanie. Všeobecne sa považuje za bezpečnú zložku opaľovacích krémov so stredným rizikom. Existujú však podozrenia, že by to spôsobilo rakovinu a zmeny v bunke. V zriedkavých prípadoch spôsobil kontaktnú dermatitídu a alergické reakcie. Môže byť použitý v koncentráciách do 4% v Spojených štátoch a 8% v Európe (CosmeticsInfo.org).

Lauryl Peg-9 polydimetylsiloxyetyl ​​dimetikón, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie povrchovo aktívnej látky a látky na starostlivosť o pokožku a vlasy. Pomáha odmasťovať povrch pokožky, umožňuje nadmerné množstvo oleja zmiešať s vodou a odstrániť. Táto zložka môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).

CI 77891 alebo oxid titaničitý, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie kozmetického farbiva. Podľa štúdie (Škodlivé účinky slnečných lúčov nanočastíc oxidu titaničitého na DNA: úsilie o obmedzenie poškodenia DNA modifikáciou povrchu častíc) sa táto zložka môže absorbovať cez pokožku, čo spôsobí poškodenie DNA. Podľa Medzinárodnej agentúry pre výskum rakoviny (IARC) je tiež podozrenie, že oxid titaničitý spôsobuje rakovinu.

Trietalonamín, zložka so stredným rizikom poškodenia, je to zložka parfému, regulátora pH a pod. Jeho úlohou je pomáhať formovať emulziu tak, aby sa miešali látky rozpustné vo vode a v oleji. Podľa spoločnosti Sage Advice je táto zložka komedogénna (2/5). Asociácia pracovných a environmentálnych kliník a USA Národná lekárska knižnica sa domnieva, že táto zložka je toxická pre pokožku, imunitný systém a dýchací systém. Taktiež pri testoch na zvieratách spôsoboval rakovinu močového mechúra a pečene.

Fenoxyetanol, zložka so stredným rizikom poškodenia, je voňavá a konzervačná zložka. Je alternatívou k parabénom. Zabraňuje alebo oneskoruje mikrobiálny rast, čím chráni kozmetiku pred znehodnotením. Prirodzene sa nachádza v zelenom čaji. Môže spôsobiť podráždenie.

Oxid hlinitý, prísada so stredným rizikom poškodenia, je protihrudkujúca látka, plnivo, kaliteľ, absorbent, regulátor viskozity. Skladá sa z kyslíka a hliníka. Má exfoliačné vlastnosti. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako farbiva v liekoch. Môže spôsobiť orgánovú toxicitu a je neurotoxický.

Polymetylmetakrylát, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie filmotvorného činidla. Plastová prísada používaná v kozmetike. Niektoré stránky ju označujú ako karcinogénnu zložku, ale Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny (IARC) tvrdí, že nie je možné, aby predstavovala karcinogénne riziko pre človeka. Nesmie sa zamieňať s metylmetakrylátom (MMA), známym karcinogénom.

Cetyl PEG/PPG-10/1 dimetikón, prísada so stredným rizikom, je prostriedok na starostlivosť o pokožku a emulgátor. Je odvodený od dimetikónu, polyméru na báze silikónu a polyméru polyetylénglykol (PEG) - polyetylénglykol (PPG). PEG-6: Recenzie o kozmetických prísadách (CIR) vyhodnotili túto zložku a dospeli k záveru, že je bezpečná - bez rizika pokiaľ sa neaplikuje na poškodenú pokožku. Cetyl PEG/PPG-10/1 dimetikón môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).

trisiloxán, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie prostriedku na starostlivosť o pokožku a odpeňovača. Používa sa v kozmetike, pretože potláča penu počas výrobného procesu alebo znižuje sklon hotových výrobkov k tvorbe peny. Podľa Zoznamu domácich látok životného prostredia v Kanade je táto zložka toxická a má trvalú povahu.

Parabény: etylparabén, metyl parabén a propylparabén, a prísady so stredným rizikom poškodenia. Pôsobia ako konzervačné látky a chránia kozmetiku a výrobky osobnej starostlivosti pred znehodnotením tým, že bránia alebo oneskorujú fermentáciu. Aj keď sa parabény považujú za bezpečné v nízkych koncentráciách, existujú štúdie, vrátane jednej v časopise Journal of Applied Toxicology, ktoré sa domnievajú, že parabény môžu spôsobiť rakovinu prsníka. Vedci vo Veľkej Británii zistili vysoké koncentrácie parabénov v nádoroch prsníka. Je to možné, pretože parabény majú schopnosť prechádzať cez kožnú bariéru a veľmi ľahko sa dostávajú do obehového systému.

Tokoferylacetát, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorá je antioxidantom a prostriedkom na starostlivosť o pokožku. Je to ester pozostávajúci z kyseliny octovej a vitamínu E (tokoferol). Táto zložka môže byť potenciálne dráždivá pre pokožku a spôsobiť začervenanie, vyrážku a potenciálne alergické reakcie. Podľa Cosmetic Ingredients Review (CIR) má táto zložka antioxidačné účinky, ale súčasne spôsobila podráždenie pokožky v štúdii na zvieratách. Štúdia z roku 1991 podrobne popisuje štyri prípady kontaktnej dermatitídy spôsobenej kozmetickými krémami obsahujúcimi tokoferylacetát.

Trietoxykaprylylsilán, zložka so stredným rizikom poškodenia, ktorou je emulgátor a spojivo. Je to tiež reaktívne činidlo na povrchovú úpravu, ktoré chemicky viaže pigmenty a vytvára stabilnú vrstvu aj pri podmienkach nízkeho pH. táto zložka je mierne škodlivá. Táto zložka je na báze silikónu. Silikón je schopný vstúpiť do tela (aj keď je aplikovaný lokálne, je to nepravdepodobné kvôli veľkej veľkosti molekuly), môže sa degradovať na kremík, toxickú, karcinogénnu látku, ktorá môže poškodiť imunitný systém, zabiť bunky a spôsobiť silikózu.

Laureth-12, zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie emulgátora. Laureth-12 môže obsahovať nebezpečné nečistoty, ako napríklad: etylénoxid (rakovina prsníka, maternice, mozgu a leukémie) a 1,4-dioxán (rakovina).

Lecitín (lecitín), zložka so stredným rizikom poškodenia, má funkcie prostriedku na starostlivosť o pokožku, emuzifikátora, antistatického a zvláčňujúceho prostriedku. Nachádza sa v sóji, kukurici, vaječnom žĺtku a môže byť rastlinného alebo živočíšneho pôvodu. Pri opakovanej expozícii môže spôsobiť alergie. Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) umožňuje použitie tejto zložky ako látky, ktorú je možné pridávať priamo do potravín.