Olej zo semien kamélie (čajový olej) - 100 ml

  • INCI: Olej zo semien Camelia Oleifera
  • Brilantný hydratačný krém
  • Antimikrobiálne, antifungálne
  • Zlepšuje SPF asi o 5 bodov
  • Zložka v nočných krémoch, mastiach, výrobkoch na starostlivosť o vlasy a parfumoch

Upozornenie: posledné dostupné položky!

kamélie

Viac informácií

Olej z kamélie (čajový olej)

Olej z kamélie, tiež známy ako čajový olej, je skutočným olejom zo zeleného čaju. Pochádza zo semien Camellia sinensis, rastliny, z ktorej sa vyrába všetok čaj. Čajový olej je úžasne zdravý vo viacerých ohľadoch. Je to skvelé na varenie a z výživového hľadiska. Olej z čajových semien sa používa v mnohých kozmetických výrobkoch. Tento olej sa v južnej Číne používa na varenie po celé storočia a je s ním oveľa viac využité.

Olej z kamélie sa získava zo semien čajovníka. To z neho robí pravý čajový olej. Olej z čajovníka naopak nepochádza z čajovníka. Pochádza zo stromu zvaného Melaleuca alternifolia, ktorý je pôvodom z Austrálie. Existuje niekoľko druhov oleja z kamélie.

  • Olej Camellia Sinensis - toto je olej zo semien čaju.
  • Olej Camellia Japonica - tiež známy ako japonský čajový olej. Táto rastlina však neprodukuje čajové lístky. Je to kvitnúca rastlina s červenými kvetmi. Jeho olej je známy ako tsubaki olej a je široko používaný v kozmetických aplikáciách.
  • Olej z kamélie olejovej - je známy ako čajový olej alebo olej z kamélie.

Z technického hľadiska teda môže byť pomenovanie trochu mätúce - olej Camellia sinensis a olej z oleifery sa bežne označujú ako olej z kamélie a dajú sa zameniť. Olej z kamélie japonskej je známejší ako Tsubaki a líši sa tiež svojim chemickým zložením a výživovými hodnotami. Olej sa extrahuje extrakciou rozpúšťadlom alebo spracovaním za studena. Možno budete počuť o oleji filtrovanom za studena, ale to znamená olej lisovaný za studena. Ak sa obsah použitý na výrobu oleja pred nasadením oleja zahreje, môže to zmeniť jeho chemické zloženie a vlastnosti výživných látok, čo často nie je prirodzené.

Normy Produkcia čajového oleja je dobre monitorovaná pomocou techník kontroly kvality. Tento olej má v Číne veľkú komerčnú hodnotu, pretože ho používa veľká časť populácie. Ropa si získava pozornosť aj od popredných medzinárodných organizácií, ako je FAO. Pretože sa používa ako olej na varenie, musí sa riadne sledovať jeho profil mastných kyselín.

charakteristiky

Olej z kamélie má veľa terapeutických vlastností. Majú liečivú a výživnú silu, takže sú užitočné aj pre liečivé prípravky.

Plastifikátory - Čajový olej je vynikajúci zvlhčovač.

Antioxidant - Olej z kamélie, podobne ako zelený čaj, je vynikajúcim antioxidantom. Silne odoláva zatuchnutiu.

kondicionér na vlasy - používaný ako tradičná kúra na vlasy v starej Číne.

Cikatrizant - podporuje zotavenie rán a škrabancov.

Proti starnutiu - chráni pokožku pred poškodením voľnými radikálmi vďaka jej antioxidačným látkam. Znižuje starnutie pokožky a iných radikálov šetrných k životnému prostrediu.

Antimikrobiálne - Zastavuje množenie mikróbov. Je obzvlášť pozoruhodný svojimi protiplesňovými vlastnosťami.

Účinky na zníženie lipidov - znižuje LDL cholesterol a triglyceridy.

Emulgátor - To znamená, že čajový olej bude rýchlo emulgovať ďalšie tuky. To z neho robí pekný doplnok ku kozmetickým výrobkom, či už sú to komerčné alebo domáce.

insekticíd - vhodný ako pesticíd pre určité poľnohospodárske plodiny.

Sťahujúci - má mierny sťahujúci účinok, vďaka čomu je vhodný na ošetrenie poranení a jaziev.

Protizápalové - zmierňuje zápal na pokožke.

Farba, chuť a aróma

Tieto tri sú veľmi dôležité vlastnosti každého oleja. Olej z kamélie má mierne jantárovú farbu. Olej má sladkú a príjemnú arómu, čo z neho robí krásny nosičový olej pre aromaterapiu. Nemá však veľa chutí a je dosť nevýrazné.

Zdravotné výhody

Olej z čajových semien je možné nanášať lokálne.

Olej z kamélie pre pokožku
Ženy v Číne dôverujú oleju z kamélie pre mnoho kozmetických použití. Tento olej je ideálny na použitie v domácich produktoch na miestnu aplikáciu. Je to pekný zvlhčovač pokožky kvôli mimoriadne vysokému obsahu kyseliny olejovej (omega-9). Je ľahký a rýchlo sa vstrebáva do pokožky, podobne ako olivový olej. Existuje niekoľko spôsobov, ako sa čajový olej používa na starostlivosť o pokožku.

Naneste malé množstvo ihneď po sprche, aby ste dosiahli jemnú, hodvábne hladkú pokožku. Znižuje suchosť a nadúvanie pokožky spôsobené dlhodobým sprchovaním. Naneste malé množstvo na jazvy, ako sú jazvy po akné, rany, porezanie a škrabance. Pomáha im to uzdraviť. Pridajte malé množstvo oleja z kamélie do svojho domáceho opaľovacieho krému. Existuje veľa receptúr na ochranu proti slnečnému žiareniu, ktoré sa majú vyrábať doma, väčšinou s oxidom zinočnatým.

Zlepšuje SPF asi o 5 bodov. Masírujte olej z kamélie na vrásky a jemné linky. Jeho antiagingové schopnosti pomáhajú znižovať príznaky poškodenia slnkom. Vyrába krásny masážny olej na noc. Hrubú pokožku ošetrujte olejom z kamélie, napríklad pokožkou na kolenách a pätách. Sú náchylné na sucho a praskanie.

Aviváž na nechty
Nechty ponorte do teplého oleja z kamélie. Zjemňuje nechty a uľahčuje ich správu.

Urobiť-odstraňovač nahor
Olej z kamélie je skvelý pri odličovaní. Skutočne sa používa v odličovačoch.

Na akné
Jeden by sa mal vyhnúť použitiu na aktívne akné, pretože nie je isté, či je tento olej komedogénny alebo nie. Môže to viesť k akné.

Camellia olej na vlasy

Olej z kamélie alebo olej z čajových semien nie je pre starostlivosť o vlasy taký známy ako olej z kamélie japonskej. Olej je oveľa silnejší na starostlivosť o vlasy. Môže sa však použiť aj čajový olej. Jeden môže urobiť horúcu olejovú úpravu s olejom z čajových semien. Cíti sa podobne ako olivový olej. Existuje dosť jedinečný spôsob aplikácie kaméliového oleja na vlasy. Táto metóda spočíva v tom, že drevený hrebeň namočíte na niekoľko hodín do oleja z kamélie a potom s ním česáte vlasy. To poskytuje vlasom malé množstvo oleja z kamélie zakaždým, keď ich upravíte, a uľahčuje ich rozčesávanie bez zamotania. Olej z kamélie sa používa na rôzne iné účely.

Olej z kamélie je ideálny na hlboké vyprážanie, pretože má vynikajúci vysoký bod dymu 252 ° C. Používa sa na vyprážanie, vyprážanie a zálievku do šalátu.

Strojové mazivá

Čajový olej sa používa na čistenie a mazanie niektorých častí stroja.

prísada v kozmetických výrobkoch, ako sú nočné krémy, masti, výrobky na starostlivosť o vlasy a parfumy.

Na poťahovanie železných výrobkov, aby sa zabránilo hrdzaveniu.

Olej z kamélie je výživová sila. Je to jeden z mála jedlých olejov, ktorý má okrem esenciálnych mastných kyselín aj iné živiny. Veľkému záujmu sa venuje jeho zloženie tukov, pretože je podobný olivovému oleju. To znamená, že tento olej je takmer rovnako zdravý ako olivový olej. Olej z čajových semienok obsahuje vitamíny ako vitamín E, zdravé mastné kyseliny a množstvo mikroživín, ktoré majú obrovské zdravotné výhody.

Výživový profil mastných kyselín z oleja z čajových semien je takmer 90% nenasýtených mastných kyselín, čo je medzi olejmi jedinečná. Ide teda o zdravý olej, ktorý pomáha srdcu, ktorý pomáha znižovať hladinu LDL cholesterolu a škodlivých triglyceridov v tele. Kyselina olejová tvorí významnú časť tohto nenasýteného tuku. Toto je úplné zloženie mastných kyselín z kaméliového oleja. Tento olej obsahuje pomerne málo omega-3 mastných kyselín, ale je v ňom prítomné značné množstvo omega-6.

Informácie a vyhlásenia slúžia na vzdelávacie účely a ich účelom nie je nahradiť radu lekára. GreenTom neposkytuje lekársku pomoc, nepredpisuje ani nediagnostikuje žiadne choroby. Názory GreenTom a výživové poradenstvo nie sú zamýšľané ako náhrada konvenčnej lekárskej starostlivosti. Ak máte vážne ochorenie alebo zdravotné ťažkosti, navštívte svojho lekára.