Lekárske fórum o diéte proti hypotyreóze T4
Hormón štítnej žľazy T4/neaktívny/strava.
z gerryman-2008 »11. decembra 2015 17:45

Rozhodol som sa sem napísať pár vecí o T4, pretože sám som tu ťažko našiel nejaké užitočné informácie. Možno to pomôže ďalšiemu človeku pri pohľade
Mne:
25 rokov
184cm
94,5 kg
10 rokov skúseností s posilňovaním.
Droga: Eferox 50ug (tyroxín T4) 150ug (jód).
Spotreba: 1 hodinu pred raňajkami, na lačný žalúdok.
3 roky som mal veľa sťažností:
Zlá nálada každú chvíľu (myslela si, že je to normálne)
Prírastok hmotnosti (15 kg za 1,5 roka, ale nielen tuk)
zotrvačnosť
Ako som narazil na SDUF (hypotyreóza):
Spúšťačom boli vyššie uvedené príznaky.
Potom som išiel k rodinnému lekárovi a urobili mi krvný obraz.
Výsledok: Tsh bazálna 4,62 (mierne zvýšená, čím vyššia je hodnota, tým vyššia je hypofunkcia)
Normálna hodnota by bola 1-4 (kde 1 by už skončila)
Nasledovalo odoslanie internému/kardiologickému oddeleniu na vykonanie ultrazvuku (detekcia strumy, či je štítna žľaza príliš malá alebo podobná rakovina).
Bez tohto by NIKDY nemalo myslieť na užívanie jódu, pretože to môže zhoršiť príznaky.
Výsledok: žiadne abnormality, iba mierne z tolerancie pri bazálnej hladine (zistíte nedostatočnú funkciu krvného obrazu).
Takže späť k HA.
Potom mi predpísal T4.
Vkradol sa s 25ug, čo som robil 2 dni.
Podľa mojich skúseností.
Vyššie uvedené lieky užívam 2 dni v dávke predpísanej lekárom (vplížiť sa do 25ug, potom možno 50 za pár dní).
Toto má byť správa, ale ak budú nejaké otázky, zodpoviem ich najlepšie, ako viem, ale iba ak viem, že sú správne (môj lekár mi veľmi dobre poradil a vysvetlil veľa základných informácií).
Účinok po požití: Msn si po 1 hodine všimne, že ste vždy zvedaví (veľmi podobné ako vysoké dávky kofeínu, myslím, mimochodom, veľa ľudí to tak cíti, na internete je veľa tých, ktorí hlásia podobné veci), prehreje sa, motivácia sa zvýši, viac sa potíte.
Stanete sa oveľa aktívnejší aj sami. Kedysi som si myslel, že som lenivý, teraz som skutočný upratovací diabol .
Vidím tiež silný vplyv na psychiku (veľmi dobrá nálada a ani jedna zlá myšlienka od prvého použitia).
Pretože T4 má dlhší polčas rozpadu, skutočný efekt by sa mal očakávať až po 1-2 týždňoch. Podľa štúdií je hladina hormónu po 30 dňoch iba 95%, pokiaľ som si to mohol prečítať z internetu (nespoliehajte sa na to, prosím).
Môžem veľmi dobre spať aj napriek pocitu, že som veľmi vzrušený.
Okrem toho môžete očakávať úbytok hmotnosti (v dôsledku zvýšeného metabolizmu), ak máte stanovený výživový plán (t4 však spôsobuje aj hlad, takže ak jete, za určitých okolností môže aj pribrať).
Samozrejme som uvažoval o zneužití T4, nie je to pre mňa možnosť (ani by nemala byť pre nikoho). Pretože T4 (najmä aktívny hormón T3) môže tiež odbúravať svaly, nemá to zmysel bez konzumácie veľkého množstva bielkovín (čo robím ja) a „prinajlepšom“ konzumácie ďalších steroidov (ako ochrana svalov).
Dúfam, že som na nič nezabudol.
Ospravedlňujeme sa za nesprávny pravopis (automatická oprava si robí, čo chce).
Teším sa na vaše novinky a skúsenosti, otázky.